|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet ljubosumnost
25.2.2008 12:35:46   
gojska
Berem te teme o ljubosumju in sem opazila, da vas veliko povezuje ljubosumje z nesamozavestjo.
Jaz pa tega nebi mešala.
Ljubosumnost se mi ne zdi značilnost nesamozavestnih ljudi.
Prosim, da tiste, ki priznate da ste ljubosumne poveste, če ste zato tudi nesamozavestne.

Ljubosumneži so po mojih izkušnjah občutljivi, čustveni, ranljivi izredno dojemljivi za človeške odnose, nepravičnost in krivice.
So tudi samodestruktivni in ne bom govorila koliko slabega prinese njihova lastnost v partnerski odnos.
Seveda imaš take, ki so oboje, ampak to ne more biti pogojeno eno z drugim.
Kaj mislite ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet ljubosumnost
25.2.2008 12:38:00   
TamaraJ
Hmmm, dalo bi se diskutirat. Jaz se načeloma ne strinjam z zgoraj napisanim.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2008 12:38:56   
MamiBom
Vsekakor gre za dve različni zadevi, ki pa sta tesno povezani. Ljubosumje ni nič drugega kot naša negotovost, kar je možno povezovati z nesamozavestjo. V resnici gre za strah, da bomo izgubili ljubljeno osebo.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2008 12:48:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

Hmmm, dalo bi se diskutirat. Jaz se načeloma ne strinjam z zgoraj napisanim.

Tudi jaz se ne bi mogla strinjat.
Ljubosumni ljudje nimajo ne zaupanja vase ne v partnerja. Za moje pojme.
Je pa treba ločit tisto malo ljubosumnosti ki je zdrava, pa bolestno ljubosumje. Recimo brskanje po mobitelu je zame že mal bolestno. Nekak bi se zelo ponižano počutila da dobim partnerja da mi to dela.

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 13:25:04   
Klarissa
jaz sem ful ljubosumna škorpijonka in nisem nesamozavestna.
res je pa tudi da nisem ful samozavestna kot nekatere, ki so tako samozavestne, da so meni katastrofa (pri 20letih 20kil preveč pa majčka taka da špeh ven vidi, al pa pri 30 letih pa 25 kil prevč in ista zgodba)
user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 13:37:39   
gojska
o hvala škorpijonka......................joj kok vas mam rada.
Vi škorpijoni si sploh ne znate pomagat, a ne - mam doma engauser posted image
pa vas vseeno ne bi zamenjala.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2008 13:55:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

Ljubosumnost je lahko zdrava, kot je zdrav tudi strah. Ljubosumnost je lahko bolestna, kot je lahko bolesten strah. Tako, da vse je v pravi meri in samo po sebi ni slabo ali dobro.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2008 14:50:14   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

Berem te teme o ljubosumju in sem opazila, da vas veliko povezuje ljubosumje z nesamozavestjo.
Jaz pa tega nebi mešala.
Prosim, da tiste, ki priznate da ste ljubosumne poveste, če ste zato tudi nesamozavestne.

Ljubosumneži so po mojih izkušnjah občutljivi, čustveni, ranljivi izredno dojemljivi za človeške odnose, nepravičnost in krivice.
So tudi samodestruktivni in ne bom govorila koliko slabega prinese njihova lastnost v partnerski odnos.
Seveda imaš take, ki so oboje, ampak to ne more biti pogojeno eno z drugim.
Kaj mislite ?

Sem samozavestna (imam biti za kajuser posted image user posted image ) in sem tudi ljubosumna (ne pretirano). Sem zelo čustvena in mi medčloveški odnosi, pozornost v življenju veliko pomenijo. Tako, da ta del trditve potrjujem.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2008 14:52:53   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: MamiBom
V resnici gre za strah, da bomo izgubili ljubljeno osebo.

samozavesten človek (kot sem jazuser posted image user posted image user posted image ) bi to drugače interpretiral, in sicer gre za strah, da bi si partner s tem ko bi nas zapustil, uničil življenje.

