|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet to uspavanje...
9.2.2009 0:21:54   
sandra85
že nekaj časa nazaj sem odprla temo, kjer sem pisala o tem, da imamo probleme z uspavanjem.
pri nas poteka uspavanje takole (star je 18 mesecev):
vleževa se na veliko posteljo, kjer prebereva v miru par knjigic, se pocartava, v miru kej igrava, poljubčkava, mu dam še enkrat za pit, da ninat medota in pol se uleževa.
obvezno mu moram dat svojo roko, katero stlači k nogam in jo ves čas z nogicami poriva, drgne,........to traja in traja. če mu roko vzamem, je konec svetauser posted image
če ni fajn utrujen, se še parkrat dvigne in kej pove. drugače pa govori kar leže in zraven obvezno cuca palčekuser posted image
ok in ko končno po 1 urnem (včasih celo 2 urnem) igranju z roko zaspi, moram počakat še kakih 10 minut, da sem zihr da trdno spi, če ne se zbudi, ko ustanem iz postelje-tako da bohvari, da bi ga v posteljico preložila-on spi z nama že od 1 leta (prej sva ga prestavila k nama le če se je ponoči zbudil)
no in če se gospod zbudi preden prideva z dragim spat, pol se dere, češ zakaj je sam. in tako ga moram ponovno uspavat-tokrat običajno samo 5-10 minut

zdaj bi potrebovala nasvet mamic, ki so dale to skozi in kako. pa ne-da mogoče ni dovolj utrujen.......nej ga dam kasneje spat. vse sem že probala. sem celo en večer čakala, da mi sam pove, da bi šel spat, pa je bilo isto.
probali smo tudi to metodo, da smo ga pustili v posteljici, dokler ni od muk zaspal-pa je prehudo!!! vztrajala sem dobra 2 tedna, pa nič od nič! zdaj pa je že tako spreten, da ven iz posteljice splezauser posted image
ne rabim zdaj komentarjev: ja moj pa že od .... zaspi sam....ker vem da so si otroci različni. zdaj rabim nasvet!
ne me narobe razumet, meni ni problem se 1 ali 2 uri cartat in ležat poleg njega!!! meni je cilj samo to, da bo le kmalu 2 leti star in bi ga rada navadila, da sam zaspi. nevem, kako bo, ko bo šel k babici na počitnice user posted image saj ga morava js ali pa dragi uspavatuser posted image prej je bil kot mali ciganček-vsem se je pustil, pri vseh je bil, zdaj pa katastrofa-mogoče zato, ker sem cele dneve z njim, saj ne hodim v službo, on ni v vrtcu

sem se razpisala, bom pa resnično hvaležna za kak nasvet!

hvala!!!

< Sporočilo je popravil sandra85 -- 9.2.2009 0:22:55 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet to uspavanje...
9.2.2009 0:32:28   
rija
saj bo minilo. samo od sebe.....

mi imamo tudi dolg družinski ritual pred spanjem, vendar ga jaz jemljem kot dragoceni trenutek, ko se lahko z zadnjim živcem posvetim svojemu otroku, kar čez dan ni vedno mogoče.

tudi mi gremo družinsko spat, beremo, pogledamo kaj na tv, se pogovarjamo, se žgečkamo, cartamo, poljubčkamo, mečemo....karkoli nam vsem paše.
in tudi moj se na koncu stisne k meni, vleže na roko in sladko zaspi.

edino kar opažam zadnjih nekaj dni, ko ga uspeva res izčrpat do koncauser posted image  da je ta postopek 90 % krajšiuser posted image
je pa res, da ga je zelo težko tak zmatrat user posted image user posted image user posted image
zdaj pozimi je veliko noter, popoldan še spi in je zvečer relativno spočit in posledično se dalj časa uspava. poleti bo zopet veliko zunaj, bo zmatran in bo šlo vse hitreje....

za babico se pa ne sekiraj, tam velja drugi režim in bo, ko bo dovolj utrujen itak mrknil....tudi sede če je trebauser posted image

torej nimam nekega revolucionarnega nasveta zate.....če vam to vsem paše, se ne obremenjuj z vsem kar prebereš in kar se smatra za "edino pravilno" uspavanje.

sto ljudi, sto čudi. in nobena dobra....za vseuser posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 9.2.2009 0:35:22 >

...vox populi...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2009 9:22:24   
valči
rija ti je res lepo  napisala,resnično.

