|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spuščeni psi
24.5.2005 13:14:22   
mojchka
POzdravljene,
prosila bi vas za nasvet ali vaše izkušnje.
Najprej moram opisati nekaj pomembnih dejstev:
* živim na vasi, kjer ima večina ljudi pse kar spuščene
* sosedje čez cesto nas sovražijo (dolga zgodba...dogajala se je, še preden sem se priselila v hišo)
* moževa babica, ki živi v pritličju (mi smo v mansardi) je prepričana, da jo hočemo vedno prinest okoli itd.
* tudi ona ima eno malo ščene, ki je (razen ponoči) vedno spuščeno

Pred kratkim so sosedje kupili velikega psa, ki seveda prosto teka okoli (tudi odpira vrata, tašči je za veliko noč ukradel meso...).
Nekaj dni nazaj je šel moj mož z otrokoma na sprehod in je ta pes začel noro lajat nanj. Mož je poklical soseda, ki je bil takrat zunaj in nič reagiral in mu rekel, naj zaveže psa, sicer bo poklical policijo. Sosed: "POkliči, saj je tudi vaš spuščen!"
In potem je šel prepir naprej...
Jaz sovražim konflikte in sem moža mirila, ko je klical policijo.
Tam so mu seveda rekli, da ne morejo nič, dokler se ne kaj zgodi.
Opozoril je tudi babico, nja svojega psa zavezuje, pa je to razumela kot še en napad nase in bila grozno užaljena.
Potem se je stvar ustavila.
Danes pa sem se peš vračala iz trgovine (sama) in je ta pes začel lajati name, pa hoditi za mano in lajati.
Lahko verjamete, da sem bila trda od strahu, še vedno se tresem.
Možu tega ne bom povedala, ker bo naredil cel halo.
Vseeno pa bi rada vedela, na koga se lahko obrnem.
Obstaja kakšen pravilnik o tem, da morajo biti psi privezani ali kaj podobnega?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   spuščeni psi
24.5.2005 13:29:16   
borovnička
Ojoj, spet eni nevedni lastniki psov.

Ja, obstaja pravilnik! Pes mora biti privezan na vrvico vedno in povsod (razen kjer ni ljudi, recimo v gozdu). Če je doma, mora biti zaprt v boksu razen če je ograja okoli hiše, da pes ne more na cesto.

Nekateri psi so ubogljivi, civilizirani, umirjeni in oh in sploh. Ljudje pa vsepremalokrat pozabljajo, da imajo psi kosmata ušesa. Niti se ne zavedajo kako velika kazen jih čaka, če pes napade človeka, drugega psa ali pa če skoči pod avto. V vseh teh primerih lastnika čaka denarna kazen in seveda plačilo škode.

Torej, v urbanem okolju mora biti pes na povodcu. Tak je zakon in pravilo in treba ga je upoštevati pa ni pomembno ali imaš malo čivavico ali pa velikega ovčarja.

Upam, da boste kako rešili ta problem. Kar mravljince dobim, ko samo pomislim, da lahko tak kuža, ki je spuščen in tava po ulicah napade otroka.

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   spuščeni psi
24.5.2005 13:43:05   
ditkaaida
Spoštovana! Tvoja prva naloga je, da zaščitiš svojo družino in sebe.
Po zakonu morajo biti psi na vrvici pa še nagobčnike naj bi nosili.
Tudi mi mamo psa pa ne teka brez nadzora prosto naokrog.
Prejšna soseda je imela psa odvezanega. Pes je maltretiral vse po vrsti. Ko je tretjič napadel mojega psa ( jaz sem zraven znorela tako, da ga sicer ni oklal ampak, da ne moreš mirno po ulici na sprehod...)Sem poklicala policijo in povedala, da pač gospa tapata ne obvladuje svojega psa ( če bi vsaj za njim pršla). Pa so prišli, nardili zapisnik, gospo opozorili (kazen ji je bila samo zagrožena), ki je poslej vestno skrbela za psa, mene pa skor dve leti ni pogledala. Sedaj že govoriva. Mislim pa da sem ali pa sva preprečili kakšno večjo katastrofo (če bi pes oklal kakega otroka itd).
Pri drugih sosedih imajo 6-letnega dečki, ki ga je oklal najbolj prijazen zlati prinašalec. Za vse življenje ima sledove na obrazu in verjetno duši.
Če zraven stojiš, lahko pes ugrizne in ne moreš preprečit ( iz lastne izkušnje).
Ne dovoli da strah pred psi zleze otrokom v kosti temveč, da bodo lahko imeli zdrav odnos s psi, pa čeprav bo zamera pri sosedih.