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2008 18:57:26   
Kepica83
Hm jaz pa se strinjam z Gojska! Jaz sem zelo samozavestna punca,  dokaj vredu zgledam in sem ponosna na svoje natrenirano telo in sem zelo ljubosumna. Je pa moj dragi malo manj samozavesten in se pri njem ta njegova ljubosumnost veliko bolj izraža kot pa moja. Sem zelo zaščitniški karakter in se borim za svojega ljubljenega do zadnje kaplje krvi. Tako da ni pogoj da se ljubosumnst pojavlja zaradi pomanjkanja samozavesti. Jaz sem vseeno mnenja da je ljubosumnost dokaz ljubezni. Če bo Micka ljubosumna na Frančekovo Anico pol tu nekaj ne štima. Pol ima Micka neka čustva do sexi Frančeka. Npr. če ti do nekoga nič ne čutiš tudi ljubosumen neboš. Nevem no če greš v trgovino pa tam vidiš svojega zdravnika, ki objema ženo pa te ne gane in če pol pride ena dobra **** do tvojega pa ga v pozdrav poljubi in mu reče daj pokliči kaj grema na kavo in te prav tako nič ne gane pol tu ziher ni ljubezeni. Moje mnenje.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2008 18:58:39   
Kepica83
Aja tudi jaz sem tipična Škorpijonka!user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2008 19:20:00   
Anonimen
Hm, zanimivo....

Jaz še zmeraj mislim, da so ljubosumneži nesamozavestni. Nikakor ne nujno, da na vseh področjih življenja, zagotovo pa, kar se tiče partnerskega odnosa. Saj, pomislite, ali se na čisto vseh področjih svojega življenja počutite kompetentni? Jaz ne. Nobeden ni.
Nekaj ljubosumnosti je zdravo. to vzdržuje iskrico v odnosu.
Pretirana ljubosumnost ko partner ne posreduje nobenega vzroka za to, pa lahko izhaja samo iz tistega, ki je ljubosumen. In zakaj ljubosumnost, če za to ni vzroka? Verjetno zato, ker je ljubosumneža strah izgube partnerja, nima zaupanja vanj, to pa posledično izhaja iz tega, ker ne verjame dovolj v to, da ima partner rad prav njega. Ko ugotoviš, da si ni nič groznega, tudi, če se s partnerjem nekoč razideš, da te ima partner rad z vsemi napakicami vred, potem si miren in ne izgubljaš čas z nečim kar ne obstaja, ne ukvarjaš se z če-ji, temveč sam ustvarjaš svojo usodo.

Potem pa so tudi taki ljubosumneži, ki so veliki egoisti in si vse po vrsti lastijo, hočejo imeti neprestalen nadzor nad vsem in vsakim. Imajo se za večvredne, druge si podrejajo... In ko dobijo občutek, da izgubljajo moč nad nekom ali nečim, se začne ljubosumje.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2008 19:28:00   
Kepica83
Jaz nisem pretirano ljubosumna je pa res da tu pa tam pa me že kaj pikne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2008 17:29:49   
arabela*
težko je potrdit zgoraj navedeno.
Tud jaz sem bila pred leti ljubosumna,pa sem s tem nekako zaključila.
Ne morem pa rečt,da sem bila zarad tega kaj manj samozavestna.Ne vem,če je to z samozavestjo povezano,prej bi rekla da se ljubosumen človek nekako boji biti sam,boji se ostati sam.Ampak,če pri sebi razčistiš in si urediš stvari,je lahko življenje dosti lažje.Ker ljubosumje razjeda tako dolgo,dokler te ne razje,zato ga je boljše kar pospravituser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.2.2008 11:24:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
Ne vem,če je to z samozavestjo povezano,prej bi rekla da se ljubosumen človek nekako boji biti sam,boji se ostati sam.

Saj to je to: če te je strah izgube, ne zaupaš samemu sebi, svojim zmožnostim, da ohraniš razmerje. Nimaš dovolj samozaupanja, ne verjameš dovolj v svoje zmožnosti, v to, da si tisto, kar partner rabi. Torej v enem delčku osebnosti nisi dovolj samozavesten.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2008 20:53:49   
emi*
Jaz sem tudi malo ljubosumna ampak v določeni situaciji. Samozavestna pa sem pri tem ni nobenga problema.

No Saraya povej mi kako je tebi uspelo pospravit to ljubosumje,res je da včasih full razžira in da to ni dobro za zvezo. Dej en nasvet. Hvala!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?