|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprememba naslova pred rojstvom otroka
11.1.2012 15:17:45   
klarcy
pozdravljene souser posted image in mamice

razmišljam, da bi si spremenila stalni naslov. živim pri fantu, vendar sem še vedno prijavljena pri svojih starših. dobila bova user posted image ki ga bom prijavila na njegov naslov. raje bi videla, da bi imela s svojim otrokom enak naslov. zanima, kako imate to ostale, ki ste v podobni situaciji kot jaz, urejeno?

kaj pa menite glede skupnega gospodinjstva, ali je bolje da se s fantom prijaviva v svoje gospodinjstvo ali naj ostanema v gospodinjstvu pri njegovih starših (ki živijo spodaj v isti hiši)? se to kaj pozna glede stroškov ipd.

kakšni so kaj stroški glede menjave dokumentov? kaj pa začasen naslov, ali je smiselen (recimo, da se nameravava čez leto ali dve poročiti)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprememba naslova pred rojstvom otroka
11.1.2012 15:40:33   
Kliki
Midva sicer otrok nimava ampak že šet let živiva v svojem stanovanju kjer imava samo začasni naslov, drugače pa imava stalne vpri svojih starših.

Po vsej vrjetnosti bo vprašanje zakaj.

Zato ker takrat ko sva se selila ni bilo denarja za nove dokomente in s časom sva se odločila da se bova kmalu selila v večje stanovanje.

Če pa pride user posted image pred selitvijo bo pa mel stalni naslov pri moji mami.

Tebi se pa splača naslov spremeniti če ne drugega zaradi vrca ker če sta oba na istem naslovu je menda več možnosti za vrtec.

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2012 16:17:34   
enea
če si spremeniš naslov, ja je nekaj ugodnosti, ki jih je že predhodnica navedla, in bolje je da imata svoje gospodinjstvo, ker se bo v vseh primerih gledalo vse prihodke, ki jih imate v gospodinjstvu, tudi od tašče in tasta,.. ali pač kdor koli živi še na tistem naslov, ...

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2012 16:19:41   
enea
čeprav sedaj razmišljam, da jaz ko sem živela pri mami z možem in 1 hčerko pri OD in vrtcu se mamin dohodek ni štel,... samo roko na srce, sedaj je spet nov zakon in bogtigavedi kaj se bodo še spomnili,..user posted image user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2012 16:47:16   
hubi
Nima veze svoje gospodinjstvo ali skupno. Za razne izračune (vrtec, otroški dodatek...) se gleda dohodke in lastnina primarne družine (ti, fant, otrok). Smo v isti situaciji.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2012 19:17:11   
lotkla
Če sta njegova starša lastnika hiše oz. stanovanja, bosta morala dati dovoljenja, da ti dovolita stalno bivališče. To je en čisto majhen obrazec, ki se izpolne in podpiše in nese nazaj na občino. Tako smo naredili tudi za mojega partnerja pred cca. 3 leti.

Razen če se je kaj spremenilo v tem času. Najbolje da se pozanimaš na občini.

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2012 16:38:36   
klarcy
hvala za odgovore. ja sem se šla pozanimat in tudi dobila to soglasje, ki ga bosta njegova starša podpisala. sva se pa odločila, da bova šla tudi v svoje gospodinjstvo, tako da je tudi moj dobil nek obrazec za izpolnit.

koliko pa kej stane menjava dokumentov, pa kam vse je treba obvestit, da si menjal naslov? te stvari bi rada uredila še preden grem na CSD, da ne bo potem kakšne zmešnjava glede naslovov.

< Sporočilo je popravil klarcy -- 14.1.2012 16:40:55 >

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2012 18:04:46   
LuLu
najceneje je mene pred časom prišlo, da sem samo naslov spremenila v pasošu, če ga imaš.

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.1.2012 20:50:40   
klarcy
ja za potni list sem slišala, da samo naslov spremenijo. to je najbrš brezplačno?
ostane mi pa še za menat osebno, vozniško, prometno..še kaj?
kaj pa zdravstvena, bančna? tam se najbrš tut sam naslov drug napiše.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.1.2012 22:01:10   
LuLu
Če imaš pasoš, osebne ne potrebuješ... nasploh, če iščeš cenejše rešitve, potem je pasoš dovolj. Jaz osebne nimam že nekaj let. Le pasoš. Nima mi smisla oboje imet. Vozniške jaz nisem menjala, par dni nazaj, ko sem imela registracijo avta, sem komaj prometno zamenjala in s tem naslov. Zdravstvena, bančna,... nima veze z naslovom. Greš le na banko npr. daš nov naslov za bančne izpiske, v ZD svojim zdravnikom, če je potreba oz. ko bo, pa jim poveš nov naslov... na CSD poveš, kam ti pošto pošiljajo. Ni take panike. Ko prideš v določeno situacijo, takrat poveš novi naslov. Lahko si za 0,5 1li 1 leto narediš preusmeritev na pošti na novi naslov, vendar pošiljke po Zup-u (npr. priporočene) ti bodo hodle na stalnega...

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.1.2012 8:53:13   
tjasaoasis
Jaz sem menjala stalni naslov leta 2010 in sem na UE  menjala osebno, prometno, vozniško, v potnem listu pa so mi samo dopisali nov naslov. Staro vozniško dovoljenje (roza karton) ni vsebovalo podatkov o bivališču in če naslova ne spremeniš potem mislim, da ga nekje do leta 2018 (nisem čisto ziher) ne potrebuješ menjati. Če pa naslov spremeniš pa ga moraš, ker novo vozniško vsebuje tudi te podatke. Na to me je opozorila na UE zato sem tudi naredila menjavo. Me je pa vse skupaj prišlo okrog 50-60€.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.1.2012 9:04:02   
lenika83
Na banki sprememba naslova ne stane nič, ker ni napisan na kartici in si morajo samo v računalniku popraviti, pa če imaš še kakšne druge kartice je enako (npr. zelena mercator Pika). V potnem listu pa samo noter prilepijo novi naslov in tudi nič ne stane. Sporočiti pa moraš praviloma novi naslov povsod, kjer imajo tvoj naslov in ti pošiljajo pošto. Čeprav je pa res, da za neke nenujne zadeve lahko sploh ne javiš novega naslova.

