|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbenje - fenistil, betrion?
19.9.2007 12:16:28   
rose
Mamice, ki imate malo več izkušenj s tem, dajte mi prosim pomagat s kakšnim nasvetom.
Moji punci se je koža zelo izboljšala odkar sem na dieti brez mleka in jajc. Včasih dobi še par pikic po obrazu, ne vem sicer od česa. Res pa je, da nima lepo gladke kože po obrazu. No, meni se je zdelo, da sve zdej čist ok. Če se mi je zdelo, da je bolj suha koža, sem jo namazala z bepantenom, pa je bilo bolje. Pa zdele v dveh dneh se je zelo popraskala po obrazu, so ji š**** ven pokukale.
Danes pa sve imele posvetovalnico pri 2 mesecih. Pediatrinja je rekla, da se praska, ker jo srbi koža (kako to veš??). Meni osebno se je bolj zdelo, da se praska takrat, ko jo zvija po trebuščku. In da naj jo mažem s kremo betrion, pa da naj tudi s fenistilom spet začneve. Jaz pa ne bi rada po nepotrebnem pretiravala s takimi kremami, pa fenistil se mi tud ne zdi, da bi ga lahko kar v nedogled jemala.
Kaj menite ve, kaj mi lahko svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbenje - fenistil, betrion?
19.9.2007 12:31:33   
Iša Biša
po mojem bi bilo potrebno preveriti zakaj se praska. ALi ima kakšne pikice, ali rdeče flekce...
Če je alergija potem je bolj, da uporabiš fenistil. Če se ne motim se betrion predpiše, ko gre za bakterije. Jaz je nebi s tem mazala, če ni to to.

Drugače pa sta se tudi moji punci praskali po obrazku, pa nisem nikoli opazila, da bi jo kaj srbelo. Proti temu pomagajo tanke bombažne rokavičke...

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2007 12:46:37   
rose
kje pa se dobijo take rokavičke?

meni se je zdelo, da se praska takrat, ko jo nekaj fajn muči, ko se tud zvija, joka in velikokrat potem kaka. tko, da sem mislila, da so krči. ima pa tudi v zadnjem času več temenc, ampak take suhe, pa jo mogoče to srbi?? ta večja je tud mela podobno temenca, pa se ne nikoli praskala.
po obrazu pa danes ima par pikic rdečih, nič hujšega. no, zdle ima čist suho kožo, samo sem jo pred 2 urama namazala z betrionom user posted image

sej ne vem več, bi jo pol loh kar naprej mazala s to, pa potem z drugo, pa s tretjo kremo....

aja, pa ko se podojive, jo kake 15 minut nekaj muči, potem je pa ok. vedno. tko, da to njabrž tudi ni krivo srbenje user posted image

najbž bom kremo res opustila. bom pa jutri probala fenistil, pa da vidim reakcijo.

(odgovor članu Iša Biša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2007 19:56:57   
Iša Biša
jest sicer izkušenj z betrionom nimam,mi je pa P na prvem pregledu pri 1.mesecu naminil, da so pikica, ki jih je imela mala po obrazu in tudi zgornjem delu teleščka lahko bakterijske. Zato sem jo morala opazovati, kako hitro se širijo... Pa se niso, zato mi ni dal betriona.  Zato mislim, da je ta krema za bakterijske reakcije.

Mislim tudi, da se tako majhen dojenček, še ne zna praskat ker ga srbi, ampak to počne zaradi drugih težav. Morda jo matrajo krčki ali pa je samo utrujena...

Rokavičk mi sicer nismo imeli, vem pa da sem jih enkrat vidla v BC. Drugače pa si lahko pomagaš s tankimi nogavičkami.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2007 10:03:07   
rose
Hvala Iša Biša. Bom res probala z nogavičkami, vsaj ponoči, ker je zjutraj ponavadi najbolj popraskana. Čez dan ji že jaz mal rokice stran dajem.

Pikice ima pa sigurno čist alergijske, ker pridejo in grejo, pa tko naprej. Pa hrapava koža tudi, enkrat je bolje drugič spet malo slabše.

Fenistila ji pa tud ne bom dala, ker je zdele čisto lepo mirna in gleda svoje igračke user posted image

Lp

(odgovor članu Iša Biša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?