mis
|
Takole, kolikor sem jaz zdajle zvedela v dveh mesecih. Tudi jaz se trudim na pikici. Imela sem septembra ss in odstranitev pregrade. Pa sem zelela malo bolj spoznat svoje telo. Za porocno darilo sem dobila knjigo Naravno in zanesljivo in moram rect, da je super. Temperaturo si je treba merit vsak dan zjutraj, preden vstanes iz postelje. Jaz mam termometer (zivosrebrni) na nocni omari zraven postelje. Sprintala sem si tabele in jih mam tudi zraven. Zjutraj, ko mi zvoni ura najprej dam v usta termometer in mi cez 6 minut zvoni se enkrat. Takrat takoj pogledam in oznacim. Pomembno je tudi, kako drzis termometer v ustih. Jaz sem prej malo cez dan probavala, da vidim, ce mi pokaze v redu. Rezultati cez dan ne veljajo, ampak samo za probo je OK. Termometer pod jezikom do tam spica, kjer se ti jezik drzi spodaj. Gre pa tako: Prvo polovico ciklusa je temperatura nizja. Jaz jo imam okoli 36,4-36,7. Potem pa se naenrat povisa. To pomeni, da je bila ovulacija 1 ali dva dni pred povisanjem, mozno pa da je tudi isti dan. Tako gledas svojo krivuljo. Ko je temperatura 3 zaporedne dni visja od zadnjih sestih je to to. Plodno obdobje se konca zvecer tretjega dne povisane temperature. Je pa pomembno, da je tretja povisana T vsaj za 0,2 visja od prejsnjih sestih pred povisanjem. Vem, da se slisi zakomplicirano, ampak ni. No, moj prakticen primer: 11. dan ciklusa: 36,6 12. dan ciklusa: 36,65 13. dan ciklusa: 36,6 14. dan. 36,5 15. dan: 36,7 16. dan: 36, 7 17. dan 36,8 18. dan: 37,1 19. dan: 37,0 20. dan: 36,8 ....... Torej, tri zaporedne povisane T so 17., 18. in 19. dan. Po tem mi je do sedaj T ostala visja, ne pade pod 36,8. Od 11. do 16. dne ciklusa je tistih 6 dni pred povisano T. Torej je bila ovulacija nekje med 15. in 18. dnem ciklusa. Prejsnji ciklus mi je T 28. dan padla iz 36,9 na 36,6 in sem vedela, da bom naslednji dan dobila M (jo imam na 29 dni). Sej vmes pride do kaksnih odstopanj, ampak vecinoma vem zakaj (slabo spanje, alkohol... ). Upam, da nisem zakomplicirala zadeve, ampak res vidis, da telo dela kot ura. Po nekaj mesecih merjenja ugotovis, katere dneve v ciklusu imas O. Cikli se naceloma ponavljajo. aja, se to, ni pomembno kaksna je tvoja T. Pomembni so poskoki T. Srecno, tudi jaz se trudim in bom zvedela cez nekaj dni...
|