živa
|
Jaz imam izkušnje samo s CR v spinalni analgeziji in so mi - glede na to, da nikoli nisem mogla izbirati načina poroda (imam vedno napovedan CR) - super (dvakrat). Priprave so odvisne od P do P; morda bi bilo dobro, da bi povedala, kje boš rodila. Jaz sem v PO prav zato, ker sem lahko izbrala spinalno. Priprave so trajale - kaj pa vem, nekaj časa sem čakala, dali so me na CTG, vzeli kri in vodo in to je bilo to, po mojem v prvo ene tri ure, v drugo pa manj, uro ali dve; šla sem kak teden pred CR. Za CR sem se prej po telefonu dogovorila z zdravnikom (vsaj v drugo se spomnim, da je bilo tako; pri prvem CR pa se mi zdi, da sem na pripravah prosila, če lahko govorim z njim). EKG-ja v PO ne delajo niti nimaš pogovora z anesteziologom. Rekli so mi tudi, da lahko vse to opravim na dan napovedanega CR, ampak jaz grem raje nekaj dni prej in potem pridem v miru rodit. Na priprave sem šla sama, ker moža načeloma ne potrebuješ zraven, razen da ti krajša čas nima tam kaj delat. Če imaš avto ali kak prevoz, lahko mož mirno pelje otroka v vrtec. Med CR ni bilo prav nič grozno, anesteziolog itak skrbi zate in te opazuje, pri meni je bil mož, ki me je držal za roko, božal in celo izustil kak stavek . Vidiš nič, zvoki niso nič grozni, itak misliš samo na bejbija. Ko ga vzamejo ven, ga pokažejo, nato ga za silo zrihtajo, ti ga dajo za polubčkat, nato gre mož z otrokom ven in opazuje nadaljne postopke, nato ga crklja, dokler ne prideš iz operacijske; spet ga lahko malo stisneš k sebi, potem ga odpeljejo in ti greš na intenzivno .jaz sem popoldne seveda sitnarila za otroka in so mi ga za nekaj ur pripeljali, čez noč ga nimaš, ko te premestijo na navadni oddelek (nasledji dan), pa ga dobiš. Dojenje je obakrat steklo kolikor toliko brez problema, sploh v drugo, ker je bil mali večji jedec. Bolečine - odvisno. Po prvem CR kar hude pri vstajanju in obračanju in dvigovanju otroka, ampak sem zdržala brez tablet proti bolečinam. Po drugem sem že na dan operacije popoldne brez težav sedela, dvigovala in crkljala otroka in ga prestavljala pri dojenju. Napiši torej, kje boš rodila, in če te še kaj zanima. Lp, živa
|