mojchka
|
POzdravljene, prosila bi vas za nasvet ali vaše izkušnje. Najprej moram opisati nekaj pomembnih dejstev: * živim na vasi, kjer ima večina ljudi pse kar spuščene * sosedje čez cesto nas sovražijo (dolga zgodba...dogajala se je, še preden sem se priselila v hišo) * moževa babica, ki živi v pritličju (mi smo v mansardi) je prepričana, da jo hočemo vedno prinest okoli itd. * tudi ona ima eno malo ščene, ki je (razen ponoči) vedno spuščeno Pred kratkim so sosedje kupili velikega psa, ki seveda prosto teka okoli (tudi odpira vrata, tašči je za veliko noč ukradel meso...). Nekaj dni nazaj je šel moj mož z otrokoma na sprehod in je ta pes začel noro lajat nanj. Mož je poklical soseda, ki je bil takrat zunaj in nič reagiral in mu rekel, naj zaveže psa, sicer bo poklical policijo. Sosed: "POkliči, saj je tudi vaš spuščen!" In potem je šel prepir naprej... Jaz sovražim konflikte in sem moža mirila, ko je klical policijo. Tam so mu seveda rekli, da ne morejo nič, dokler se ne kaj zgodi. Opozoril je tudi babico, nja svojega psa zavezuje, pa je to razumela kot še en napad nase in bila grozno užaljena. Potem se je stvar ustavila. Danes pa sem se peš vračala iz trgovine (sama) in je ta pes začel lajati name, pa hoditi za mano in lajati. Lahko verjamete, da sem bila trda od strahu, še vedno se tresem. Možu tega ne bom povedala, ker bo naredil cel halo. Vseeno pa bi rada vedela, na koga se lahko obrnem. Obstaja kakšen pravilnik o tem, da morajo biti psi privezani ali kaj podobnega?
|