|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprozenje poroda
22.1.2009 13:21:34   
PAJO

jz bi sam rada vprasala ce so ze kateri sprozil porod,ker je bla ze
odprta sam ni imela popadkov....?kako to poteka?
a boli fulll?

jz ce nerodim do ponedeljka moram v ponedeljek jt
v p da mi sprozijo porod pa me zanima kako je to.

hvala za vse odgovore

lp,anauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprozenje poroda
22.1.2009 14:21:51   
anckabancka
Ja, meni so v tretji nosečnosti kar sprožili porod, ko sem bila 3 cm odprta.

Priklopili so me na ctg, mi predrli mehur in čakali moje popadke. Ti so se začeli in počasi postajali vedno močnejši. Po dveh dobrih urah po predrtju mehurja pa so mi dali še malo umetnih in rodila sem pol ure po tistem.

Verjetno bi lahko rodila tudi samo s svojimi popadki, ampak mi je bilo kar fajn, da so mi dali umetne, ker je potem šlo tako hitro. :)

Če boli? Boli vsak porod...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2009 14:28:09   
l.daisy
meni so sprožili porod pri 38t2d, odprta sem bila 2 cm (MV pa 3-4 cm), nosila sem dvojčka...

samo sproženje ne boli, v porodni z dolgo iglo prebodejo plodov ovoj, čutiš samo, kako te zalije voda.... meni so takoj priklopili "umetne popadke", ker so bili moji tako slabi, da sem jih komaj čutila, je bilo pa po njihovih besedah treba rodit, ker smo bili že tako daleč...

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2009 14:41:43   
Lunca1
Meni so obakrat sprožili. Kot že rečeno, ti predre mehur z eno tako pletilko. Pa to nič ne boli.

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2009 17:04:40   
Katjusa
meni so tud 3 dni čez rok sprožili porod ker nisem imela svojih popadkov sem dobla takoj umetne in predrli so mi mehur sem pa prišla v P 3-4 cm doprta.... porod od predrtja do konca je trajal 3 ure in ni blo hudouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2009 19:32:09   
Taanikaa
meni so porod sprožili z gelom,ki ti ga vstavijo v nožnico,reče se prostin..to nič ne čutiš samo sproži ti popadke,moreš takoj ko ti gel vstavijo 2 uri ležat,pol te s ctg-jem kontrolirajo,popadki tisti ta pravi pridejo pa šele nekje čez 6 ur-ponavadi je tako no...pol pa predrtje mehurja,umetni popadki in gremo rodit..no moj postopek opisujem...mene so ročno odpirali,jokala sem kot dež zraben ampak so mi stem prišparali 12 ur,tko da,hvala bogu no da so to delal...nič straha,ker če je strah preveč prisoten,lahko zatajiš in pol ne moreš sodelovat,tko kot bi mogla...samo babice poslušaj...vse bo vreduuser posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2009 21:39:36   
keke
meni so točno na rok sprožili porod potekalo je pa takole ne želim te strašit!!!ampak voda mi je bila prezrela in so predrli mehur da je voda oddtekla.bila sem odprta svoja 2 cm in so mi dali še umetne popadke kjer sem se odprla še za doddatnih 5 cm se pravi use skupaj 7.vendar se je nekaj umes zakompliciralo tako da sem šla na carski rez,sam teli umetni popadki matranja dobrih osem ur sem mislila da bom umrla,boli zelo.sama na porodu ne smeš biti nekdo mora biti zraven obvezno da te tolaži in ti masira senco da se sprostiš pa dihej sam dihej kot kuža fu fu fu fu fu na hitro.sej bo

(odgovor članu Taanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2009 21:46:26   
*AnaL*
Keke, kot bi me citirala....user posted image
Sej bo, sam brez panike!

(odgovor članu keke)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2009 3:02:54   
drsalka
tudi meni so v prvi nosečnosti sprožili porod in sem rodila v dobrih dveh urah.... sedaj v drugi nosečnosti pa je šlo vse po naravni poti pa je veliko bolj bolelo kot prvič. Zato se ne obremnjevat s porodom, raje misloi na to kako bo lepo ko ti bodo dali v roke malo štruco.... (v tistem trenutko pozabiš kakšen je bil porod ).
Vse dobro ti želim

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......