|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splav
7.7.2008 11:51:57   
Anonimen
Pozdravljene, imam velik problem in ne vem kaj naj storim. Naredila sem test in bil je pozitiven, otroka si ne želim in ga tudi ne morem imeti, saj imam komaj 15 mesecev starega sina in trenutno si z mojim ne moreve privoščiti še enega otroka. Jaz sem brezposelna in še študiram, moj pa tudi samo opravlja kako priložnostna dela. Finančno si ne moreva privoščiti še enega otroka in tudi prostorsko stisko imava. Kaj naj naredim, vedno bolj razmišljam o splavu. Kako poteka in če ve katera o tableti, ki jo vzameš in splaviš? Hvala za odgovore.user posted image

Obupanka
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splav
7.7.2008 12:03:09   
5ra_28
Ojla,

O tabletki ne vem, zasledila pa sem ravno danes eno vprašanje pod to temo. Malo preglej.
Jaz sem imela lani abrazijo, ker je bila nosečnost brez utripa. Jaz sem morala bit na tešče zjutraj v bolnici, najprej krvne preiskave, potem čakaš na oddelku na anestazista. V sobo so me sprejeli ob 11h, pred 8h pa sem že bila v bolnici! Do 13h smo čakale na anestazista. Potem pa vsaka posebej naprej v sobo. Na mizi zaspiš, ko se pa zbudiš, pa si že v prejšnji sobi, kjer nove čakajo na to, kar si sam dal skozi. V bistvu ne čutiš nič, par ur pa še imaš krvavitve. Po pol ure omotičnosti, si že v sobi, po viziti pa domov. Sledi ti bolniška (jaz sem jo imela 10dni). V bistvu ni boleče je pa neprijetno.

Naredi tako kot čutita in si želita!

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 12:05:49   
5ra_28
Spodaj poglej na temo: bolniška po prisiljeni UPN.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 12:42:03   
Naja30
Pojdi do G in dobila boš vse informacije.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 12:50:02   
Anonimen
Kaj bi dala da bi bila na tvojem mestu...kako je življenje nepošteno...tebi ga je usoda, narava...dala, pa si ga ne želiš...jaz pa bi dala vse da bi imela svojo pikico pa....prokleti život

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 13:06:26   
Blejka26
pojdi do ginekologinje in naj ti to opravijo strokovnjaki,kajti pri tabletki boš na wc-ju samo gledala,kdaj boš polulala svoj plod,to pa je lahko psihično zelo močno.je pa tko..bodi 100%,da si res ne želiš otroka..nisem brala odgovorov ti bom napisala svoj odgovor.Bila sem na istem kot ti.Doma sem imela 13mesečno hčerkico,za katero sem porabila ves prosti čas in niti predstavljati si nisem mogla da bi sploh lahko še koga imela tako zelo rada kot imam rada svojo pikico.In naredila sem test,ker mi je zamujala mens.Bil je pozitiven.Doživela sem šok a čutila nisem ničesar enako kot ti.Preletela sta me strah in panika,kako bom imela lahko sploh rada dva otroka,kako mi bo zneslo z dvema...in priznam,razmišlajala sem o splavu,a se nikakor nisem mogla spraviti k zdravniku in to predlagati.Ko sem šla na prvi pregled in ko sem videla tisto malo pikico na ekranu me je preletel čuden občutek-žalost in sreča.Ne morem ti opisati tega občutka lahko rečem da mi je šlo zelo na jok.Punce tukaj na RR-ju so mi res zelo pomagale pri odločitvi in me držale pokonci z besedami "boš videla da boš zmogla kajti otrok je najlepši dar"Čas je mineval in kmalu so mili dnevi naokrog,da ni bilo več možnosti na splav.Priznam da celo nosečnost nisem čutila nič posebnega-nisem se je tako veselila kot prve nosečnosti..a vsak pregled me je delal močnejšo..in kmalu je na svet prijokala druga punčka.Prve dni je bil vse tko tko..seveda sem jo imela rada,le izmučena sem bila zaradi Cr-ja in v skrbeh sem bila za prvorojenko,ker ni bila ob meni.Samo niti ni bilo tako hudo,kot sem si predstavljala da bo.prvorojenka je čist lepo sprejela,da me ni kljub temu da sva bile prej 24ur skupaj.Priznam da je bila največja mora celo nosečnost prav to,da bom v bolnišnici brez prvorojenke in vem da je ta strah tudi pri tebi.Toda ne skrbi ob sebi boš mela nov zaklad..
lahko ti povem da sem sedaj najsrečnejša in ponosna mamica 2h prečudovitih punč.Obedve imam najraje na svetu in do obeh čutim enako.Tko da ne naredi napake katero bi kmalu storila jaz!!Obdrži otroka boš videla kako čudovito je to in otroka se bosta med sabo igrala.Poslušaj srce in boš videla da boš zmogla.
mojedve se imata zelo rade..res staše majhne starejša je 29mesecev mlajša pa 7mesecev in starejša vedno ko kdo pridek nam vedno leti k sestrici in jo začne objemat in govori "Tjaši tjaši moja moja"..veš kako ti to seže v srce..in nasploh pogled na dva zdrava,srečna,zadovoljna otroka..boljšega si ne moreš želeti,noben denar te ne osreči tako kot te otrok.ni denarja da bi lahko plačal tako srečo.Res.In res je dobrovoljen otrok..ko me tako nagajivo pogleda in se nasmeje imam občutek kot da mi s tem sporoča :"hvala mami da si me pustila živeti"..
verjemi da res prav dobro vem kaj sedaj doživljaš,toda tvoj trud bo vsekakor 100krat poplačan.
Nočem ti ničesar vsiljevati,odločitev je seveda vajina jaz sem ti napisala svojo izkušnjo in upam da sem ti vsaj malo pomagala.poročaj nam..lahko tudi na ZS

