|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spomin 2-letnika
19.4.2010 14:18:10   
vaney
Koliko si zapomnijo vaši otroci? Že večkrat sem slišala komentar na račun spomina našega 2,3-letnika, da si ogromno zapomni, pa ne vem, ali ima res tak spomin ali je to čisto povprečno in normalno za to starost.
No, nekaj primerov...pozorna sem postala že, ko je bil star 1,5 leta in je znal reči besedo bager. Zjutraj prevoziva 18km do vrtca. Na določenem mestu je bil zjutraj parkiran bager in mi ga je sin pokazal. Naslednji dan bagerja tam ni bilo in sin mi je pokazal, da "bagerja ni-ni". Tako mi je vsak dan pokazal vse živali, ki jih je po hišah vedel na pamet, vse kamione, bagerje...
Če mu rečem, da jutri pride babi na obisk, bo zjutraj, ko se zbudi, še v posteljici povedal, da danes pride babi na obisk, s tem, da vmes 12ur spi.
Zadnjič ga nje dedi peljal v velik trgovski center in mu kupil kinderjajček (1. je bil v tej trgovini). Čez 3 dni sem šla jaz z njim v ta center (1., ker še nisem bila nikoli) in je rekel, da bi kinderjajček, me prijel za roko in me peljal med stalažami direktno na polico s kinderjajčki.
Da me ne bo katera narobe razumela, se ne hvalim, ampak sem navedla par primerov, da si lažje predstavljate in mi poveste, ali je pri vas tudi (bilo) tako ali ne. Je to samo faza, ki (po možnosti v šoli) mine ali bo imel skoz tak spomin? Naj še povem, da imam sama precej dober fotografski spomin, kar vidim, to si zapomnim, vendar nimam pojma, kako je bilo, ko sem bila 2 leti stara.

Vaše izkušnje...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.4.2010 14:33:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spomin 2-letnika
19.4.2010 14:44:46   
Oceania
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
Naj še povem, da imam sama precej dober fotografski spomin, kar vidim, to si zapomnim, vendar nimam pojma, kako je bilo, ko sem bila 2 leti stara.

Vaše izkušnje...

Vidiš, pa le nimaš tako dobrega spominauser posted image
Izkušenj nimam, bom pa čez pol leta bolj pozorna.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2010 14:46:24   
vaney
oceaniauser posted image

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2010 14:50:03   
kristinaj
pri vseh enako... njegovi možgani so sedaj zaposleni s tem kaj vidi in kaj mu ti rečeš in si vse to zapomni.. 

nima pa časovne predstave koliko je ena ura, 5 ur, ne loči danes in jutri ter včeraj... če ga pustiš v varstvu eno uro je to isto kot 5 ur...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2010 20:33:39   
Ileus
Tolk stari imajo možane kot pivnik - ne moreš verjet, kolk si zapomnijo in samo pijejo, pijejo, pijejo podatke. Se mi zdi, da je to še najbolj očitno po tem, kako si zapomnijo cele pravljice in pesmice potem, ko jih parkrat slišijo. Naša je pri tej starosti znala na pamet celega Pickota in Packota, ker ji je bila v tem obdobju najljubša knjiga in smo ji jo morali brati vsak večer.

Se bojim, da v šoli potem zadeva kar nekako izzveni.... ;))

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.4.2010 20:38:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Ileus)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2010 20:47:20   
blaža
Ne vem. Kar si navajala, se mi ne zdi nič posebnega, tako si tudi naš vse živo zapomni. Jaz rečem, da so to brihtni otroci nove dobe.user posted image

Npr. naš je zelo govorno nadarjen ( po mami user posted image ), poje, pripoveduje pravljice,..., pa vem, da zato ni nič bolj brihten od kakega drugega otroka, ki " spregovori" kasneje. Pol se zna vse poglihat.

Smo se ravno zadnjič na enem sestanku pogovarjali, da kako včasih mame niso kaj dosti hodile na govorilne ure v jasli, da je bil pač otrok tam le v varstvu, da kako se je pa tole sedaj spremenilo.

Sedaj so govorilne ure v jaslih čisto nekaj drugega kot nekaj let nazaj. Vzgojiteljica in varuhinja ju naučita ogormno stvari, spremljata njihov razvoj in imata z njimi en milijon različnih dejavnosti. Posledično so tudi otroci zato bolj motivirani, ter po domače rečeno brihtni, ker se vsi z njimi več ukvarjamo.

