|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet ta kahlica
23.5.2011 9:16:49   
marjetica8
Mi sm se znasli pred sledecim problemom, ki se do zdej niti ni zdel tako zelo velik. Pravzaprav sploh ne vem če je res velik, al samo jst preveč kompliciram in sem neučakana. Mali 2letnik namreč noče za kahlo niti slišat, niti za wc nastavek. Probal smo že svašta seh mogočih fint in hecov s tem v zvezi, ma ni haska. V RA nam je rekla naj poleti enostavno damo plenico stran in naj skače okrog nagec. včeri je blo ful vroče in smo to hotli nardit, ma se ni na nobeno vižo hotu slečt -Njemu je "normalno" da ma plenico in hlače in čevlje in mu nismo nikakor mogli razložit da ljudje poleti hodimo bolj slečeni okrog hiše, ker je vroče. Smo mu postavli bazenček, pa tudi to ni pomagalo. Potem sem mu namesto plenice enostavno oblekla gatke in se je cez cas pac pokakal in polulal v gate, ne da bi ga to sploh kej hudo motlouser posted image  A se vam zdi da je se premajhen, da ne cuti in zato zavraca? Jeseni ga bomo dali v vrtec - se nadejam da ga bo zgled drugih potegnu in bo hotu tud on...kako je blo z vašimi? Ste uporabljale kake finte, ko niso hotli slišat za kahlo al ste jih kr pustile?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet ta kahlica
23.5.2011 9:26:13   
Češnca
Jst ga ne bi nič silila. Če še ni pripravljen, pač ni. Saj je še majhen. Poleti pa poskusite brez pleničke ja - ampak poudarjam: nič na silo. user posted image
Naš ta starejši tudi ni maral na kahlo in ne na wc, je pa že vedel, kdaj ga tišči - pri 2,5 letih. Na srečo smo odkrili tole http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=211321 in je bil takoj brez plenic. Za na wc je bil premajhen, za kahlico prevelik, tole je bilo pa ok. user posted image
Pa srečno! user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2011 9:32:28   
polho3006
Pusti, vse ob svojem času. ko bo pripravljen na naslednji korak v svojem razvoju ti bo to jasno pokazal. Naš je SOVRAŽIL svojo posteljico, in nisem ga silila da bi spal tam. Ampak fant je pred nekaj časa ugotovil da je tam zanimivo in da bi poskusil spati tam. Sedaj ga skoraj ne dobim vemuser posted image .
Enako pri kahlici...pred nekaj dnevi je pokazal da bi šel na kahlico in bil ves navdušen ko mu je uspelo se polulati, sedaj je navdušenje tako veliko da skorajda pretirava. Upam da ga ne bo minilo in bomo do zime suhi.
Tako da...pusti mu čas. Eni prej drugi pozneje.

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2011 11:24:36   
Katy78
marjetica - daj mu čas. Moj fantek je star 2 leti in pol in edini "uspeh" glede kahlice je ta, da gre zvečer pred tuširanjem lulat na školjko (brez nastavka). Tudi čez dan ga večkrat vprašamo, ali bi šel na školjko lulat, pa noče, zvečer gre pa z veseljem. Jaz sem rekla, da bomo pač poleti probali brez plenice, ampak če ne bo šlo, če mu bo vseeno da je polulan in pokakan, ga ne bom silila. Jeseni gre v vrtec in po moje ga bodo tam zgledi vlekli in se bo odvadil - fantek, ki ga je moja mami pazila do skoraj 3. leta je tudi šel s plenico v vrtec, poleti, ko je bil pa 3,5 star, je bil pa že brez plenice. Je vrtec veliko pripomogel.

Sicer so pa otroci različni - mami pravi, da je bil moj brat ful občutljiv, če se je v hlače polulal, hotel je biti čist in ga je bilo treba takoj preoblečt, posledično je bil tudi hitro brez plenice in suh, meni pa je bilo vseeno, če sem se polulala, menda sem se mirno igrala naprej. user posted image Tako da če bo šel sin po moji poti, bo še pestro...user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 23.5.2011 11:26:11 >

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2011 18:25:57   
tikatonka
Samo ne kompliciraj in ne ga silit. Naša je tudi stara 2 leti in tudi slučajno noče slišat za kahlico oz. školjko. Jo pač ne silim. Starejši sin pa je bil pri 2 letih že čisto brez plenic.
Saj bo kmalu poletje in bodo skakali naokrog brez pleničk.