Imava tri otroke in vsi trije različni.Prvi je pri nama spal do 2.5 let,ko je šel sam v svojo sobico in je včasih še pricapljal k nama.Druga-hči,je spala sama v svoji sobici od enega meseca dalje in tako še danes,pri štirih letih,pridna in total nezahtevna.
Zadnja,tudi pupa,pa je nekaj vmes med prvima dvema.

Zaspi v veliki postelji,trenutno na zizi,pa še z njo sem kar lep čas,včeraj 1 uro,ko je bolna,tudi.Potem se še do polnoči x krat zbudi,duda,čaj...Ko prideva spat,jo dam v svojo posteljo,je tik ob najini,stranica je dol,tako da pšonoči prileze kar k nama,ali jo mož da vmes.

Torej,da zaključim,tretje dete,pa taki nered pri spanju,si lahko marsikdo misli.Pa,briga me,otroci so moji,če nam tako paše...Bo že spala,če ne prej,po drugem letu starosti...Se ne sekiram.

Nisem pa za drastične ukrepe z puščanjem v sobi in hojo nazaj,čez nekaj minut.To je zame mučenjeuser posted image Nepotrebno.Ker otroci so različni in vsak svoje rabi.Naša pač rabi še telesni stik,kot tvoj,sandra.

Nasveta od mene nisi dobila,le tolaži se,da bo bolje in bo minilo,ko bo pripravljen.Še prehitro zrastejo,pol še pa lupčka več ne dobiš,kot jaz od starejšega,pa taka carta je bil.

Aja,za primerjavo,Nina je stara 15 mesecev.
Pa vzemi to uspavanje na izi,da tako pač pri vas jeuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2009 9:51:42   
viledka
mi smo imeli različna obdobja in rituale in ni nekega pravila. Jaz ne delam drastičnih ukrepov - cartamo se eno uro na postelji in ponoci ga moram dostikrat za rokice prijet, ker se zbudi. Zdaj je 2 leti in večkrat že skoraj sam zaspi. ... Če ti ni problema - pusti času čas.
Ko je moral enkrat pri babici prespat, pa ni bilo nobenega problema - se vlegel in zaspal. Sicer bom kmalu morala rodit in takrat bo spet pri babici - mislim, da mu ne bo hudega - se ne obremenjujem več s tem.
Pa srečno

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2009 10:01:45   
rose
Jaz tudi žal nimam kakega konkretnega nasveta.
Lahko pa te potolažim, da je bilo pri nas podobno in je sedaj veliko bolje.

Starejša hčerka ni znala sama zaspati. Vedno je rabila mojo ali moževo roko, da se je z njo igrala. Nikoli ni imela neke ninice, se pač ni nikoli na nič navezala. Pri 18m je dobila sestrico in se je mogla preselit iz spalnice v otroško sobo, v svojo veliko posteljo. To je šlo brez problema, smo jo pa uspavali tako kot pri vas 1-2 uri. In seveda brez roke ni šlo. Žal se ne spomnim, kako in kdaj se je to nehalo. Smo pa s tamiceno, pri njeni starosti 10m, prišle obe v otroško sobo. Takrat pa starejša ni več imela potrebe za mojo roko. Zdaj pri 3 letih lepo zaspi sama. Je pa res, da kadar se cartave, še vedno pravi: Mami dej mi roko.

