|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sporazumna ločitev in preživnina
30.4.2011 19:15:35   
bodoča
Z bivšim se bova končno tudi uradno ločila, imava se namen sporazumno in me zanima glede preživnine nekaj.
Zdaj imava določeno 120 eur, jaz imam 600 eur - 700 eur neto plače, on pa 1000 eur -1100 eur neto. Skratka njemu se zdi, da je teh 120 eur mesečeno celo premoženje, meni se pa zdi to čist pravična vsota. Konc koncev, če vse zračunaš (vrtec, oblačila, hrana, igrače, kakšen izletek...) je povprečje tako, da jaz več prispevam.

zanima me ali sem res "požrešna" zarad teh 120 eur ali naj vztrajam pri njih?

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sporazumna ločitev in preživnina
30.4.2011 19:38:04   
maktub
kaki pozresna ... ti kr vztrajaj..pa njega je lahko sram da reče da je neka vsota "prevec" za lastega otroka...ne 120..tudi 500 nebi bli dovolj

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2011 19:44:37   
rozica070
samo toliko, da bom dobila občutek. jaz dobivam 92€ mesečno preživnine, s tem da mi ati NIČ drugega ne nudi. tako, da vztrajaj pri teh 120€, ker vem in vidim kako težko je moji mamici, ki ima malo plačo in mora skrbeti zame in za mojo sestro (trenutno še obedve študirava in je skoraj nemogoče imeti študentso delo čez cev teden).

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2011 19:46:01   
rozica070
aja, pozabila sem napisati, da ati dela na železnici, tako da nima pretirano visoke plače ... točko koliko jo ima nvem, samo predvidevam da okoli 800-900€.

(odgovor članu rozica070)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2011 20:06:42   
SMT3
Men da 220e za obe.Jih pa vedno kam pelje,da zraven za kakšen večji nakup......Jah je pa drugače malo ja,če recimo samo kosilo v šoli pride 60 e....

Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2011 20:11:27   
bodoča
92 eur je res malo user posted image sploh ob vseh stroških, ki jih prinese študij (vožnja ali najemnina, prehrana, knjige...).

Saj moj bivši tud ne nudi nič drugega, zato pa se mi zdi to čist fer cifra, jaz ne bom in nimam namena "obogatet" s to njegovo preživnino.

Čeprav čist odkrito, ob takem obnašanju in nezanimanju kot ga ima do otroka, bi raje videla, da ne plača nič in naju za vedno pusti na miru.

mojeustvarjanje

Neposredna povezava do sporočila: 6
30.4.2011 20:36:35   
rozica070
tudi sama sem bila tega mnenja, da bi bilo bolje, če nebi nič uzela od atija. ampak sem kmalu prišla do tega, da mi "ta denar pripada". ko sem bila starejša, mi je mami lepo razložila, kako je s tem denarjem in od takrat ta denar dobivam na svoj račun, s tem denarjem si kupujem obleke, sladkarije, hodim ven, kupujem kozmetiko, hodim na morje... skratka s tem denarjem si kupih tiste stvari, ki niso življenskega pomena, (da ne bom pomote, tudi mami mi kdaj pa kdaj kupi obleke, sladkarije, ličila... in druge stvari). mislim, da je mami naredila prav, da denar dobivam na svoj račun, saj sem se naučila šparat (pomislite, koliko prej sem morala začeti šrarat, da sem lahko poleti odšla na morje =)) in veliko bolj se zavedam koliko pomeni teh 92€ (samo karta za avtobus me na mesec pride 90€- to mi plačuje mami). amprak res nikoli nikoli, mi ni nič manjkalo, vem da more mami paziti, da ne zapravi preveč, ampak jaz tega nikoli nisem opazila.
tako, kot je ena pred mano napisala. malo drugače je tudi, koliko oče da zraven za druge stvari. lahko daje preživnino 50€, ampak če jima nakupi vse potrebno za šolo, občasno kupi kaj za oblečt in te pomožnosti že pelje na počitnice, je teh 50€ "čisto vredu".

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.4.2011 20:51:59   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Z bivšim se bova končno tudi uradno ločila, imava se namen sporazumno in me zanima glede preživnine nekaj.
Zdaj imava določeno 120 eur, jaz imam 600 eur - 700 eur neto plače, on pa 1000 eur -1100 eur neto. Skratka njemu se zdi, da je teh 120 eur mesečeno celo premoženje, meni se pa zdi to čist pravična vsota. Konc koncev, če vse zračunaš (vrtec, oblačila, hrana, igrače, kakšen izletek...) je povprečje tako, da jaz več prispevam.

