|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spinalna ali splošna anestezija pri CR?
3.2.2010 19:44:44   
vaney
Naslednji teden imam napovedan CR zaradi medenične vstave. Sicer imam en dan prej pogovor in pripravo na CR, potem grem domov in naslednji dan zjutraj spet nazaj na CR. Saj (verjetno) mi bodo na pripravi povedali, kako je s spinalno in kako s splošno anestezijo, ampak jaz bi vseeno rada kakšen dan prej vedela kakšen plus in minus ene in druge. Tiste, ki ste imele spinalno/splošno, kaj vam je bilo ok, kaj ne? Bi ponovile, bi se drugič drugače odločile? So bolečine pri okrevanju pri obeh iste, manjše, večje? Kdaj vidiš otroka pri eni, kdaj pri drugi, kdaj ga prvič dojiš? Cel kup vprašanj, saj vem, ampak tam so me tako na hitro odpravili (dali samo datum in uro), jaz pa ne vem nič. Pa čudno mi je, da se moram 2 dni vozit tja in domov (60km). A ne bi bilo bolj logično, da počakam eno popoldne in noč na oddelku? Naročena sem ob 6.30 zjutraj in moram najkasneje ob 5.30 od doma, ne vem, kdo bo sina peljal v vrtec...ampak, nekako bomo že.
Še nekaj; če sem naročena ob 6.30...koliko časa potem vmes preteče, da se otrok dejansko rodi? Koliko časa trajajo priprave? Sprašujem pa zato, ker se z možem poskušavva organizirat za ta dan, ko ni drugega varstva in če priprave na CR trajajo dlje, potem me lahko odpelje zjutraj kdo drug, on ob 7h odpelje sina v vrtec in pride do 8h za mano, če je pa to na hitro in bo ob 7h že vsega konec, pa ta varianta ni izvedljiva. Ne bi pa rada videla, da sina v vrtec odpelje kdo drug ali da gre sredi noči, ker bi mu to porušilo vso rutino (vedno ga zjutraj voziva midva) in bi bil čisto zmeden.
No, tako, roman sem napisala, zdaj pa prosim za komentarje, izkušnje, časovni opis izvedbe samega posega itd......pa seveda HVALA vsem.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spinalna ali splošna anestezija pri CR?
3.2.2010 20:16:06   
Sibil_
Definitivno spinalno-si buden ves čas, vidiš otroka takoj, okrevanje je ful hitrejše in manj boleče, mene recimo ni nič bolelo, samo mal čuden obččutek je bil v nogah, drugega nič. Dojiš lahko takoj, ma vglavnem sama ne bi sploh pomislila na splošno.
No, prvič sem imela prvo spinalno in potem so me zaradi CR uspavali, ko sem se zbudila sem bila čista koma, zeblo me je, treslo, otroka nisem mogla niti prijet, skratka katastrofa. Drugi dan sem bila že mal bolj v redu in sem dojila in vse, sam tisti večer sem bila pa res boga.user posted image

Pri drugem sem šla jaz v porodno ob 6ih, so me pripravile, rodila pa sem 8:55.V porodni sem bila do 12ih za vsak slučaj.

LP, pa hiter in čimmanj boleč porod, dojenček bo pa itak tanartalepši zate!
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2010 20:34:08   
eee35
Sigurno spinalna, kot je napisala predhodnica, vidiš otroka takoj, meni je bilo to zelo pomembno. Po mojem pa je različno, glede dojenja, pa kdaj dobiš otročička, jaz recimo sem bila 24 ur na intenzivni na opazovanju, pa ta malega sem dobila sicer v sobo, ampak ga nisem dojila, bil je pri meni kakšne 2 uri, pol so ga odpeljali. Sem pa bila zelooo zmatrana, pa skoz sem spala. Naslednji dan pa že kar v redu.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2010 20:38:49   
urška
jaz sem imela CR v splošni A. že prej sem bila par dni na oddelku in priprave (laboratorij, pregled pri internistu, ginekološki pregled) sem imela tisti dan, ko so me sprejeli. na dan operacije so me zbudili ob 6 in me peljali na klistir in britje in od tuš. potem ti dajo še tisti kateter, potem te peljejo pa v operacijsko. sin se je rodil 10.20, torej je vse skupaj kar trajalo.
ko sem se pa zbudila je bla pa katastrofa. če bi še kdaj rodila po pravici ne vem kaj bi izbrala, mogoče je s spinalno res lažje, ker te ne uspavajo. ampak takrat spinalne tudi omenjali niso.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2010 20:40:04   
hubi
Jaz sem imela splošno. Bolelo me ni nič, pod tuš so me poslali isti dan zvečer, dojila sem 4 ure po porodu. Okrevala brez problema.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.2.2010 20:41:46   
kefalonia
Pozdravljene!

