|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spust otroka v porodni kanal
8.6.2009 9:25:03   
daisyb
pozdravljene,

tiste, ki ste ze rodile...zanima me kako obcutis, ko se user posted image spusti v porodni kanal? jaz sem sicer v 38 tednu, pa se mi se ni spustil. ali sploh obcutis?

lp,

daisyb
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spust otroka v porodni kanal
8.6.2009 9:28:19   
end1
meni sta se oba spustila šele v porodni sobi.  

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2009 9:37:38   
vanilla
Meni se je tamala tudi spustila šele v porodni sobi. Nisem pa tega spuščanja čutila nič.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2009 9:53:36   
Hope2
Mislim, da to ne moreš občutituser posted image . Je pa najbrž odvisno od ženske, saj tu na RR sem že prebrala, da so ene čutile kako se jim je vgnezdil zarodek, kako je riga ali prdi njihov plod......user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.6.2009 9:55:15 >

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2009 10:18:41   
kaja13
Hope2...tudi jaz sem se temu smejala, dokler me ni kolegica poklicala in rekla "to je to, noseča sem, čutim". Na moje vprašanje kdaj je naredila test, pa mi je odgovorila "pred 10 dnevi sva seksala"user posted image user posted image user posted image . Valjda sem umrla od smeha, nakar je ženska čez 14 dni naredila test in user posted image ... ne moreš verjet.

V porodni kanal sta se pa tudi meni oba spustila šele v porodni sobi... a ni vedno takouser posted image , a ni to skorajšnji zaključek porodauser posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2009 11:52:50   
anika87
Joj super tema, tudi mene je to zanimalo, sem že študirala, da moram odpret vprašanje, pa me je prehitela daisyb user posted image

Ker namreč - meni je rekla kolegica - ko se ti bo spustil boš pa lažje dihala... (saj sicer nimam problemov, verjetno je ona čutila olajšanje, pa mi je pač povedala). Je rekla, da ko se ji je spustila, bi pa bla pol še lahko 3 mesece noseča, tolk lažje ji je blo (spustila se ji je nekje zadnji mesec).
Sodelavka pa mi je rekla, da ko se spusti, vidiš. Ampak moj buši je še vedno na istem mestu, mali se mi še vedno kobaca pod levo joško user posted image .
Mogoče pa se nam ne bo spustil, a ne...

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2009 12:57:09   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mislim, da to ne moreš občutituser posted image . Je pa najbrž odvisno od ženske, saj tu na RR sem že prebrala, da so ene čutile kako se jim je vgnezdil zarodek, kako je riga ali prdi njihov plod......user posted image

nekatere slišijo in čutijo tudi pretakanje plodovnice user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2009 13:51:34   
zmajaz
Otroček se že lahko proti koncu nosečnosti spusti nižje, kar se tudi na zunaj vidi, ker se v bistvu cel trebuh pomakne nižje, ni pa nujno, da se to sploh zgodi preden si že v porodni sobi - meni se 1. ni, drugič pa je nekoliko. Ampak to ne pomeni, da se otrok že spusti v porodni kanal no - to se zgodi šele v zadnji fazi poroda, saj se mora vendar prej maternični vrat odpreti (kar je naloga popadkov), da ima otrok sploh prosto pot v porodni kanal. In ko je enkrat otrok že v porodnem kanalu to seveda precej boli, saj ti vse razteguje.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 8.6.2009 13:53:12 >

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2009 17:19:44   
mateyka
huhuhu, v porodnem kanalu je ko rojevaš. takrat pa čutiš, če stojiš, da ti noro pritiska dol, ko pride popadek. če nisi klistirana, se pokakaš, tako močno je to.
spuščanje otroka nižje v zadnjem mesecu nosečnosti, to pa lahko doživiš, jaz sem. potem je tako nizko, da si res težko mobilna in ne moreš udobno sedet ali stat, pravzaprav nič, če dobro pomislim user posted image komaj čakaš da rodiš, ko se to zgodi, ker se ti zdi, da zdaj je pa ful težek trebuh. podobno lubenici imho user posted image

aja takole pa zgleda tak trebuh user posted image user posted image user posted image
http://horvatekberg.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album03&id=mojbushi3

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.6.2009 17:24:12 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2009 17:24:47   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

huhuhu, v porodnem kanalu je ko rojevaš. takrat pa čutiš, če stojiš, da ti noro pritiska dol, ko pride popadek. če nisi klistirana, se pokakaš, tako močno je to.
spuščanje otroka nižje v zadnjem mesecu nosečnosti, to pa lahko doživiš, jaz sem. potem je tako nizko, da si res težko mobilna in ne moreš udobno sedet ali stat, pravzaprav nič, če dobro pomislim user posted image komaj čakaš da rodiš, ko se to zgodi, ker se ti zdi, da zdaj je pa ful težek trebuh. podobno lubenici imho user posted image

Evo to si pa lepo opisala.