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2011 20:23:06   
ares1
tudi moja do 3 leta ni hotela slišat, pa je točno vedela kdaj jo tišči. Potem pa je nekega jutra vstala, šla na kahlico in je od takrat čista. tudi jaz menim, da na silo nima smisla. Saj še ima čas. Pediatri pravijo da ima "pravico" do pleničke do 4 letauser posted image

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2011 20:30:01   
krtekxx
Ali se lahko priključim z našim problemom?
2,5 letna punčka je že nekaj tednov suha (ponoči in med počitkom pa ne lula že odkar pomnimo), kakanje je pa hud problem. Se skrije v kot in joka. Jo poskušam stisniti k sebi, tolažiti, da bi se le v miru pokakala, kasneje ji poskušamo razložiti, namigniti, da bi lahko to tudi delala na školjki ali kahlici, pa samo krili z rokami, vpije, joka...v vrtcu malo jamrajo zaradi tega. Ali je imela katera kak podoben problem in kako je pristopila k temu?

Z odvajanjem od lulanja pa je pri nas bilo tako, da je bila 2x po en teden doma (prazniki + bolezen) in v tem času sem jo dajala na cca. 1-2 uri lulat na rožice, travo, kamenčke, WC, kahlico...potem je tisti dan, ko je šla ponovno v vrtec sploh protestirala, da bi ji gor dali pleničko in je od takrat brez. eden od bratcev pa je do popolne suhosti rabil skoraj 5 let. Med 3.in 4. ga je bilo potrebno neprestano opominjati, da naj gre lulat, pri skoraj 6. se vsaj 1x na mesec polula v posteljo. Vsak otrok je svet zase, ni kaj.

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2011 21:14:20   
marjetica8
Punce, hvala za odgovore - ste me potolažleuser posted image  Sej ga e silim - niti približno, samo vprašam ga vsake tolk casa ce bi sou tud on - recimo ko vidi mene na wcju al pa ko pucava kopanico al pa ko ga slečem za stuširat...pa zmeri en cajt gleda, potem pa odločno reče "NE" in pri njemu je tko da ko rece "ne" ga ne premaknes zlepauser posted image  Bomo pač čaka,i in potrpežljivo vsake tolko casa malo potipali kako je stanje...user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2011 21:51:14   
Urska09
Eh, marjetica, popolnoma enaka situacija je pri nas s to razliko, da smo še mal starejši (2 leti,3 mesece). Ne WC, ne kahlica. Odločen dvojni ne-ne. Ko jo dam v banjo in odprem vodo, se pa takoj polula. In zelo dobro ve, da lula. Kot tudi dobro ve, kdaj kaka. Vedno počepne, se začne napenjati in izdavi "ka-ka". Mi bomo probali poleti, sicer gre pa septembra v vrtec, pa bomo videli, kako bo tam. Če ne letos, pa drugo leto. Še vse so šli ven iz plenic.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
31.5.2011 11:33:27   
Petka09
Marjetica, Urska09, pri nas enako user posted image , aprila je bila stara 2 leti. Odločen NE, ko jo vprašam, če bi šla tako kot mami lulat na wc ali kahlico... Sicer se tudi jaz še konkretno ne spravljam k tej stvari, ker sem še sama malce prelena.. tudi nekak čakam na poletje. Je pa ene dvakrat že sedela naga na kahlici, ampak ni nič naredila.
Pa včasih se sama vsede na kahlico ali nastavek na školjki, ampak oblečena. Slečt niti pod razno.

Sicer vidim, da ji je popolnoma jasno, da se na wc in kahlico hodi lulat in to, samo mislim da še nekak ne kapira, da bi lahko to tudi ona res počela. Oz. ve kdaj kaka, ne ve pa, kdaj lula... Mislim, da je lulanje še čist spontano, niti ne razmišlja o tem. Za kakanje pa vemo, ker počepne, pordeči, se začne napenjati in reče: kakam. user posted image

Pa, saj slej ko prej bo tudi to... In tudi jaz bom vsake toliko pač samo potipala stanje, da vidim, kako in kaj. Silit ne mislim.

< Sporočilo je popravil Petka09 -- 31.5.2011 11:34:12 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?