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   spuščeni psi
24.5.2005 20:00:54   
Nogavička
Kakšna posebna ljubiteljica psov nisi, glede na to, da ti tudi babičin kuža ni povšeči - verjetno mu drugače ne bi rekla ščene, a ne?;)

Kot te razumem, vam dela problem samo en pes v vasi. Miren in iskren pogovor s sosedom o strahu, da otrokom kaj naredi, bi po moje zalegel.

Pobrskaj na strani državnega zbora - obstaja zakon o zaščiti živali in tam so tudi pravila o ravnanju z njimi.

Privezovanje pa prav gotovo ni primerna skrb za kužka. Seveda tudi to, da je pes prepuščen samemu sebi, ne.

Želim vam prijetno sobivanje s kužki.:rozica:

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   spuščeni psi
24.5.2005 20:53:23   
SANDY
Zakon o zaščiti živali govori o tem kako morajo lastniki psov poskrbeti za zaščito živali itd... če se počutiš ogroženo, pokliči policijo, ki izda plačilni nalog skrbniku psa 50 tisočakov-če pri tem tudi sam zazna kršitve. Če jo ne, se lahko napiše obdolžilni predlog oz. predlog k sodniku za prekrške, v katerem se dejstva navedejo in če se vas zbere čim več, ki bi pričali proti sosedu, potem sodišče orgira naprej.

Je pa veliko ljudi ki jamrajo kako so sosedovi psi spuščeni in grizejo..ko pa omeniš da grejo na sodišče za prekrške pričat, pa noben noče..tko da..razmisli kaj je najbolj pametno in varno zate in otroke.

LP:sloncek:

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   spuščeni psi
24.5.2005 21:14:15   
Anonimen
Res zoprna stvar. Ne moreš prav veliko narediti, vsaj po pravni poti ne, dokler ima tudi babica psa spuščenega. Čeprav ta najbrž nikomur nič noče. Ker če boš podala ovadbo ali kakorkoli se že temu reče proti sosedi oziroma njenemu psu, bo ona najbrž proti vam in vašemu psu. Je pa to res grozljivo, verjamem. Jaz imam sama psa, no, kužka, pa imam tudi neko strahospoštovanje pred velikimi psi. Razen prinašalcev me ni strah, ostali mi pa niso prav ne vem kako simpatični. Če pa bi še renčali name in ne bi bili privezani, bi me bilo pa prav tako grozno strah.
Res ne vem, kaj boste naredili. A na miren način se pa ne bi dalo s sosedo zmeniti, da bi imela psa privezanega?
Če se ne bo dalo, ti ostanejo edino še hrenovke. Ja, res, hrenovke. Večkrat, ko boš videla sosedovega psa, mu daj košček hrenovke in upam, da se bo zaljubil vate. Pa še otroci naj mu dajo, da se te ne bo preveč prisvojil in bi bil ljubosumen nanje ali kaj takšnega. Mogoče bi se pa res splačalo spoprijateljit s tem psom, če se drugega ne da narediti.

(odgovor članu mojchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   spuščeni psi
24.5.2005 21:21:44   
Lepa Ana
Veterinarski inšpektor bo bolj pravi naslov od policije, se mi zdi. Zateži pristojnemu, vsak dan, če je treba. Vztrajaj, da je pes nevaren (zakon pravzaprav določa sankcije samo za to, če se neustrezno ravna z nevarnim psom). Dokler ne pridejo...

Hrenovke sem hotela svetovati tudi jaz, ampak če se psa bojiš, to ne bo dobra varianta, veš. Pes bo čutil, da tvoja želja po prijateljstvu ni iskrena in kaj veš, kaj takšnemu kosmatincu lahko pade na pamet.