No pri prvem nisem tega čutla, ker se ni hotel spustit in smo se malo namatrali, da je prišel na svet, ker je bil med porodom kar visoko.

pri drugem pa tako kot je tle opisano.

Sem pa točno vedla, kdaj se je dobesedno obračal( ta drugi otroček). Ker je trebuh dobil totalno drugo obliko in sem prav rekla mojemu, ko sem ležala na kavču, da se zdejle pa 100% obrača z glavico navzdol. user posted image in res se je takrat obračal, ki sem pol čutla nogice nekje pri rebrih, pa spodaj tiščanje glavice. pol je pa veselo brcal zgoraj.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2009 17:28:06   
Ancy
Mislim, da se tega ne da čutiti, babica ob sprejemu v porodno sobo preveri ali je glavica fiksirana v porodni kanal z leopoldovimi prijemi (ugotovi ce je glavica se pomicna ali fiksirana)..... ko se pa spusca po porodnem kanalu se pa menda cuti kot da tisci na blato.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2009 17:28:49   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ja, jaz sem tudi to na RR prebrala, sama pa nisem nikoli kaj takega občutila, niti spusta, niti kakega prdenja user posted image Morda se mi je naša spustila šele v porodni sobi; ko mi je voda odtekla, me je začelo zelo dol tiščati, sploh nisem mogla stati in nič (kot berem, da nekatere še med popadki na wc hodijo...), tega si niti predstavljati nisem mogla. Nisem pa čutila kaj posebej bebe med popadki, kje je in to, samo bolečino, potem ko je bilo za iztis pa je bilo v bistvu že bolje, popadki bolj na redko, sva si lahko še z dragim lubija dala... prej sem se pa samo držala za posteljo user posted image Je bilo pa konec v 1,5h.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.6.2009 18:31:41   
lananai
Meni se je tudi po mojem mala spustila šele v porodni sobi. Ko mi je zdravnica rekla, da sem do konca odprta in da grem rodit, smo šli v porodno in je babica rekla, da moramo še počakat, da se otrok spusti dol. Čutila nisem nič, razen popadkov. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.6.2009 18:40:34   
Monni
Meni se je trebuh spustil zelo opazno, prav tako čutim brcike kakih 5-7 cm nižje, pikica pa že precej tednov zavzema enak položaj. Leva stran hrbet in ritka, desno nogice, rokice desno in navzdol, ter glavica navzdol. Upam da se sedaj na koncu ne bo naveličala te poze in se hotela obrniti user posted image user posted image . Je tudi ginekologinja potrdila, da se je spustila precej nizko in sicer v materinski je napisala, da je glava nizko v medenici. Ko bo v porodnem kanalu, bo pa počasi tako ali tako vsega konec.

A pa še to, sedaj ko se mi je trebuh na hitro spustil izgleda, kot da bi se mi hotele naredit strije. Prej je trebuh rastel počasi in ni bilo takega nenadnega raztezanja kože, sedaj ko pa se je to zgodilo na 1x pa izgleda, da se koža ne more tako naglo prilagodit. Srbenje ki se pojavlja mi kreme ne omilijo, sem pa ugotovila, da pomaga olivno olje, tako da ga kombiniram zjutraj in zvečer, čez dan pa namažem in vtrem še malo kreme. Upam da bo pomagalo.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.6.2009 19:42:20   
daisyb
ojla,

hja..mogoce se bo res spustil sele v porodni sobi. moj tamali je tud se pod rebri...saj ne da tezko diham, ma ko sedim me ze vsi modrcki motijouser posted image . no...bomo pa pocakali setri tedne....

lp

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.6.2009 19:47:57   
anabanana1981
Zdej nevem kaj točno misliš s tem.Če to da se otrok obrne navzdol neki mesecev,tednov al pa dnevov pred porodom- se itak občut,men se je ful trebuh spustu,pa zdej lažji diham,sploh pa se mi zdi da je zdej že tok nizko,da ko se premika,morm dat kar noge skup,zarad bolšga občutka,da ne bo slučajno kr vn paduuser posted image user posted image