Moj plačuje 120€ preživnine, pa ima minimalca (oziroma še mal manj), tko da zihr mora dat več. Pri taki plači bi blo ene 200€ pomoje čist realno. Da lahko otročku tud kej privoščiš user posted image
Ma, če se še malo briga za malega, bi ga jst še tolk bolj obrala, res! Koliko je pa otroček star? A veš, da lih zato, ker se premalo ukvarja z njim (pa ne mislim, da ne daje še zraven denarja, ampak da preživi z njim nekaj časa, se z njim igra, ga pelje na igrišče, kakšen izlet ...), bi ga na sodišču obrala za preživnino. Ti plačuješ najemnino? Ker stanovanjski stroški se na sodišču vsi štejejo. In res, če se že ne ukvarja z otročkom, naj vsaj konkretno prispeva v proračun, da mu boš ti lahko več nudila user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.4.2011 21:07:56   
Sonček in poletje
Meni bi fotr mogu izplačat cca 4000 eur preživnine in je nisem hotla uzet. Zdaj mi je žal, da je nisem. Moj user posted image mi pa da vsak mesec 300 eur za stroške, pa se mu ne zdi nič preveč.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

Neposredna povezava do sporočila: 9
30.4.2011 21:10:45   
Anonimen
Na dolgi rok mi je 120€ premalo. Nekje med 150 in 190€ bi bilo po moje ok.

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
30.4.2011 22:33:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.5.2011 1:23:13   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Koliko je pa otroček star? A veš, da lih zato, ker se premalo ukvarja z njim (pa ne mislim, da ne daje še zraven denarja, ampak da preživi z njim nekaj časa, se z njim igra, ga pelje na igrišče, kakšen izlet ...), bi ga na sodišču obrala za preživnino. Ti plačuješ najemnino?

Mali bo konec avgusta star 4 leta, očeta vidi zelo redko. Ok, deloma res zaradi njegove službene odsotnosti, pa tudi, ko je doma, ga vidi tam na vsake dva - tri tedne za par uric. On je dejansko živel z nama cirka 1,5 leta, od tega je bilo to večino časa od rojstva do 11 mesecev starosti. potem misija, malo doma z nama, potem je odšel od naju, prva dva meseca je še prihajal po malega, potem nekaj mesecev nič. Nato je spet šel za par mesecev na misijo...zadj pa ga vidi na način, da gre mali za vikend k njegovim staršem, on pa pride za par uric na obisk, prinese kakšno igračo kdaj in se ne ukvarja z njim. Mali ga ne pozna, ga ni navajen. Pred tremi tedni, je prišel sam po njega, da ga pelje k dedku in omi, pa je mali jokal ko nor, se skrival po hiši, bivši ga je pa kar brez čevljev in jakne zagrabil, ga zbasal v avtu in peljal. Jaz sem bila v službi, z mojim očetom (ki je imel do takrat malega) pa sploh ni hotel razumno govorit. No kasneje mi je po telefonu itak zabrusil, da naj se moji starši ne vtikajo zraven...fak no, če ga pazijo, ko sem v službi, seveda se bojo "vtikali" zraven.

Zato, zarad takih kolobocij, bi raje videla, da naju pusti, ker je malemu težko, čeprav po drugi strani pa je res, da je to otrokov denar in mu pride prav.

Z malim živima v hiši mojih staršev, tako da na srečo ne plačujema najemnine, ostale stroške si pa delimo, kolikor pač lahko.

mojeustvarjanje

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.5.2011 7:56:45   
Colt

Kolikor razumem je tvoj donator semena vrli vojak. In očitno kr pogost udeleženec misij. Plača navadnega soldata na misiji je cca 3400 € neto. Plača podčastnika MNOGO večja. Plača častnika še večja.

In sedaj bo on tebe buzeriral za teh ušivih 130 € na mesec? Bodoča, mal se spravi k sebi in ga oberi do kosti.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.5.2011 7:58:26   
pelin
Pred tremi tedni, je prišel sam po njega, da ga pelje k dedku in omi, pa je mali jokal ko nor, se skrival po hiši, bivši ga je pa kar brez čevljev in jakne zagrabil, ga zbasal v avtu in peljal. Jaz sem bila v službi, z mojim očetom (ki je imel do takrat malega) pa sploh ni hotel razumno govorit. No kasneje mi je po telefonu itak zabrusil, da naj se moji starši ne vtikajo zraven...fak no, če ga pazijo, ko sem v službi, seveda se bojo "vtikali" zraven.

IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Koliko je pa otroček star? A veš, da lih zato, ker se premalo ukvarja z njim (pa ne mislim, da ne daje še zraven denarja, ampak da preživi z njim nekaj časa, se z njim igra, ga pelje na igrišče, kakšen izlet ...), bi ga na sodišču obrala za preživnino. Ti plačuješ najemnino?

Mali bo konec avgusta star 4 leta, očeta vidi zelo redko. Ok, deloma res zaradi njegove službene odsotnosti, pa tudi, ko je doma, ga vidi tam na vsake dva - tri tedne za par uric. On je dejansko živel z nama cirka 1,5 leta, od tega je bilo to večino časa od rojstva do 11 mesecev starosti. potem misija, malo doma z nama, potem je odšel od naju, prva dva meseca je še prihajal po malega, potem nekaj mesecev nič. Nato je spet šel za par mesecev na misijo...zadj pa ga vidi na način, da gre mali za vikend k njegovim staršem, on pa pride za par uric na obisk, prinese kakšno igračo kdaj in se ne ukvarja z njim. Mali ga ne pozna, ga ni navajen. Pred tremi tedni, je prišel sam po njega, da ga pelje k dedku in omi, pa je mali jokal ko nor, se skrival po hiši, bivši ga je pa kar brez čevljev in jakne zagrabil, ga zbasal v avtu in peljal. Jaz sem bila v službi, z mojim očetom (ki je imel do takrat malega) pa sploh ni hotel razumno govorit. No kasneje mi je po telefonu itak zabrusil, da naj se moji starši ne vtikajo zraven...fak no, če ga pazijo, ko sem v službi, seveda se bojo "vtikali" zraven.

Zato, zarad takih kolobocij, bi raje videla, da naju pusti, ker je malemu težko, čeprav po drugi strani pa je res, da je to otrokov denar in mu pride prav.

Z malim živima v hiši mojih staršev, tako da na srečo ne plačujema najemnine, ostale stroške si pa delimo, kolikor pač lahko.

user posted image user posted image user posted image joooj, mislim, da je tu preživnina še najmanjši problem, ki bi ga morali rešiti, ker kakor koli obrneš, očitno nista finančno odvisna od nje ( seveda ne mislim s tem, da otroku ne pripada...govorim o teži problemov)...zgoraj napisane epizode se ne bi smele ponavljati, zato ti svetujem, da v prvi vrsti uporabiš svoj čas, voljo, znanje...in poskušaš urediti te zadeve...preživnina je v končni fazi le denar, ki je nekako nadomestljiv, otrokovo urejeno duševno stanje pa ne...

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.5.2011 8:02:07   
Colt
Po prebranem zgoraj sem tudi jaz mnenja da je preživnina tu še najmanjši problem. Res pa je da poznamo samo eno plat zgodbe. Definitivno pa gre na prvo mesto postaviti otroka in njegovo duševno zdravje. 

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.5.2011 11:36:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Čeprav čist odkrito, ob takem obnašanju in nezanimanju kot ga ima do otroka, bi raje videla, da ne plača nič in naju za vedno pusti na miru.

verjamem. ampak vedi, da to ni tvoj denar, temvec otrokov denar; torej se boris zanjo. ce ne drugace, bos zarad tega lahko kak EUR kje prisparala in prepricana sm, da bo to tud hcerki koristilo na dolgi rok.

Točno to. Tudi če jo samo nakazuje samo na račun in ne porabiš niti centa - to je otrokov denar.
Glede na napisano pa je komot več, 200€ in plus.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.5.2011 11:49:10   
water lily
Meni se zdi pa ta preživnina smešno nizkauser posted image
Če se ne bosta mogla dogovorit se ne bosta mogla sporazumno ločit. Mogoče bi bilo bolje da daš tožbo za ločitev na sodišče (če ne druzga je cenej). Pa jaz bi zagotovo zahtevala višjo preživnino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.5.2011 13:42:42   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Meni se zdi pa ta preživnina smešno nizkauser posted image
Če se ne bosta mogla dogovorit se ne bosta mogla sporazumno ločit. Mogoče bi bilo bolje da daš tožbo za ločitev na sodišče (če ne druzga je cenej). Pa jaz bi zagotovo zahtevala višjo preživnino.

