vaney
|
Koliko si zapomnijo vaši otroci? Že večkrat sem slišala komentar na račun spomina našega 2,3-letnika, da si ogromno zapomni, pa ne vem, ali ima res tak spomin ali je to čisto povprečno in normalno za to starost. No, nekaj primerov...pozorna sem postala že, ko je bil star 1,5 leta in je znal reči besedo bager. Zjutraj prevoziva 18km do vrtca. Na določenem mestu je bil zjutraj parkiran bager in mi ga je sin pokazal. Naslednji dan bagerja tam ni bilo in sin mi je pokazal, da "bagerja ni-ni". Tako mi je vsak dan pokazal vse živali, ki jih je po hišah vedel na pamet, vse kamione, bagerje... Če mu rečem, da jutri pride babi na obisk, bo zjutraj, ko se zbudi, še v posteljici povedal, da danes pride babi na obisk, s tem, da vmes 12ur spi. Zadnjič ga nje dedi peljal v velik trgovski center in mu kupil kinderjajček (1. je bil v tej trgovini). Čez 3 dni sem šla jaz z njim v ta center (1., ker še nisem bila nikoli) in je rekel, da bi kinderjajček, me prijel za roko in me peljal med stalažami direktno na polico s kinderjajčki. Da me ne bo katera narobe razumela, se ne hvalim, ampak sem navedla par primerov, da si lažje predstavljate in mi poveste, ali je pri vas tudi (bilo) tako ali ne. Je to samo faza, ki (po možnosti v šoli) mine ali bo imel skoz tak spomin? Naj še povem, da imam sama precej dober fotografski spomin, kar vidim, to si zapomnim, vendar nimam pojma, kako je bilo, ko sem bila 2 leti stara. Vaše izkušnje...