No tako je moje mnenje.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2010 21:00:33   
eva1
Ja naš prvi ima tak spomin, da te kap, že od malega..on si vse zapomne, pa en za teden ali dva, ampak za mesece nazaj, k jst že 3x vmes pozabim...res za moje pojme čist hudo, hčerka nima takega spomina,tko čist povprečno...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2010 21:07:35   
zmajaz
Ja ja - 2-letniki si zapomnijo VSE. Ne moreš jih nič naokoli prinest. Še takrat, ko si sploh ne misliš, da poslušajo, spremljajo kot radarji vse okoli sebe, tudi, kar se odrasli pogovarjajo. Naša je tudi taka.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.4.2010 21:17:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.4.2010 12:26:20   
vaney
Pa saj meni je to tudi vse normalno, samo dobim na momente komentar kao, koliko si on zapomne in ali bo tudi v šoli kasneje tako pameten, pa me je zanimalo, ali imamo doma res skritega genija (pa mamica tega ne vidiuser posted image ) ali imamo samo normalenega 2-letnika, ki srka podatke kot spužvauser posted image Hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.4.2010 13:21:43   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Ne vem. Kar si navajala, se mi ne zdi nič posebnega, tako si tudi naš vse živo zapomni. Jaz rečem, da so to brihtni otroci nove dobe.user posted image

Npr. naš je zelo govorno nadarjen ( po mami user posted image ), poje, pripoveduje pravljice,..., pa vem, da zato ni nič bolj brihten od kakega drugega otroka, ki " spregovori" kasneje. Pol se zna vse poglihat.

Smo se ravno zadnjič na enem sestanku pogovarjali, da kako včasih mame niso kaj dosti hodile na govorilne ure v jasli, da je bil pač otrok tam le v varstvu, da kako se je pa tole sedaj spremenilo.

Sedaj so govorilne ure v jaslih čisto nekaj drugega kot nekaj let nazaj. Vzgojiteljica in varuhinja ju naučita ogormno stvari, spremljata njihov razvoj in imata z njimi en milijon različnih dejavnosti. Posledično so tudi otroci zato bolj motivirani, ter po domače rečeno brihtni, ker se vsi z njimi več ukvarjamo.

No tako je moje mnenje.

Jaz pa mislim, da otroci niso čisto nič bolj brihtni kot smo bili mi ali pa naši starši.....edino starši jih delamo "bolj brihtne"......in vsako normalno stopnjo razvoja potenciramo do onemoglosti, še posebno, če je nekaj tednov prej kot pri sosedovem otrokuuser posted image ........danes je praktično že umetnost pustiti otroku njega samega.....pustiti, da otrok ostane otrok dokler je otrok......

samo ne, danes je potrebno že od prvega dne naprej kupiti igračo, ki ni zgolj igrača, ampak mora biti didaktična igrača, da se že enomesečno dete nekaj nauči.....in potem je celotna vzgoja usmerjena zgolj v učenje.....in ne malokrat tudi tekmovanje staršev, kaj njihov otrok ve več kot sosedov.......v bistvu otroci več do določenih spoznanj ne vedo več sami priti, ker jih starši vse naučimo......

Samo ne vem potem zakaj, ko imamo danes obdobje t.i. brihtnih in ne vem še kakšnih posebnih otrok......ti otroci potem že v osnovni šoli rabijo inštrukcije,  namesto teh otrok starši pri 18 letih prebirajo knjige za maturo......ne vem no, nekaj tu potem ne štima......vsa ta deca pa so pri dveh ali treh letih bila izredno brihtna......kje se je zalomilo oz. se zalomi potem......user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2010 16:55:08   
rija
jap, kot pravi liliana.....

bog ne daj igrače, ki ni didaktičnauser posted image

sicer pa....očitno so vsi tako pametni in imajo takšen spomnin. priznam, tudi mene mali včasih preseneti....samo on ziher nima tako polne glave kot jaz, pa si lahko zapomni take vsakdanjosti, ki jih jaz niti vidim ne.

...vox populi...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Berete?
Lilita

Ste ta teden že brali kakšno knjigo?

Da (43%)

Ne (57%)

Število vseh glasov: 47

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!