Kar se tiče pa babic, je naša zelo rada pri babici in dediju, ampak s predpogojem, da sem jaz zraven. Sama sploh ne ostane. In spat morm še vedno jaz it z njo, pa tudi roko hoče.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2009 10:17:04   
ttamariskaa
Uspavanje - večni problem!!
Sem imela iste probleme kot ti in sem se vedno spraševala kako da moj otrok ni nič zaspan, glede na to koliko pretelovadi tekom dneva. Popoldan sem z uspavanjem obupala že pri enem letu, ker v času ko sem ga uspavala bi lahko že dve uri spali. Ponavadi sem jaz zaspala, naš djenček pa je še kar vriskal in nekaj razlagal sam sebi. Zvečer pa itak da prej kot v dveh urah nisem mogla iz sobe in še potem se je zbujal vsako uro, dokler nisem jaz prišla zraven spat.
Potem pa so me rešile knjige: kupila sem knjige ( npr. podobe za najmmlajše... vse kar je poučno za malega otroka, nobenih pravljic ), in mu ob slikah razlagala kako se otroci spravljajo spat. Najprej umivanje, večerja, risanka... In potem sem način iz knjige tudi dala v prakso. Nisva pa v postelji nikoli brala knjig, to sem storila že pred spanjem v dnevni sobi, kuhinji... kjerkoli, tako da je razumel, da ko je tema v sobi samo spimo in nič drugega. In vsaj pol ure pred spanjem ni nobenega divjanja, niti igranja s kockami kar koli, samo risanke ali pa prebiranje knjig.
No in mi je uspelo; ne prvi dan, ampak po enem tednu sem uspavanje iz ene ali dveh ur skrajšala na maksimum 15 minut. Me je sicer še med flaškanjem večkrat kaj vprašal, a sm bila čisto tiho kot da spim, če pa ni šlo drugače pa sem rekla: Se spomniš, kako tisti fantek npr.Tadej ( vse otroke iz knige sem poimenovala ), hitro zaspi? In potem je šlo.
Tako da poskusi na ta način.
Od vseg najbolj pomembno se mi zdi, da otroka navidiš na neki dnevni ritual, da ga naučiš, da ko ni lučke se gre spat, tako kot pred jedjo se umijejo rokice... Otroci so strašno dojemljivi za vse stvari tako da verjemi, da bo kmalu začel upoštevati nova pravila. Te bo pa seveda še tu pa tam skušal, do ktere mere lahko gre.
Veliko sreče, pa javi kako ti uspeva

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2009 12:47:21   
mulan
Se strinjam s ttamariskaa glede branja in igranja v sobi. Otrok mora povezat, da ko gre zvečer v zatemnjeno sobo, je čas za spanje. Glede plezanja ven iz postelje pa jaz nisem imela problemov, ker sem oba vedno dala spat v spalno vrečo - niso toliko gibčni, jim je pa lepo udobno in toplo not, ne glede na to, koliko se ponoči obračajo. Ta velika (2.5 let) si je šele pred kratkim začela vrečo odpenjat, ampak šele zjutraj, ko se zbudi.
Drugače pa res ne vem, kaj svetovat. Res so si otroci različni. Pa še vedno ne vem, ali smo jih drugače obravnavali (s prvo smo imeli dosti bitk za spanje, z drugim pa skoraj nobene) ali so res sami taki. Bojo pa en dan spali. Moj mali bratec se je do 3. leta še vsako noč privlekel iz njegove sobe v mamino se podojit. Pa zvečer je vedno moral uro ali dve kdo bit z njim v sobi (že jaz sem bila dovolj, pa sem imela šele 13 let). Pol pa je ta faza minila in je tudi on lepo zaspal.

