|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbenje?!?!?
5.7.2007 11:58:28   
Anonimen
punce so user posted image in bivše! prosim pomagajte.

user posted image sem dobrih 23T, in me strašansko srbijo prsi (bradavice,kolobarji v ter prsi) prav tako pa trebušček. in to cel dan. me pa srbi že to kakšna dva tedna intenzivno pa zadnje 3 dni.

nisem menjala tušgela, pralnega prašak in ne mehčalca.
prva tako nimam nobenih sprememb prehranjevanja, utrujenost tudi ni prisotna. postost na wc je sprejemljiva. izcedek iz nožnice pa imam že celo nosečnost enakega.

kaj bi lahko to bilo? mi lahko katera to svetuje
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbenje?!?!?
5.7.2007 12:03:29   
nuala
Mene je obakrat srbelo celo telo. Predvsem ponoči oz, kadar sem se umirila.
Pomagalo ni nič, malo manj je srbelo če sem pazila, da mi ni bilo prevroče, če sem uporabljala kakšno zelo nežno mleko za telo in nosila samo bombažne obleke. In nikoli se nisem umivala z milom, kopeljo,.. samo z vodo.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2007 12:06:30   
kesora
Tudi mene je srbelo, sem bila čist spraskana, bradavice so me tko srbele, da je blo vse skupi že mal čudn.
Dej probi se vsaj po trebuhu namazat s kakšno vlažilno kremo, enkrat sem nekje slišala, da srbi preden nastanejo strije

Moji fantje so moj največji zaklad!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2007 12:11:11   
Anonimen
Po moje te srbi zaradi raztezanja kože in hormonskih sprememb. Poskusi se namazat z Aloe Vera gelom, mandljevim oljem ali s čim podobnim.

(odgovor članu kesora)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2007 12:17:34   
Anonimen
mažem se z kremo od sanosana proti strijam že od 8 tedna redno.

vakrat na teden se pa namažem z jojobinim oljem.

strij dvomim da še bom po prsih kej dobila ker so polne grdih in velikih strij. po trebuščku pa je še (trkam) nimam nobene čeprav se enakomerno mažem že ves čas.

probala bom kakšno milo ki je naravni bazi. as ploh obstaja kakšno? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2007 12:22:24   
Pikabu
Mene je tudi v drugi nosečnosti tako srbelo. Začela sem se umivati s trdim otroškim milom in je bilo boljše. Me je pa bolj srbelo ob menjavi vremena. Meje pa srbelo nekje do 25. tedna, potem pa ne več. G pa le povej za te težave. Proti koncu nosečnosti je nevarnost, da je z jetri nekaj narobe, pa ne vem, točno kaj. Zdaj še panike, samo bodi pozorna za naprej.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2007 20:04:54   
eya
Mene je tudi koža srbela, še posebej po trebušku-jaz sem se takrat še malo pogosteje mazala z mlekom/oljem za telo, pa je pomagalo.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.7.2007 20:18:26   
klipan
Ker je srbenje po celem telesu lahko znak motnje delovanje jeter, ki se pojavlja pri posameznih
nosečnicah (predvsem v tretjem trimesečju), ki lahko ogrozi zdravje otroka (možost mrtvorojenega otroka),
v takem primeru čim prej obiščite svojega ginekologa in se posvetujte o nadaljnih korakih. Več o sami
motnji si lahko preberete na naslednjih naslovih:

http://www.itchymoms.com/overview.html
http://www.pregnancy-info.net/obstetric_cholestasis.html
http://dermatology.about.com/library/blicpa.htm?once=true&
http://www.worldhealth.net/p/bile-build-up-in-pregnancy-may-harm-babys-lungs-2006-05-04.html

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.7.2007 12:49:30   
TinaUros
Koža srbi zaradi raztezanja. Če pa bi bilo kaj narobe z jetri, so tu še drugi znaki kot so utrujenost, pomanjkanje apetita, rumenica, hujšanje...pokazalo pa bi se tudi pri krvnih preiskavah.