< Sporočilo je popravil Blejka26 -- 7.7.2008 13:08:17 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2008 13:09:15   
Blejka26
ja ..glede denarja in prostora..vse se da verjemi..tudi dokladi bodo večji..ni to sedaj ne vem koliko toda res temeljito premisli..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2008 13:29:39   
pufka
OJOJ! Nevem zakaj ampak nemorem razumet kako se lahko ženska odloči ubit svojega otrokauser posted image  Mi2 z mojim sma tut bla v stiski finančno kot prostorsko. Imela sma eno sobico,not pa vse v enem-dnevna,spalnica,kuhinja,vglavnem vse v enem prostoru(za not mogla vse sama kupit saj še ene žličke nisma mela). Bla sem stara 18 ko sem zanosila,na sociali,fant službo z minimalno plačo. Ampak da bi pomisla na splavuser posted image raje bi sebe ubila 10x kot pa svojo bebiko

Stara sem 23 in nasledn mesec pričakujem še enegauser posted image  pa tut nimama placa pa sma si umisla pograd,bo starejši ozgoraj,mali pa ospod v kinderpetuuser posted image

Glede financ pa- otroške kolko dobiš neboš ponucala v enem mescu za user posted image  saj cotike in stvari so ti verjetno ostale od prvega, čene pa verjami da obstajajo ljudje kateri ti bojo rade volje odstopli kakšno stvar za tvojouser posted image .

Upam da se boš odločla prav

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2008 13:37:07   
Naja30
Si ga pač ne želi. Nekaterim je to nepredstavljivo, meni tudi. Poskušam pa razumeti, čeprav se ne poglabljam v razne zakaje in ne želim vedet vzroka. Sama vem, da kjer je želja, se vse uredi. Če pa želje ni...

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2008 13:39:34   
Anonimen
Ginekolog ti bo vse razložil.

Pa ko boš že tam si še kontracepcijo omisli. Smo le leta 2008 in res ni nobenega izgovora več za "slučajno" zanositev in posledično ubijanje.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 14:12:24   
nu_tella
Punce ne tako ostro nastopat no...kaj pa če je jemala tabletke in je kljub temu zanosila?!? Sej vemo. Nobena kontracepcija ni 100%. 

Ne kritizrajmo dokler ne poznamo cele zgodbe...

Anonimna...ti pa fanj premisli preden se boš odločila kako naprej. Časa ne vem točno koliko imaš ampak prespi zadevo in jo jutri še enkrat pretehtajta s partnerjem... mogoče pa vse ni tako črno, kot ti sedaj zgleda...

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 15:02:51   
Anonimen
ravno dvomim,da sta se zaščitila.
A je denar problem???
Mislim da ni!!!! Dobiš večje doklade,starševski dodatek.... S tem se da preživljat oba otroka tko da,mislim da je drugi razlog tukaj.

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2008 15:41:30   
tonks
Če že zdaj jokaš, zna bit kasneje še samo slabše. Jaz ne bi. Dostikrat se stvari v življenju obrnejo. In ponavadi, ko so zadosti slabe, na boljš.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.7.2008 17:39:02   
Rubin.
O Blejka to si pa tako lepo napisala, da si bi vsaka, ki o tem razmišlja premislila - UPAM.

(odgovor članu tonks)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.7.2008 18:56:14   
nina04
Berem tele kritične odgovore, pa se mi res ne zdi prav, da ste nekatere punco napadle. Nihče nima pravice soditi, ne glede na okoliščine. Stvari se v življenju zgodijo, tudi če si previden in si jih ne želiš. Punca se je obrnila na nas po uteho in kakšno pametno besedo, ne pa da ji sedaj pridigamo.
Sama sem v 21 tednu in si ne znam predstavljati, da bi razmišljala o splavu, ker sem imela precej časa težave zanositvijo. Vendar situacije in razmere so različne.

Anonimna, dobro premisli, odločiti se boš morala pa kar sama oz. skupaj s partnerjem. Verjamem, da karkoli boš naredila, bo tako najbolje za tebe in tvojo družinico. Le pogumno.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2008 22:31:20   
Blejka26
kako si se odločila?

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu nina04)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?