Medvedka
|
Ojla! Tudi mene je začelo pred kakim tednom ful srbeti na določenem delu trebuha. Brž sem mislila, da me je kaj pičilo. No, kmalu sem zagledala na desni strani od popka kakih pet vijoličastih pik, ki so se začele večati po dolžini. Že takrat sem pomislila na preklete (pardon) strije, pa sem vseeno upala, da to niso. Kakorkoli že, v nedeljo sem pred ogledalom pri dnevni svetlobi dokončno identificirala prave pravcate strije! :(( :(( :(( Potem me je začelo srbeti še na levi strani od popka... In seveda isto... :(( :(( :(( Koža me še kar srbi in najbolj mi pomaga, kakor sem ugotovila ognjičevo mazilo, ki je zelo, zelo mastno. Pa, da ne boste mislile, da se nisem mazala po trebuhu... Celo nosečnost sem se namreč mazala tako po trebuhu, kot po prsih, in sicer z mandljevim oljem (ki je precej mastno - imam zelo suho kožo) ter z Aventovo kremo in oljem proti strijam. In izid? Glede na to, da imam za seboj šele 33 tednov, torej je še kar nekaj časa na voljo za nastanek novih strij... :(( :(( :(( :(( :(( V glavnem, bo kar držalo, da koža srbi, ker se razteza, sploh, če je suha. Aja, pa tista bolečina pod rebri... Meni se je začela pojavljati na srečo šele nekako po 30.tednu, je pa to ziher pritiskanje otroka navzgor proti pljučam, saj mu počasi začenja zmanjkovati prostora. Je pa čisto odvisno tudi od lege otroka, kako kmalu se ta bolečina pojavi. Ena moja prijateljica se je nad to bolečino pritoževala že kmalu po 20.tednu, ko je bila meni še čisto tuja. Kakorkoli že, poleg te bolečine pod rebri, mene pogosto boli tudi na isti višini v hrbtu... A kaj hočemo, kljub takim ali drugačnim bolečinam, pa strijam (ki bodo, by-the-way, ostale celo za vedno...) itd. nam je edino pomembno le to, da se na koncu vse srečno konča in da dobimo zdravega :duda: , kajne... Lepo se imejte, pa srečno! Medvedka
|