Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spet eno vprašenje o starševskem nadomestilu 23.9.2008 14:52:54
|
|
|
|
Irka_Katja
|
Najprej lep pozdrav vsem skupaj! Torej naj kar začnem z mojim vprašanjem. 24.09.07 sem rodila prekrasnega fantka Jean Jacquesa. 30.06.08 sem izgubila delo, ker se je podjetje zaprlo (zaposlena sem bila 23 mesecev - nepretrgoma). Do 12.09.08 sem še na porodniškem dopustu. 04.01.09 pa pričakujemo novega člana družine. Moje vprašanje je, decembra se mi začne nova porodniška in pač v treh mesecih ne bom iskala zaposlitve, ali bom dobila starševsko nadomestilo ali dodatek? Še vedno mi ni jasno glede 12 mesecev zavarovanja v zadnjih 3 letih (prosim, če mi kdo pove po domače?) Ali se bo, če bom prejemala starševsko nadomestilo, to izračunalo iz mojih plačilnih list (v podjetju kjer sem delal) ali prejetih porodniški nadomestil (starševskega nadomestila, ki ga prejemam sedaj pri prvem otroku). Torej ali se bo upoštevala moja plača od novembra do junija + 2 meseca porodniške + 2 meseca ZZS? Pregledala sem vse forume na to temo, vendar mi še vedno ni čisto jasno glede tega. Zasledila sem tudi, da me lahko nekdo zaposli 1 dan pred mojim rokom porodniške, če hočem da bom prejela starševsko nadomestilo. Torej če mi lahko prosim kdo razloži, kaj naj naredim, ker bom prejemala dosti večje nadomestilo kot pa dodatek, kar mi bo v vsakem primeru dosti bolje koristilo. Kot sem jaz razumela iz prebranih forumov, bi morala dobit starševsko nadomestilo saj sem bila v zadnjih treh letih zavarovana več kot 12 mesecev?! Hvala za odgovor
|
|
|
|
RE: spet eno vprašenje o starševskem nadomestilu 24.9.2008 9:15:45
|
|
|
|
tanci6
|
Kolikor te razumem, prejemaš zdaj še nadomestilo iz zavoda za zaposlovanje, ker ti po napisanem sigurno pripada (3 mesece). Glede na to, da boš šla na porodniško še v času tega nadomestila, se ti porodniška izračuna za 12 mesecev nazaj (osnova bo verjetno sedanja porodniška + tisti mesec ali dva, ko si na zavodu). Če ne bi prejemala nadomestila, pa bi bila brezposelna oseba, pa se ti izračuna porodniška: 55% minimalne plače (ki znaša okoli 590 bruto)+ 2%za vsak mesec, ko si delala v zadnjih 3 letih, vendar ne več kot 50%minimalne plače, torej največ 105% minimalne plače. Si pa v vsakem primeru zavarovana in ti šteje delovna doba. Upam, da sem bila jasna. Je pa preverjeno, ker sem bila na centru za socialno delo in sem se zanimala zase.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?