Kakšen pa je bil sam občutek med operacijo; te je bilo zelo strah? A te je vbod v hrbtenico bolel ali ne? Jaz imam CR napovedan 15.2.2010, pa se bi morala odločit za spinalno ali splošno anestezijo in enostavno ne vem kaj naj naredim? Ko sem bila pri anestezilolgu na pogovoru se mi je zdel kar pozitiven glede spinalne; med tem ko pa sam operater (ginekolog) pa nekako ni najbolj za to in sedaj sva zelo v dilemi za kaj se odločit.

Hvala za odgovor!

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.2.2010 20:44:43   
Urska09
Živio! Tudi jaz sem imela efektivni CR zaradi medenične vstave (17.2.user posted image ). Najprej glede priprav. V Lj. P. je lani trajala 2 dni. Včasih si v P. prespala, potem pa so zaradi stroškov (nočitev + hrana) to ukinili. Prvi dan greš tja in daš samo kri in vodo. 15 min in konec. Naslednjič ti naredijo CTG, EKG, dobiš izvide, imaš pogovor z anestezistom, dobiš napotke za prihod v P, itd. Vse skupaj traja cca. 4 ure. In tretjič prideš na CR.

Tudi sama sem oklevala ali spinalni blok ali anestezija. Po eni strani sem hotela vse spremljati, po drugi strani me je bilo pa grozno strah. In ko sem to zaupala anestezistu, mi je spinalni blok odsvetoval. Baje so zvoki precej neprijetni in marsikatera je zaradi tega začela omedlevati. Potem ti pa takoj dajo anestezijo in imaš dvojno sranje. Pri spinalnem bloku si kar nekaj ur povsem omrtvičena od pasu navzdol in zato ti dajo kateter. No in ker sem velik zajc, se seveda nisem odločila za spinalno. Baje v Lj.P.itak raje delajo pod pravo narkozo.

Skratka, zjutraj ob 7h sem bila naročena v P, opravila vse administrativne zadeve, klistir in britje in šla v prosto porodno sobo. Tam čakaš na prosto operacijsko in porodničarja. Jaz sem imela kar smolo, ker je bilo tisto jutro precej urgentnih CR in sem čakala do 13h, eno so pa celo domov poslali in je prišla naslednji dan. Cel poseg je opravljen v 15 min. Ko dobiš injekcijo, v 3 sec zaspiš. Zbudila sem se na hodniku, ko so me peljali mimo "moje" porodne sobe, tam me je pričakal mož z najino štruco v naročju, da sem jo pobožala in polupčkala, potem pa so mene odpeljali na intenzivno, mož je pa še nekaj časa pestval najino punčko. Na intenzivni vse dojenčke vozijo k mamicam istočasno - na 3 ure- ne glede na narkozo. Ponoči so otroci ločeni od mamic, dokler te ne premestijo na oddelek. Tako pač vsake 3 ure dojiš, ponoči jim dajo pa flaše in dudice. Jaz sem naslednji dan prosila, če mi lahko punčko vsaj čez dan pustijo pri meni, pa ni šans. Pravila so pravila. Zato se verjetno po CR laktacija nekoliko kasneje vzpostavi. Ker otročka ne moreš pristavljati na njegovo željo.

Bolečine? Ja, seveda so. Najhuje je prvo uro, ko ti sestra vsakih 15 min. pretipa trebuh. To boli kot hudič. Sicer pa ves čas dobivaš protibolečinska zdravila. Posebej opozorijo, da pokličeš za tableto/injekcijo takoj, ko začutiš min. bolečino. Ne smeš čakat, da začne fajn bolet.
Zelo zoprno je tudi prvič vstati (v Lj. po nekaj urah, če imaš navadno anestezijo) ampak je potem vsakič mnogo, mnogo lažje in manj boleče. Res. 2-3 dni in si iz ta hudega ven.

