Še ena T
|
Neverjetno, kako so nekateri tolerantni do teh stvari. Že res, da bi otroškemu raziskovanju težko rekli spolno nadlegovanje, ampak če se otrok počuti ob takšnem šlatanju neprijetno (in večina otrok se), potem to JE spolno nadlegovanje. Ne boste verjeli, koliko otrok ima zaradi podobnih dogodkov v vrtcu travme. Nekateri ne gredo cel dan na stranišče, ker so tam izpostavljeni raznim šlatanjem, odpiranjem vrat, zasmehovanjem, ogledovanjem itd. Nekaterm je to hecno drugim pa ni!!! Mi smo na primer imeli v vrtcu malega tirana, ki je pred spanjem (vzgojiteljic ni bilo v sobi!!) izbral par žrtev, ki so morale v splošen posmeh vsem pokazati luliko ali lulčka. Če nisi hotel, se je fizično spravil nate. Domov sem hodila s šopi izpuljenih las, ampak sem bila tiho. Zjutraj sem pa rekla, da ne grem v vrtec, ker me boli glava. Nekdo je omenil "smetenje s predsodki".. Halo? zdaj si bomo pa dopovedovali, da se moramo samo znebiti predsodkov, pa nas šlatanje ne bo motilo. Kot da nas ne bi smelo motiti... "TELO JE MOJE. Ne dotikaj se me, če tega nočem, čeprav sem otrok!!!!!" Aja, pa še nekaj... Ena opisuje, kako so kazale lulike za igro z game boyem. Ja, lepo no!!!!! Že punčke se na tak način naučijo, kako se da fino doseči cilje s svojim mednožjem. Potem se pa sprašujemo, zakaj to počnejo še kot odrasle. Takšno vedenje je nesprejemljivo. Gala, prav je, da si na to pozorna in da opozoriš vzgojiteljico. Sama veš iz lastne izkušnje, da je hčerka lahko v prav neprijetni situaciji.
|