Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 4.5.2008 22:38:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj pa rabis najnizji znesek? Za fake samohranilstvo? Pol stroskov za otroka, pac.
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 4.5.2008 22:40:53
|
|
|
|
kovač
|
cca 150 eurov - jutri kliči na CSD - oni bodo vse vedeli
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 4.5.2008 23:24:10
|
|
|
|
karmy
|
najnižja je lahko tudi 70, 80€ ... ampak kolikor vem se to določa na sodišču po novem in ne več na csdju... na csdju ti lahko rečejo le okvirni znesek oz. kateri znesek se največkrat pojavlja..kar je res okol 120-180€, večji zneski so po večini redki...
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 5.5.2008 9:16:29
|
|
|
|
kristinaj
|
zakaj pa najnižji.....ti mu reci da naj ti da 400 EUR in sta si bot.....zakaj bi ti dajal najnižjo.... mojemu bratrancu tržejo od od 1/3 OD......
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 5.5.2008 9:19:32
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Zakaj pa rabis najnizji znesek? Za fake samohranilstvo? Pol stroskov za otroka, pac. Če se že lotevaš goljufije - potem ne sprašuje za nasvete. Če pa rabiš realen praktičen nasvet pa ne sprašuje o najnižji možni preživnini, saj menda si želiš, da oče pripseva po svojih zmožnostih glede na stroške otroka, ne? Aja polovica otrokovih stroškov je, če imata približno enak dohodek - če ima on veliko večjega od tebe potem tudi plačuje več kot 50% stroškov, lahko tudi 80 ali 90%...
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 9.5.2008 22:56:03
|
|
|
|
only_me
|
hm.... zdaj najnižjo... kaj pa če kdaj res gresta narazen? Boš zadovoljna s tem???
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 9.5.2008 23:15:06
|
|
|
|
andie
|
Ti lahk odgovorim brez druge navlake, za katero nisi vprašala. Določita lahko tudi 20 evrov magari- odloči itak sodišče.Ko bosta imela obravnavo na sodišču, bo pa tebe sodnik/ca izprašala glede tvojih dohodkov in stroškov za otroka, potem pa še tvojega glede njegovih dohodkov. Nato bo sama določila višino preživnine, glede na potrebe in koristi otroka in glede na fin. zmožnost zavezanca. Najnižja preživnina, za katero vem, je 80eur.
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 11.5.2008 16:03:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: andie Določita lahko tudi 20 evrov magari- odloči itak sodišče. Določita res lahko, ja, odloči pa res sodišče. Jaz sem bila tako vesela, da sem se znebila bivšega, da mi je bilo popolnoma vseeno, kolikšno preživnino naj bi on dajal za otroka. Nimam se ne za neumno, ne za nesposobno in vneprej mi je bilo jasno, da sem za osnovne (pa tudi kakšno več) otrokove potrebe sposobna poskrbeti sama, imam pa tudi partnerja, ki za mojega otroka skrbi kakor za svojega. Tako, da je bila (in je še, pravzaprav) preživnina pri nas dejansko nekaj, kar zaradi zakona moram urejati (in urediti). In sva takrat z bivšim podpisala nekakšen sporazumni znesek - bivših 15.000 SIT. Ko je zadeva prišla na sodišče, so bili že euri. Sodnica je takoj rekla, da cca. 70€ ni znesek, ki bi bil primeren za preživnino takrat 9 let starega otroka. Da otrok potrebuje več in da je oče sposoben dati več (ne glede na moje dohodke). Po pregledu specifikacije stroškov, ki jih imam z otrokom, se je strinjala z vsemi naštetimi postavkami (ki so znašale 250€ mesečno) in je določila preživnino 125€ mesečno. In to na podlagi tega, da je bivši brezposeln in brez premoženja. V razlago določitve zneska preživnine pa je zapisala, da je mlad, zdrav in sposoben delati in da se je dolžan potruditi za svojega otroka. Gospod bivši seveda tega ne plačuje in smo trenutno v izterjavi, za katero se že vnaprej ve, da bo neuspešna, ker mu nimajo česa zarubiti. In jaz se s tem ukvarjam samo zato, ker se pač moram. Ker se preživnini ne smem odpovedati (v otrokovo korist, katero sem kot edina skrbnica dolžna zastopati). Dejansko pa mi je popolnoma vseeno za ta denar, samo da bivšega ne vidim nikoli več.
|
|
|
|
RE: sporazumna določitev preživnine 13.5.2008 21:01:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko se, ni pa nujno. Za spremembo višini preživnine (zmanjšanje ali povečanje) je treba ponovno iti na sodišče (sporazum ali tožba). Dokler odločba (o zmanjšanju ali povišanju) ni pravnomočna, do takrat oče plačuje preživnino po stari odločbi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?