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.1.2012 9:54:36   
kattk
se pravi, vse se ureja na občini? greš tja in zaprosiš za vlogo? kaj je pa razlika , če prpišeš za stalno?

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.1.2012 10:35:36   
LuLu
To se ureja na Upravni enoti. Če imaš začasnega ne spreminjat dokumente, le za pošto poskrbiš, da jo dobiš. Za stalno imaš mensezdi 30 dni časa od prijave, da spremeniš os. dokument. V tem času pa imaš potrdilo, ki priča o tem kje je tvoj novi stalni naslov.

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.1.2012 10:40:53   
LuLu
Razlika med stalnim in začasnim je... stalno bivališče se ti upošteva pri sodnih zadevah, pri vseh zadevah na občini (npr. razpisi za neprofitna stanovanja), CSD imaš v občini stalnega bivališča, ok, zdaj so neke novosti, ampak znižanje plačila vrteca pošlješ vlogo na CSD stalnega bivališča, Priporočeno pošto dobivaš na stalni naslov, npr. od sodišča, pa takih podobnih "resnih" ustanov. Jaz imam tudi vse pomešano, ampak na koncu vse zadeve pridejo do mene (žal user posted image ).

< Sporočilo je popravil LuLu -- 15.1.2012 10:42:44 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.1.2012 12:06:42   
klarcy
samo zdej ne razumem čist točno, ali je obvezno v roku 30 dni dat spremenit npr. prometno ali ne?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.1.2012 12:40:31   
LuLu
Dovolj je naslov v pasošu ali osebni.
Glej, ti lahko zapraviš denar na menjavo vseh dokumentov, če ga imaš dovolj za takšne stvari. Če pa ne želiš veliko zapravit, pa spremeni le en osebni dokument s sliko. To je pasoš ali osebno. Ne živimo glih v takšni državi, da ti na vsakem koraku preglejujejo in preverjajo dokumente, pa se pičijo na spremembe bivališč. Tak da neke kazni ni za pričakovat.
V 30 dneh bi naj spremenil os. dokument, tu bolj štejejo pasoš in os. ozkaznico. Vozniška je identifikacijski dokument, ker ima sliko, vendar nima naslova, tak, da vozniška se ne menja.

Mimogrede, zdaj sem glih vidla, da mi ženšče ni spremenilo naslova na novi prometni... svašta. Še sama je povdarla, da to mora narediti user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.1.2012 13:32:55   
dreamhorse
Moja sestra je imela otroka prijavljenega na drugem naslovu kot sebe, ker so bili v fazi selitve in je ravno takrat rodila, zase pa sprememebe še ni uredila. Iz občine so jo klicali, kako je možno, da živita z otrokom vsak na svojem naslovu. Pazi pri takih rečeh.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2012 13:57:59   
*Sinty*
Glede vozniškega dovoljanja, ne vem točno če je za naslov tudi, vem da je za priimek v primeru da se poročiš pa priimka ne spremeniš oz ne menjaš vozniške, denarna kazen 120€.

"Vsakdo dela napake. Odpuščati jih je dejanje ljubezni."

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2012 14:17:01   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Moja sestra je imela otroka prijavljenega na drugem naslovu kot sebe, ker so bili v fazi selitve in je ravno takrat rodila, zase pa sprememebe še ni uredila. Iz občine so jo klicali, kako je možno, da živita z otrokom vsak na svojem naslovu. Pazi pri takih rečeh.

občine nič ne briga, kje kdo živi; verjetno so klicali iz upravne enote

zakaj pa ne bi bilo možno? - otroci so lahko prijavljeni na stalnem naslovu očeta ALI matere; če pa so prijavili otroka na naslov, kjer ni prijavljen nobeden izmed staršev, pa je to bila napaka uradnika pri prijavi stalnega prebivališča otroka, ker mora preveriti, ali se otroka lahko prijavi na željen naslov in če ne gre, opozoriti starše, da dajo drug naslov za stalno prebivališče

je pa tako, da tisti starš, ki nima enakega naslova kot otrok, za tega otroka ne more pridobivati osebnih dokumentov (osebne izkaznice, potnega lista ...) oz. mora pri vlogi priložiti pisno pooblastilo tistega starša, ki ima z otrokom isti naslov prebivališča

glede skupnega gospodinjstva - tudi glede tega so nas pri prijavi stalnega prebivališča otroka sami opozorili, da četudi je na tistem naslovu prijavljenih več oseb (še stari starši otroka), se za našo družino najprej vzpostavi novo gospodinjstvo in šele nato se v to gospodinjstvo dodajajo družinski člani naše nastajajoče osnovne družine, stari starši pa ostanejo člani prvotnega gospodinjstva na istem stalnem naslovu

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.1.2012 14:21:14   
dreamhorse
Potem pa upravna enota (isti d***)
Ravno v tem je bil problem, da nihče drug ni bil prijavljen na tistem naslovu kot otrok. Ker so bili v fazi selitve, so dali tamalo na nov naslov, potem so imeli namen uredi še sami.. Pa da ne bi mali ponovno menjavali naslova. Šlo je za nekaj dni razlike. In bil je nasporazum... s čigave strani pa nimam pojma

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?