In še nekaj moram pripomnit. Nosečnost naj bo čim bolj mirna in ne pomišljat najprej na najhujše...verjemte, da ta stres in strah bolj škodijo otročičku.

(odgovor članu klipan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.7.2007 22:36:26   
piči
IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

Koža srbi zaradi raztezanja. Če pa bi bilo kaj narobe z jetri, so tu še drugi znaki kot so utrujenost, pomanjkanje apetita, rumenica, hujšanje...pokazalo pa bi se tudi pri krvnih preiskavah.

In še nekaj moram pripomnit. Nosečnost naj bo čim bolj mirna in ne pomišljat najprej na najhujše...verjemte, da ta stres in strah bolj škodijo otročičku.

Se podpišem pod to.

Tudi mene je vse srbelo po kremi Sanosan. Sem jo nato začela kombinitati z drugimi kremami pa je bilo bolje. Kar se tiče prsi, so se tudi meni lupile in tako srbele, da se niti v javnosti nisem mogla zadržat.

Pomembno je, da se s kremo proti strijam ne mažeš po kolobarju in po bradevicah!!!!user posted image   To sicer nikjer na nobeni kremi ne piše amapk je res.

Jaz sem se nehala in sem začela za bradavice uporabljati kremo lanolin in je vse OK. Je pa res srbelo za znoret.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.7.2007 23:11:59   
klipan
Ne bi rad nikogar strašil oziroma povzročal nepotrebne skrbi, toda v primeru srbenja po celem
telesu, vam vseeno priporočam posvetoanje z vašim zdravnikom. Tida midva v začetu nisva temu
posvečala posebne pozornosti, saj razen srbenja ni bilo nobenih drugih znakov, kot so utrujenost
(razen zaradi pomanjkanja spanca, kot posledica srbenja), nobenega pomanjkanja apetita oz. hujšanja.
Po krvnih preiskavah, ki so pokazale zvišan nivo holesterola (>10) in nekoliko povišan nivo bilerubina je
končala na oddelku za patološke nosečnosti, kjer so ji povedali, da bo v bolniščnici do poroda in bo porod
najkasneje v 36 oz. 37 tednu (hospitalizirana v 32. tednu), v primeru poslabšanja pa lahko še prej.

Rad bi povdaril, da je omenjena motnja pri nosečnicah redka in ni vzroka za posebno vznemirjanje, ampak
v primeru  srbenja po celem telesu, se pogovorite z vašim zdravnikom.

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.7.2007 7:56:11   
Anonimen
Klipan, v nosečnosti so vrednosti bilirubina in holesterola povišane pri vseh user posted image  - tako pravi tudi Pušenjak. In srbenje je v 99.99% povezano s hormonskimi spremembami in raztezanjem kože.
user posted image  smo že tako bolj občutljive na vse stvari in res nam ni treba ob vsaki najmanjši spremembi razlagat najhujši možni scenarij.

(odgovor članu klipan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2007 10:57:12   
piči
Lepo da poveste kaj se zgodi, če te srbi celo telo. Vprašanje pa je bilo, kaj narediti,če te srbijo prsi in trebušček. Ne nas tako strašit.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2007 12:21:21   
Nika v službi
Ne gre za strašenje. Tudi mene je srbelo, prsi ne, zato pa trebuh, noge, zadnjica, ponoči predvsem. Sem omenila to svoji G in me je takoj poslala na krvne preiskave, da bi izključila motnjo jeter.

Torej, ne zganjat panike, je pa dobro omenit G, potem bo pa že on/ona presodila, kako naprej.

Forum je namenjen izmenjavi mnenj in izkušenj, zakaj ne bi vsak povedal, kar misli oz. podelil svoje izkušnje, saj smo dovolj stari, da potem presodimo, če je zadeva uporabna ali ne.
Na koncu koncev pa se vsak sam odloči.

Zdravo in mirno nosečnost!

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?