(odgovor članu ttamariskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2009 14:44:12   
lilka
Mi tega problema nimamo, hvala bogu, ker je res težko, če so težave s spanjem, si kar predstavljam, sem se pa zelo namučila že od novorojenčka dalje, ker sem skos vztrajala da zaspi v svoji postli in v vreči. Včasih se mi je zjutraj že vrtelo tolikokrat sem vstala in jo nazaj potučkala. Pa zvečer sem šla po 20x nazaj, če je klicala, samo sem jo vedno položila nazaj in ponovila ritual....
Mi tudi imamo precej dolg ritual, ampak v dnevni sobi, ne v splanici kjer spi. Bremo knjige, se cartamo, zdej že risanko pogledamo v naročju, potem pa flaška, prej še duda, zdej pa ovčka, nona, vrtiljak v vrečo in zaspi.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2009 0:08:43   
sandra85
rija res si lepo napisala!
ja, tudi jaz opažam, da uspavanje traja manj časa zdaj ko smo več zunaj. zima je res en tak depresiven letni čas. in ja, tudi našega resnično nič ne utrudi. je zelo zelo hiperaktiven in ga prav nič ne utrudiuser posted image opažam pa, da resnično pomaga vsaj 20 minut sprehoda oziroma svežega zraka na dan. če je dež, pa žal ni druge kakor čepet domauser posted image

kar se pa babice tiče, pa se kr malo bojim, saj ko smo na štajerskem pri njih in greva z dragim kam na obisk, ga morava prej midva uspavat, pol pa lahko šele greva. če ga hoče babica, ali teta, se dere ko zverincauser posted image

valči ja sej imaš prav-to si tudi jaz večkrat rečem: da bo cartanje še prehitro minilouser posted image sej zato sem napisala, da se zelo rada cartam z njim, sam sem pač mislila, da je čes za odvajanje. očitno še ni-upam pa, da to ne bo trajalo do 5. letauser posted image kaj pa bo, ko bo šel v vrtec?

viledka
lepo nosečnost ti želimuser posted image

rose se mi zdi, da imava zelo podobno zgodbo glede tegauser posted image

ttamariskaa hvala za nasvet, ga bom definitivno upoštevala!!! mogoče grem že jutri v knjigarno. sem že nekje slišala tak način uvajanja na kahlico (z knjigicami) in mi ni potegnilo, da bi pri uspavanju lahko poskusila. hvala! sporočim če bo kej. mogoče bo šele čez 1 leto, zato si zapomni mojo zgodbouser posted image

mulan pri nas spalna vreča žal odpade, saj ne prenese, da ima kej čez noge. celo noč spi odkrit, če ga jaz ponoči pokrijem, takoj čuti in dol zbrca. če bi ga dala v spalno vrečo, bi jo takoj odpel. vseeno hvala za nasvetuser posted image

lilka
tudi tebi želim lepo nosečnost user posted image

mi imamo tudi ritual VSAK VEČER kopanje, pol večerja, pospraviva igračke, se usedeva na kavč kjer se mal pocartava in pogledava kak album s slikami, pol pa še v posteljici knjigice (bomo zdaj brali knjigice v dnevni) v glavnem se ne nori. on bi itak do zadnjega norel, pa ga js mirim....

no, danes sem ga za čuda uspavala samo 20 minut.
zanimivo pa mi je, da ga popoldan na isti način uspavamo, ampak to včasih traja manj kot 10 minut-zakaj. več kot 15 pa sploh ne

hvala vsem  za odgovoreuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2009 6:49:08   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

kar se pa babice tiče, pa se kr malo bojim, saj ko smo na štajerskem pri njih in greva z dragim kam na obisk, ga morava prej midva uspavat, pol pa lahko šele greva. če ga hoče babica, ali teta, se dere ko zverincauser posted image

Temu se pa reče kompliciranjeuser posted image  in jaz sem bila ista. Kako bo zaspala pri mojih, če sem pa sama včasih potrebovala dve uri, da jo uspavam.. skratka, podobno kot pri vas.

Prvič je spala pri mojih starših, ko je bila stara tri leta...ja, tako dolgo smo čakaliuser posted image . Pravzaprav me je streznila moja sestra in rekla, da  naj pupo že enkrat pustim pri jih, naj neham komplicirat, da jo bodo že porihtaliuser posted image . In sedaj po enem letu bi spala vsak vikend pri njih in tudi med tednom, kar pa ni izvedljivo.