Se strinjam. To je zelo nizka preživnina. Med 160 in 190 se mi zdi glede na njegov dohodek čisto ok.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.5.2011 15:22:57   
bodoča
Hvala vsem za odgovore. Zavedam se, da je preživnina tu še najmanjši problem, amapk kaj pa naj, če še na socialni reče, da bivši ima pravico ga videt, dokler plačuje user posted image to da pa se mali dere, če pride on sam po njega, pa je ok kao...Na srečo, je do zdaj bilo to samo enkrat, saj ko so od bivšega starši zraven je ok, ker jih ima rad in jih je navajen, ker je pač z njimi imel skoz redne stike. Definitivno pa sem se odločila, če bivšemu slučanjo pade na misel (kar dvomim), da bi malega na morje sam peljal, da ga ne dam, pa če se vsi po trepalnicah mečejo.

In ja Colt, vojak je, na misije pa hodi tak eno za drugo, tistih 6 mesecev al 7 kolk mora met pavze je v slo, pol pa gre spet. In ja vem, da na misiji dobro zasluži, to je tud eden od razlogov zakaj se moram nujno ločit, ker če mi pri naslednjem izračunu plačila vrtca štejejo njegovo "afganistansko" plačo, lahk verjetno kar pol moje plače za vrtec dam.

mojeustvarjanje

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.5.2011 15:26:49   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mogoče bi bilo bolje da daš tožbo za ločitev na sodišče (če ne druzga je cenej). Pa jaz bi zagotovo zahtevala višjo preživnino.

Kolk pa pol sporazumna pride, če je meni odvetnica rekla, da za tožbo rabim okoli 600 eur? Sem predvidevala, da je sporazumna ceneje. Obrazec za sporazumno lahk sam izpolniš, glede otroka velja, če sporazum na socialni napiše, plačaš takso na sodišču in to je to. Notarja za delitev premoženja ne potrebuje, ker nimama nič skupnega.

mojeustvarjanje

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.5.2011 15:49:29   
water lily
Pri tožbi plačaš samo takso (če nimaš odvetnika), pri sporazumu pride drag notar (za delitev premoženja). Če tega nimata je to najboljša možnost, če se bosta seveda sporazumela glede preživnine. 

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.5.2011 18:07:19   
arabela*

Kolk pa pol sporazumna pride, če je meni odvetnica rekla, da za tožbo rabim okoli 600 eur? Sem predvidevala, da je sporazumna ceneje. Obrazec za sporazumno lahk sam izpolniš, glede otroka velja, če sporazum na socialni napiše, plačaš takso na sodišču in to je to. Notarja za delitev premoženja ne potrebuje, ker nimama nič skupnega.

< Sporočilo je popravil Saraya -- 1.5.2011 18:08:12 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.5.2011 18:07:54   
arabela*

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.5.2011 19:22:21   
Gina
Kakšnih 100eurov? A ste čist normalne, da zahtevate samo 100eur? Pa socialna znaša več kot toliko. Kako češ otroka preživet z 200euri? Ajd, najdi si stanovanje, pa plačaj elektriko, hrano, plin, ogrevanje, obleko in kozarce, krožnike, wc papir in vse ostalo pa živi s temi 200euri. Ma zato pa so problemi s preživninami, ker nekateri pristajazte na manj kot socialne preživnine, ap še krive se počutite, če zahtevate, da oče za otroka plačuje. Pa saj je njegov, njen, fotr. Dolžan je to. In mama skoraj vedno plačuje več, redki so primeri ko ne. Meni se zdi sramotno, da plača nekdo samo 100eur, da ne govorim o tem, da potem še lahko olajšavo na dohodnino uveljavlja, pa da se mu tisto kar ne šteje v bistvu v dohodek. A eni mami, ki pa otroka dejansko
živi in da mnogo več denarja zanj, pa se ne šteje nič v olajšavo ta denar, ki ga daje za otroka, pa še celotne olajšave na družinske člane ne more uveljavljat. Pravni sistem na nuli v naši državi. Zato pa to tako je. Če bi bil določen minimum, da fotr mora plačevat nekaj vsaj približno realnega za otroka, bi bil pol manj težav v zvezi s tem in otroci bi malo bolj kulturno živeli. Kriva je država in sistem.
Tista ki je pa pisala - nikar ne pristajaj na tako malo - optrok si zasluži normalen lajf.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?