liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvoncki Hvala lepa za malce usmeritve! Zelo dobra ideja se mi zdi, da grem najprej malce v knjižnico pregledat mal revije, da vidim, katera mi bolj pade v oči. Drugače pa teme - rada bi izbolšala zgodovino (v OŠ je bila to ena tema, ki mi je bila skrajno antipatična in je bilo učenje skrajni mus, sedaj pa ugotavljam, da me določene stvari bolj zanimajo, pa o tej temi res skoraj nimam pojma), v okviru tega sem sicer malce okrepila pri učenju latinščine, ampak je bila to zgodovina res v preteklost; naravo (pri tem mislim na značilnosti določenih pokrajin,živali oz. držav, tko, nekaj osnovnega) in pa tko, splošne reči, ki naj bi jih človek skorajda že v osnovi poznal in o njih tudi kaj konkretnega vedel povedati. Ne zanima pa me politika, res me ne, čeprav je to verjetno tudi pomembna kategorija družbe (mogoče se vse še obrne spet čez kakšne 20 let, ko me bodo zanimale druge stvari). U ja, križanke sem včasih tudi veliko reševala, je pa res, da sem pri tem dosti reči vedela, o njih povedat kaj več, pa ne. Internet je sicer super zadeva, ampak jaz imam rada stvari napisane na listu, da lahko stvar večkrat pregledam, ko me spet "prime", si zraven tudi kaj dopišem. Mogoče pride internet prav, ko si nabavim tiskalnik. Pa začni s kakšnimi zgodovinskimi romani.....to je po moje zelo fajn za "učenje" zgodovine......in ko naletiš na kaj kar te zanima in o čemer ne veš preveč greš pogledat ali na internet ali v kak zgodovinski priročnik...... Pri "splošni razgledanosti" moraš pač imeti sam interes, da te določene stvari zanimajo in si jih zapomniš......ne moreš pa se splošne razgledanosti naučiti iz nekih priročnikov, če te stvari ne zanimajo.....vsaj jaz mislim tako......ker če te zadeva ne zanima jo boš sicer v kaki znanstveni reviji našla, pozabila pa takoj, ko jo nehaš brati......
|