Če pa misliš tist spust tik pred iztisom je pa tak občutek k da morš nujno neki iztisnt,no nevem kako nej razložim,kot pr velki potrebi ... neki te dol prtisne... user posted image in maš skrajno nujo po prtiskanju.Čeprou nevem no,jaz sem to zato občutla,ker sem hodila med popadki,pol k sem se ulegla nisem več tok tega občutla,zato še zmer verjamem da so ženske včasih lažji pa hitrej rodile k so u stoje rojevale...

lp

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.6.2009 20:07:41   
mulan
Verjetno si mislila to, ko se otrok spusti niže, na pa ko je v porodnem kanalu? Meni se je ta prvič močno spustil trebuh. Kako sem to vedela? (razen tega, da sem lahko več pojedla in da sem mogla bolj pogosto na wc). Trebuh ni šel več čez pult ko sem posodo pomivala... user posted image  Pa sem mogla zato roke dooooosti bolj stegnit in hrbet matrat, da sem kaj naredila. In, seveda, sedela sem z nogami močno narazen, pa po stopnicah sem hodila z zelo širokimi koraki.
Drugič pa se mi ni spustil. Enim se spusti, drugim ne, to je od vsake posamezne nosečnosti odvisno.

Monni - a zato sem jaz kar naenkrat opazila celo mrežo strij? Nikoli nisem pomislila na to... Vem samo, da jih ni bilo, pol pa sem se en dan videla v ogledalu (spodnji del trebuha, katerega drugače itak nisem videla..) in se skoraj zjokala, ko sem videla prav MREŽO strij, ne posamezne črte... user posted image  Pa tako pridno me je ljubi mazal...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.6.2009 20:29:31   
roberta
jaz obakrat nisem nič čutila. čeprav je bilo vse ok in sta se oba otroka "enkrat" že spustila v porodni kanal. rodila pa sem ob roku...

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.6.2009 10:17:07   
daisyb
oj,

hvala vsem za odgovore.....sem vceraj ponovno vzela knjigo v roke in prebrala, da se otrok lahko psusti v porodni kanalkadarkoli po 36T, ampak do poroda je lahko se nekaj tednov. nekatere ga cutijo kot pritiskanje navzdol in cuden obcutek v presredku, nekaterim se trebuh spusti....ene ga pac ne cutiijo. vceraj sem mela ceu dan majhne krce v spodnjem delu....zvecer pa sem cutila cuden obcutek pritiskanja na presredek..kot bi morala na stranisce..trebuh pa se mi ni spustil...ma po moje je otrok tolk velik in moj trebuh tolk majhen, da se nima kam veliko spustiti...jutri mam pregled, pa bom vidla, ce je res otrocicek vstopil na pot.

lp

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.6.2009 11:59:30   
marjetica8
meni se je trebuh spustil tri dni pred porodom. Se je ornk vidlo ker sem prej nosila res ful visoko, obcutla sem pa tko da mi je urin uhajal in sem letela v P mislec da mi odteka voda po kapljicah k sem mela skoz mokre hlackeuser posted image !

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.6.2009 20:47:02   
zarjica
Jaz nisem občutila nobene spremembe. Ampak po porodu, ko sem gledala fotografije iz nosečnosti in sem imela oblečeno enako obleko - 1 mes. pred porodom in nekaj dni pred porodom, pa je razlika očitna!!! Vendar takrat to nisem opazila, šele po fotkahuser posted image

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.6.2009 8:31:30   
simonakr
Jest sm proti koncu nosečnosti lažje dihala pa trebuh se mi je mal povesil - to je blo pa tud vse. Ampak to se je mala samo malo nizje pomaknila - glede na to da sem nizko nosila kam nižje že it ni mogla! user posted image user posted image

Glede tega da se pomakne prov v porodni kanal - to se zgodi šele med samim porodom pod vplivom popadkov in jaz sem to čutila kot da mi hoče rit razgnat pa križ vn skočit! Totalno neprijeten občutek ampak hitro mine! In ko to mine dobiš v naročje eno čudovito bitjece! Tko da vse ostalo takoj pozabiš!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil simonakr -- 11.6.2009 8:33:11 >

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?