pelin
|
Pred tremi tedni, je prišel sam po njega, da ga pelje k dedku in omi, pa je mali jokal ko nor, se skrival po hiši, bivši ga je pa kar brez čevljev in jakne zagrabil, ga zbasal v avtu in peljal. Jaz sem bila v službi, z mojim očetom (ki je imel do takrat malega) pa sploh ni hotel razumno govorit. No kasneje mi je po telefonu itak zabrusil, da naj se moji starši ne vtikajo zraven...fak no, če ga pazijo, ko sem v službi, seveda se bojo "vtikali" zraven. IZVIRNO SPOROČILO: bodoča IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl Koliko je pa otroček star? A veš, da lih zato, ker se premalo ukvarja z njim (pa ne mislim, da ne daje še zraven denarja, ampak da preživi z njim nekaj časa, se z njim igra, ga pelje na igrišče, kakšen izlet ...), bi ga na sodišču obrala za preživnino. Ti plačuješ najemnino? Mali bo konec avgusta star 4 leta, očeta vidi zelo redko. Ok, deloma res zaradi njegove službene odsotnosti, pa tudi, ko je doma, ga vidi tam na vsake dva - tri tedne za par uric. On je dejansko živel z nama cirka 1,5 leta, od tega je bilo to večino časa od rojstva do 11 mesecev starosti. potem misija, malo doma z nama, potem je odšel od naju, prva dva meseca je še prihajal po malega, potem nekaj mesecev nič. Nato je spet šel za par mesecev na misijo...zadj pa ga vidi na način, da gre mali za vikend k njegovim staršem, on pa pride za par uric na obisk, prinese kakšno igračo kdaj in se ne ukvarja z njim. Mali ga ne pozna, ga ni navajen. Pred tremi tedni, je prišel sam po njega, da ga pelje k dedku in omi, pa je mali jokal ko nor, se skrival po hiši, bivši ga je pa kar brez čevljev in jakne zagrabil, ga zbasal v avtu in peljal. Jaz sem bila v službi, z mojim očetom (ki je imel do takrat malega) pa sploh ni hotel razumno govorit. No kasneje mi je po telefonu itak zabrusil, da naj se moji starši ne vtikajo zraven...fak no, če ga pazijo, ko sem v službi, seveda se bojo "vtikali" zraven. Zato, zarad takih kolobocij, bi raje videla, da naju pusti, ker je malemu težko, čeprav po drugi strani pa je res, da je to otrokov denar in mu pride prav. Z malim živima v hiši mojih staršev, tako da na srečo ne plačujema najemnine, ostale stroške si pa delimo, kolikor pač lahko. joooj, mislim, da je tu preživnina še najmanjši problem, ki bi ga morali rešiti, ker kakor koli obrneš, očitno nista finančno odvisna od nje ( seveda ne mislim s tem, da otroku ne pripada...govorim o teži problemov)...zgoraj napisane epizode se ne bi smele ponavljati, zato ti svetujem, da v prvi vrsti uporabiš svoj čas, voljo, znanje...in poskušaš urediti te zadeve...preživnina je v končni fazi le denar, ki je nekako nadomestljiv, otrokovo urejeno duševno stanje pa ne...
|