Če bi se ponovno odločala? Bi naredila točno tako! Z navadno anestezijo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2010 20:53:43   
Naja31
Sploh nisem vedela, da lahko izbiraš.
Meni se v drugo naredili CR v splošni po 7ih urah matranja, ko je dojenčkov utrip postal kritičen. Zbudila sem se po 3eh urah, vsa omotična, takrat so mi tudi prvič otroka pokazali, ki je itak spal. Občutek je bil tak kot po vsaki operaciji ko ti razrežejo pol trebuha. Skratka, grozen.
3 dni sem bila na intenzivni, otroka ti pripeljejo na vsake tri ure. Mali je bil prva dva dni čist zadet od anestezije, jaz sem pa mislila kako mirnega otroka imam. Ponoči je bil pri njih, ampak meni je to zelo ustrezalo ker v tistem stanju sploh nisem bila sposobna skrbeti za dojenčka. Sem se vsaj spočila. Dojenje je steklo šele 3, 4 dan, ker je prej samo spal, ko je bil pa lačen so mu dali dodatek. No, pa se je potem normalno polno dojil do 6. meseca, kljub opozorilom vseh, da zaradi CR dojenje ne steklo.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 3.2.2010 20:58:04 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.2.2010 21:01:32   
vaney
Kaj pa je slabost spinalne a., da operaterji niso navdušeni nad njo? Ima kakšne negativne posledice?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2010 21:07:09   
kefalonia
Ja, meni je ginekolog rekel, da lahko še nekaj dni po posegu zelo boli glava in kakšna vrtoglavica se pojavi in to zaradi vboda v hrbtenico iz katere lahko potem izteka neka tekočina.Prav tako je dejal, da se je tudi že zgodila kakšna ohromelost nog tudi nekaj dni po tem, ko je anastezija že popustila (vendar sem si misla, da je lahko vsak poseg pač tvegan)......

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.2.2010 21:11:43   
eee35
kefalonia: vbod me ni nič bolel, ker prej dobiš injekcijo protibolečinsko.

Jaz dokler sem bila na intenzivni, pa ležala, sploh nisem čutila katetra, zoprno je, ko moraš vstati, tako, da sem prosila, da naj mi ga dajejo ven, bom že sama na wc priracala, pa je kar šlo. Teh 24 ur na intenzivni me nič ni bolelo, vsakih par ur sem dobila protiblečinsko sredstvo v žilo, pa je šlo. Pol pa se je dalo zdržat, pač sem bolj previdno vstavala, rana pa ni tako velika, ne vem, kakšnih 15 cm mogoče je dolga, meni se je zelo hitro, pa lepo zacelila.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.2.2010 21:15:00   
vaney
Ohromelost nog??? Ojej...a omotične pa niste bile po spinalni nič? Samo po splošni? Po splošni pa vidiš otroka šele naslednji dan, če sem prav razumela?

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.2.2010 21:15:34   
živa
Jaz imam izkušnje samo s CR v spinalni analgeziji in so mi - glede na to, da nikoli nisem mogla izbirati načina poroda (imam vedno napovedan CR) - super (dvakrat).

Priprave so odvisne od P do P; morda bi bilo dobro, da bi povedala, kje boš rodila. Jaz sem v PO prav zato, ker sem lahko izbrala spinalno. Priprave so trajale - kaj pa vem, nekaj časa sem čakala, dali so me na CTG, vzeli kri in vodo in to je bilo to, po mojem v prvo ene tri ure, v drugo pa manj, uro ali dve; šla sem kak teden pred CR. Za CR sem se prej po telefonu dogovorila z zdravnikom (vsaj v drugo se spomnim, da je bilo tako; pri prvem CR pa se mi zdi, da sem na pripravah prosila, če lahko govorim z njim). EKG-ja v PO ne delajo niti nimaš pogovora z anesteziologom. Rekli so mi tudi, da lahko vse to opravim na dan napovedanega CR, ampak jaz grem raje nekaj dni prej in potem pridem v miru rodit. Na priprave sem šla sama, ker moža načeloma ne potrebuješ zraven, razen da ti krajša čas nima tam kaj delat. Če imaš avto ali kak prevoz, lahko mož mirno pelje otroka v vrtec.

