|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprožitev poroda boli ??
10.2.2007 9:42:06   
malecka_mateja
ojla!
me zanima če sprožitev poroda boli veliko bolj kot pa če gre po naravni poti???
hvala

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprožitev poroda boli ??
10.2.2007 9:49:32   
Anonimen
Neeee, nič ne boli, saj v bistvu samo spožijo, da gre potem vse skupaj po naravni poti. Najprej vstavijo svečko za mehčanje materničnega vrtu, da se stanjša, in potem, ko je stanjšan, predrejo mehur in dajo umetne popadke, če še ni naravnih. Potem pa pač vse steče tako, kot mora. Nič bat, ni potrebe.

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2007 9:49:59   
Maxica
Sama sprožitev ne. V nožnico ti dajo svečko za sprožitev in potem čakaš, da ti prime. Ampak so pa potem tisti popadki nori - kar naenkrat se začnejo in bolijo kot sam user posted image . Ne pojenjajo niti za minuto, ampak ta vrag kar drži.user posted image  Mene je res fuul fuul bolelo.
Prvega otroka sem sicer rodila z EA, vendar sem imela svoje popadke na 5 minut, preden mi je prijela, ampak sem jih z lahkoto predihavala. Pri drugem so mi pa umetno sprožili in je šlo pa vse skupaj tako hitro, da so mi EA dali samo za 15 minut. Popadkov enostavno nisem mogla predihavati, ker me je tako bolelo, da sem hotela kar nekam uiti.
Ampak s tem se ne obremenjuj, vsak porod je zgodba zase, vsaka ženska drugače občuti vse skupaj. Srečno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2007 9:54:48   
darjatimci
Najbrž je to težko trditi.Razlika je predvsem,da približno veš,zdaj se bo pa začelo dogajati,medtem ko pri naravnih tega ne veš.Jaz sem imela svoje zelo slabe in to že čez rok,zato so mi dodali še umetne,ker je predolgo trajalo,kar ni dobro za otročka.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2007 9:57:24   
nemrak
user posted image user posted image
Pozdravljena!
Meni so porod sprožili 2 dni pred PDP.Zaradi premalo plodovnice.
Sem bila še čisto zaprta in tudi maternični vrat še nič zmehčan.
Zjutraj po viziti sem dobila tabletko. Okoli 13h so se začeli rahli krči, kot pri user posted image .
To se je stopnjevalo čez pop in celo noč.
Ob 6h so mi hoteli narediti CTG, vendar ni pokazal še nič popadkov. Sem jih pa čutila že kar na pogoszo.
Odpeljejo me v porodno, kjer ugotovijo, da sem odprta 4-5 cm. Predrejo mehur in odpeljujo v porodno sobo.
Doila sem še umetne popadke, ki so bili hujši od naravnih.
NIČ bat, ker sem zraven dobila še pomirjevala, tako sem skoraj ves porod prespala. Na koncu pa sem rodila ob 10.30.
So rekli, da je bilo hitro za prvič in glede na to da sem bila čisto zaprta. Ko so mi vstavili tabletko rekli, čez dva dni pova pa rodili. user posted image

Ti pa polagam na srce. Če ti bodo sprožili porod, sama sebe prepričuj, da želiš roditi in se ne prepričuj, da je prezgodaj.
Pozitivno glej na to.
ŽELIM TI ČIM LAŽJI POROD!!!

Jaz sem si skozi govorila, danes bom rodila

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2007 15:32:57   
Blacky30
Tudi meni so sprožili porod zaradi premalo plodovnice 4 dni po PDP. Vendar so meni vstavili gel na maternični vrat. Izgleda kot da bi ti jemali bris, vstavijo tisto kovinsko zadevo noter in potem vstavi. Meni je rekla,da je to najučinkovitejša zadeva za sprožitev in če se mi ne bodo popadki kmalu pojavili, potem več ne verjame v ta gel. Sicer je v samem postopku vstavitve nastala panika, ker sem začela ful krvavet in so se ustrašili, da imam predležečo posteljico, vendar so kmalu ugotovili,da mi je počila žilica v nožnici, ker sem jih imela celo nosečnost zelo napete. Sam postopek je trajal nekje 15 minut, potem pa sem morala eno uro ležati. V roku 15 minut so se pojavili popadki, zelo rahli, kot pri menstruaciji in so se ponavljali na 4 minute. Potem sem lahko hodila....ko pa so mi predrli mehur, se je pa začela čisto druga zgodba. Popadki v eno in to svinjsko boleči, nisem več niti vedela za sebe in tako so trajali cele 4 ure. Sem pa imela še novo dozo popadkov intravenozno na roko vstavljeno. Ko sem že bila čisto brez moči, uro pred porodom, pa je babica ugotovila, da so ponehaliuser posted image , čeprav sem jaz trpela bolečine enako kot prej. In mi je dala še eno dozo, da se je lahko user posted image  porodil. Definitivno sem za naravni porod, tam vsaj gre po nekem stopnjevanju, ne pa iz nič v najhujše.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2007 16:30:06   
x_srečka_x
prožili porod 2 dni po PDP-ju ker sem imela zrelo plodovnico, ko sem šla rodit sem bila odprta 2cm ampak brez popadkov, niso mi vstavili nič svečke samo prkolpili na popadke in predrli mehur.
Je pa tako kot je napisala Maxica, da ne spustijo user posted image  
Npr. najprej so bili trije popadki na eno minuto pa potem kar 5minut nič pa spet trije na eno minuto...
Dobiš pa pomirjevala kot je že ena napisala in skot cel porod prespiš, oz. dremaš čas ko ni popadkov.
Pa čim lažji porod user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.2.2007 19:03:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2007 20:11:32   
ElaM
Ni panike. Sprožili 8 dni čez rok, odprta sem bila 1 prst. Svečko so mi vstavili ob 10-ih zjutraj, rodila sem ob 10-ih zvečer. Popadki so se začeli enkrat popoldne, ob 7-ih so mi predrli mehur in, kot sem že napisala ob 10-ih rodila.
Sicer ne vem, kako bolijo naravni popadki, lahko pa rečem, da meni tudi umetni niso bili ne vem kako hudi.
Srečno.

:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2007 21:11:00   
Anonimen
Zjutraj sem bila sprejeta na oddelek, vstavili so mi svečko, popoldan še eno, ker se ni nič zgodilo. Potem so sicer bili blagi popadki, ampak so me raje poslali spat. Naslednje jutro sem šla v porodno, predrli so ovoje, čakali 1 uro - nič. Potem pa oksitocin v žilo, v 4 urah sem rodila.

Aja, sprožili pa so mi 14 dni prej, tako da še ni bilo nič pripravljeno na porod.

Pa tista omama je res OK, jaz sem tudi spala v porodni  user posted image

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Baby taxi

Ali bi uporabljali storitve taxija, ki bi imel tudi otroški sedež?

Pogosto (16%)

Včasih (46%)

Nikoli (37%)

Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!