Pred otrokom je treba bit samozavesten in mu ne smeš pokazat, da te skrbi, kako bo zaspal pri babici, ker te hitro obrne okroguser posted image .

Pri nas se je skrajšal čas uspavanja na 10min, ko sem jaz začela delat in je pupa prej začela hodit v vrtec. Namesto 7;15, se zbudi ob 6:00. Zvečer pa že spi ob 19:00. SEm mislila, da se to ne bo nikoli zgodilo, ker prej ni bilo šanse, da bi zaspala pred 22 zvečer, ali pa še kasneje.

Spalnega rituala nismo nič spreminjali, tako da možno, da je od bolj zgodnjega jutranjega vstajanja, ali pa se ji je končno uredila ura za spanje.

Verjamem, da se bo tudi pri vas uredilo. Imamo pač  radovedne navihančke, ki se bojijo, da bi s spanjem kaj zamudiliuser posted image .

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2009 22:49:17   
sandra85
sta prišla tast pa tašča danes iz štajerske za par dni in bota spala v njihovem vikendu....smo se zmenili, da ga bova en dan probala pustit čez noč pri njiju, pa bomo videli...po moje bo težko samo to, ko bom šla jws stran, zato sem študirala, da bi ga moj peljal tja brez mene. če mene ne bo zraven, pol mislim, da ne bo problem-no upam

zaželite mi srečnouser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2009 13:25:58   
Ekaz
Tudi mi imamo iste probleme. Stara je leto in pol. Prespali pa smo LE ENO celo noč. Ponoči problemi in tudi z uspavanjem. Če jo dam spat jaz, jo moram ravno tako držati za rokico. Če spustim in še ne spi, je cel hudič. Tudi po eno uro se matram - njo dam v njeno posteljico, jaz pa sedim zraven na stolčku in čakam.
čisto drugače pa je, če jo da spat oči. Položi jo v posteljico, z resnim glasom reče: lana, sedaj je noč in čas za spanje".  Tamala je čisto mirna in zaspi, brez da bi jo držal. Res pa je da ostane v sobici, samo ne pri posteljici. 10 minut in je OK.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2009 13:35:43   
metuljčica1
Pri nas je tavelika nekje do 2leta potrebovala nekoga ob sebi, tamala je mela isto navado, da sem se mogla usest zraven posteljce, jo tapkat po ritki in podobno.Zdaj je stara 20m, pa sem zadnjič poskusila in jo dala v posteljico, jo rekla lahko noč in šla iz sobe.10 min je blo joka pa je zaspala, tako je bilo prve tri dni.Zdaj jo dam samo v posteljico, ji dam medvedka da ga stisne, ati ji pove da bo zjutraj prišel po  njo in zaspi brez vsakega joka.Sem jo pa ravno v soboto hotla dati pri babici tako spat pa ni blo variante da bi sama zaspala.Tavečja(4,5leta), pa večkrat pride iz sobe, da nama še pove kaj je bilo v vrtcu ali pa pove da ji je dolgčas v postelji.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2009 9:41:11   
xerox
Zelo priporočam knjigo Spi dete spi!!!
Ta knjiga je nam spremenila življenje in končno mirno zaspimo, spimo od 19h do 7h in smo spočiti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.2.2009 12:42:39   
Ekaz
Pri nas se ta knjiga ni obnesla. Delali smo vse tako kot piše. Še preden sem se dvignila iznad posteljice (ko sem user posted image  položila vanjo) je že stala in se držala za ograjo.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.2.2009 17:52:57   
sandra85
jo imam že 2 leti, pa nisem še sploh celo prebralauser posted image

no, nej povem, da se je stanje malo izboljšalo in običajno zaspi po 20-30 minutah

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.2.2009 18:28:19   
picola1
Mogoče pa je zdej čas, da jo končno prebereš do konca...user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?