Med CR ni bilo prav nič grozno, anesteziolog itak skrbi zate in te opazuje, pri meni je bil mož, ki me je držal za roko, božal in celo izustil kak stavek user posted image . Vidiš nič, zvoki niso nič grozni, itak misliš samo na bejbija. Ko ga vzamejo ven, ga pokažejo, nato ga za silo zrihtajo, ti ga dajo za polubčkat, nato gre mož z otrokom ven in opazuje nadaljne postopke, nato ga crklja, dokler ne prideš iz operacijske; spet ga lahko malo stisneš k sebi, potem ga odpeljejo in ti greš na intenzivno .jaz sem popoldne seveda sitnarila za otroka in so mi ga za nekaj ur pripeljali, čez noč ga nimaš, ko te premestijo na navadni oddelek (nasledji dan), pa ga dobiš. Dojenje je obakrat steklo kolikor toliko brez problema, sploh v drugo, ker je bil mali večji jedec.

Bolečine - odvisno. Po prvem CR kar hude pri vstajanju in obračanju in dvigovanju otroka, ampak sem zdržala brez tablet proti bolečinam. Po drugem sem že na dan operacije popoldne brez težav sedela, dvigovala in crkljala otroka in ga prestavljala pri dojenju.

Napiši torej, kje boš rodila, in če te še kaj zanima.

Lp,

živa

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.2.2010 21:21:36   
živa
Spinalna analgezija se drugače skorajda vedno uporablja pri operacijah kolena, sečnice ipd. sklepov oz. organov, ki so nižje od popka. Seveda je možnost zapletov, kot povsod, ampak samo pri porodu z epiduralno oz. CR s spinalno se toliko govori o glavobolih in ohromelosti in skrajnih zapletih, pri ostalih operacijah nič - zato, ker je večina zdravnikov in anesteziologov še vedno navajena delati s splošno narkozo in ne zato, ker bi bilo pri porodu ali CR vstavljanje ile v hrbtenjačo kaj bolj tvegano ali težje kot pri ostalih operacijah. Zato je meni tole natolcevanje nekaterih v zdravstvu oz. porodništvu in ginekologiji malo mimo.

Lp,

živa

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.2.2010 21:23:31   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Kaj pa je slabost spinalne a., da operaterji niso navdušeni nad njo? Ima kakšne negativne posledice?

Po mojem je ne marajo, ker se ne morejo sproščeno pogovarjat med posegom user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.2.2010 21:26:15   
kefalonia
Živa, sem popolnoma tvojega mnenja in točno tak občutek sem dobila pri ginekologi s katerim sem se dogovorila; je sicer res, da je strokovnjak na svojem področju, vendar samo, da bo njim prav......mislim, da smo še zelo daleč od EU, kar se tiče prilagajanja modernemu porodništvu.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.2.2010 21:26:29   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Ohromelost nog??? Ojej...a omotične pa niste bile po spinalni nič? Samo po splošni? Po splošni pa vidiš otroka šele naslednji dan, če sem prav razumela?

Kje pa! Jaz sem ga videla takoj, ko sem se zbudila iz narkoze. 1 uro po posegu. Čez par ur sem že dojila.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.2.2010 21:38:10   
BBK79
Jaz sem mela splošno. Takrat nisem niti vedla, da obstaja možnost izbire (je bil urgentni CR). user posted image mi je partner prinesel pokazat takoj, ko je narkoza popustila (čez cca 2 uri). Tačas sta se pa onadva crkljala. user posted image  

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.2.2010 21:41:01   
Jessy
Tudi jaz sem rodila v PO s spinalno in izkušnjo imam točno tako kot jo je napisala Živa, le da sem jaz imela CR le enkrat.

Dodala bi še to ,da se sama noro bojim igel, ampak tega vboda sploh nisem čutila, kar mi je bilo zelo hecno.
Priprave so se začele ob 5.30, ko so me zbudili, nato sem šla eno nadstropje višje, kjer so naredili vso proceduro, pa nekaj flaš fiziološke so mi v tem času spustili v žilo, ob 8.05 je bila naša deklica že rojena. Kar hitro gre vse skupaj! Mojemu so rekli naj bo ob 7.30 tam, da bomo ob 8h začeli in točno tako je bilo.