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   spuščeni psi
24.5.2005 21:40:47   
piščanc
mogoče strel mimo, ampak če vi naredite ograjo okoli hiše, vaš pes ne več prosto spuščen, potem imate pa boljše argumente za soseda, ki naj tudi naredi ograjo

smo pa ljudje ponavadi zamerljivi in nas tudi kazen ne spametuje

mene je na sprehodu enkrat ugriznil pes, iz ljubega miru, pa sploh ni bil velik - samo mimo hiše po cesti sem šla, pes je pritekel iz dvorišča, ograja je bila odprta in se zakadil v mojo nogo :zmeden:, ko sem prišla domov sem klicala policiste, ki so ga popisali itd, samo so rekli, da ima dotični lastnik že veliko pritožb, ki jih ne plačuje in da najbrž ne bo nič pomagalo, pa smo spet pri blesavih ljudeh

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   spuščeni psi
24.5.2005 21:58:53   
Anonimen
Kako ne plačuje kazni? Če ne plačaš kazni, ti rubijo oziroma greš v zapor. Pa če je več prijav zaradi istega psa, da je več ljudi ugriznil, potem, psa usmrtijo. Vem, ker je naša Miša enega ugriznila in so mi na inšpekciji tako rekli.

(odgovor članu mojchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   spuščeni psi
24.5.2005 22:26:09   
Trebnje
Mi imamo neprijetno izkušnjo z neprivezanim psom.Je menda najbolj prijazen in pameten psiček na svetu,samo govorit še ne zna.Majceno ščene,pa je čez nagobčnik ugriznil našega Gašperja v roko in to do krvi.Posledica:sine se še danes,po štirih letih noro boji vseh majhnih psov.Zato vsi psi sodijo na vrvice,majhni in veliki,brez izjeme.
Nikoli ne veš,kako bo žival reagirala na kakšen otrokov premik in če gre za varnost otrok,potem res ni dileme,kdo ima prednost.Pse na vrvice!
:kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   spuščeni psi
24.5.2005 23:10:41   
Vera*
Ja tudi mi imamo strašno izkušnjo z psi.Pa jih imam blazno rada,tudi mi imamo psa ampak.....Tako kot je rekla Trebnje,ta pes je bil najbolj prijazen,on že ne bi nikogar ugriznil.....pa je mojega sina in to v obraz.Lastniki pa kot da ni bilo nič.Zato sem še zmeraj mnenja:pes je pes.:kuza:Privezujte svoje pse nikoli ne veš..

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   spuščeni psi
25.5.2005 0:10:19   
Iren@
Upoštevaj sandin nasvet!

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   spuščeni psi
25.5.2005 10:11:46   
Anonimen
Ja, samo prej pa res naredite ograjo okrog vaše hiše, če je nimate. Saj bo tudi resnično za tvoje otroke in zate to bolj varno. Že zaradi tega psa.

(odgovor članu mojchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   spuščeni psi
25.5.2005 13:26:03   
mojchka
Ni problem samo ta pes. Spuščeni so po celi vasi.
Pse imam zelo rada, vendar pa menim, da je treba zanje ustrzno skrbet.
S privezovanjem nisem mislila na kratko vrvico, ampak na pesjak in ograjo.
Psov me do sedaj ni bilo strah, saj so jih moji starši vedno imeli.
Menim samo, da se psi ne morejo in ne smejo svobodno sprehajati okoli.
Če so si jih že kupili, naj jim zrihtajo pesjak in naj jih vozijo na sprehode, kot vsi normalni ljudje.

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   spuščeni psi
25.5.2005 14:19:30   
Anonimen
Ja madonca, kje pa to živite?! Saj pri nas na robu mesta se tudi potikajo kužki, ampak predvsem takrat, ko se kužike ženijo in takrat jih itak ne zanima nič drugega. Predvidevam pa, da takrat uidejo, ne pa da so skozi spuščeni.

(odgovor članu mojchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   spuščeni psi
25.5.2005 15:22:02   
mojchka
pridi v našo vas, pa te bo na vsakem vogalu oblajal kak precej velik pes - spuščen, da ne bo pomote.

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spuščeni psi
3.2.2012 7:06:14   
obrambapes
Nasveti za obrambo pred psi:

http://obrambapes.ednevnik.si

(odgovor članu mojchka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Želje
buči

Kaj si trenutno najbolj želiš?

Zdravja, sreče, ljubezni. (69%)

Denarja, finančne brezskrbnosti, konca recesije. (14%)

Snega. (6%)

Dopusta in brezskrbnosti. (5%)

Tišine. (3%)

Nore žurke. (2%)

Število vseh glasov: 293

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!