Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika kje se da to naročat, nekak ne najdem...? gina, ne ob škarpi, ampak v škarpnikih. ne vem, če se jim še drugače reče, ona betonska korita ki se nalagajo ena na drugo. bom malo eksperimentirala. sosede so mi že nanosile vse te plazeče rastline za v škarpnike, danes sem že imela dan za sajenje... če si kupite seme za rožice, sadite v lončke in potem pikirate ,ali direkt ven na gredo? in če ven, kdaj se seje? me sploh več ne moti kaj vse imamo še notri za naredit....samo da sonce sije po meni in da lahko pacam po zemlji:))) Jaz sem vrtni frik, pa sejem tudi notri, sicer pa je lažje, da poseješ kar v zemljo, kar bi rada. Samo kaj boš sejala? Ponavadi jaz sejem enoletnice, ker trajnice nekaj časa traja, da potem v resnici zrastejo in zacvetijo. Mislim kakšno celo leto ali celo dve pri nekaterih trajnicah. Enoletnice pa hitro zrastejo. Pa zelenjavo notri sejem nekatero, ki jo hočem bolj zgodaj imet. Večina rožic se seje aprila, mora biti dovolj segreta zemlja. Če kupiš poletne čebulice ali gomolje, se jih tudi da ven šele tedaj, ko ni več možnosti zmrzali. Jaz sem pa danes tudi kopala po vrtu. Pa urejala okolico. Luštno, prav res. Letos bom imela od enoletnic seveda tagete in ognjič pa kapucinček na zelenjavnem vrtu kot zmeraj, potem pa cinije, astre, oslez, enoletni ostrožnik, pa nageljčke in statice, pa suhe rože in kalifornijski mak, pa sončnice seveda, brez njih ne gre, pa grahor in kozmeje, tako lila, bele roza, kot tudi oranžne. Od ostalih neprezimnih pa še kane, kale, dalije. Potem pa celo veliko mnooooožico trajnic, ne bi vseh naštevala, od katerih obožujem lupine, maslenice, lilije in letos imam na novo ostrožnike....
|