Če bi imela še 1x CR bi izbirala isto anestezijo. V PO so zelo zadovoljni, če izbereš spinalno, saj ima manj stranskih učinkov od splošne.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2010 9:42:36   
manna
Kdaj in koliko boš dojila je odvisno bolj od tega kako se boš počutila in kako hitro boš okrevala. Zgleda da imajo različna "pravila" v različnih porodnišnicah. Jaz sem imela CR s splošno anestezijo v Šempetru. Sam poseg je trajal eno uro - 15 minut za to da so jo spravili ven, ostalo pa da so me zašili. Dojila sem 4 ure po posegu, takoj ko sem se zbudila. Tamala je bla skoz pri meni, razen od 24h do 6h zjutraj so jo odpeljali, vmes ob 3h pa so mi jo pripeljali za dojit. Čez dan je bila pri meni toliko kot sem hotela - torej stalno. Ko še nisem mogla vstat, sem poklicala sestro in jo prosila če mi položi hčerko v naročje da jo pocrkljam. In so mi vedno ugodili. Tako da sem tamalo tudi po cel popoldan mela ob sebi na postelji. Ko sem hotla da jo dajo nazaj v posteljico, sem spet poklicala sestro. Tretjo noč je bila pa tudi celo noč z mano, sem sama tako hotla. Peti dan sem šla domov.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2010 10:22:09   
Raho
Prvič sem imela urgentini CR in me nihče niti ni vprašal, če bir ada splošno ali spinalno analgezijo. Drugič sem imela elektivni CR, vednar mi zaradi hipertenzije zdravnica ni dovolila spinalne analgezije. Tako sem bila ponovno uspavana. Venadr sem zardi fantastičnega anasteziologa bila budna že v operacijski, prvič tamalo podojila v operacijski, v glavnem - ugotovila sem, da je tudi pri splošni anasteziji možno vse. Po treh urah sem že hodila po sobi.
Po prvem CR pa sem morala mirovati od 19.00 do 6.00, sicer pa so mi sina prinesli že ob 21.00, da sem ga lahko podojila. Je pa res, da je vse odvino od P do P. Jaz sem bila že naslednje jutro na oddelku v P obakrat.user posted image
So mi pa oba, dokler sem morala biti v šok sobi, nosili na 2 uri, da sem lahko dojila. ko sem prišla na oddelek, pa sem ju tako ali tako dobila takoj v sobo.
Ah, še to sem hotela povedati - sem pa pri drugem CR imela naštimana 3 kanila - posebej za tekočino za uspavanje, posebej protibolečinsko in še nekaj (ga nisemr azumela). Zato pa sem bial tudi tako hitro budna in sem lahko dojila še v operacijski. je pa bilo vsega konec v 20 minutah - od uspavanja pa do prebujanja iz narkoze. Je pa res, da nisem bila po tej drugi narkozi nič omotična, niti nisem občutila nobenega stranskega učinka, medtem, ko sem po prvi narkozi bila kar malouser posted image user posted image prve tri ure

< Sporočilo je popravil Raho -- 4.2.2010 10:28:50 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.2.2010 12:20:32   
vaney
Vidim, da je res različno od P do P. Jaz bom rodila v novomeški P, če kateri to kaj več pove.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.2.2010 12:39:00   
malicki
Kje pa boš rodila? Ker verjetno je tudi malo odvisno od same porodnišnice.

Jaz sem imela CR s splošno anestezijo v Mb. Če bom imela tudi sedaj v drugo CR se bom tudi odločila za splošno. Ker jaz enostavno nisem za spinalno. Sem bila enkrat na manjši operaciji (na tazadnji user posted image ), in so mi samo omrtvili spodnji del. Meni je bilo ful grozno, čustila sem neke reze, nisem vedela točno kaj delajo... skratk ameni je bila to zelo neprijetn izkušnja, pa čeprav je že 20 let od tega.

Pa sem bila po CR res žalostna, ker nisem mogla roditi naravno, pa ker nisem dobila male štručke takoj v naročje.... Verjetno zaradi pozne ure. Rodila sem zvečer in so tudi atija poslali domov še preden so mene zbudili. Bejbiko sem pa dobila takoj zjutraj po zajtrku, imela sem jo cca. 3-4 ure. Po kosilu so jo spet pripeljali in je bila do večerje pri meni. Drugi dan je bila z mano že cel dan - od jutra do večera.

Okrevanje je bilo hitro, ne spomnim se da bi bila kaj omotična.

No sedaj v drugo se bom poskusila zmeniti, da atija ne pošljejo domov in da želim ko me zdijo, tudi videti štručko.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?