baguSka
|
Kako pa se sploh potrudit, da ne občutiš praznine? Se moraš za to potrudit sam? Potlačit vase tisto, kar si goreče želiš oz. te žene in biti zadovoljen s tistim kar imaš - kar si izbral. Sej tudi avto kupimo, pa smo zadovoljni, dokler nam služi, potem gremo pa na novega, boljšega. Ok, posplušujem....grem na živa bitja; nekateri si kupijo ribico, da jih zabava. Potem vidijo, kako super je imet živali, kupijo še papigo, da jih zabava in če imajo že dve živalci, zakaj ne še hrčka. Tako zabavni so. Popestrijo večere. Nekater/i/e si pač omislijo ljubimca. Dela z njimi ni. Težav z njimi ni (verjetno). Ni jim treba prat, likat, kuhat...pa še seksajo divje, nežno, strastno..Tako enostavni so, pa vendar tako popestrijo življenje. Recimo, da mi je moja postava sveta. Recimo. In jz si rečem ne bom se basala s sladkarijami. Moje načelo je "ne jej sladkarij, ker škoduje (sveti) postavi". Jem mojo zdravo hrano, ampak nekje notri v meni je tisto, kar me žene, da sežem po sladkarijah. In se pregrešim, kljub mojemu načelu in moji sveti postavi. Prevaram samo sebe. Res, da tukaj ni vpliva na tretje osebe (ali pač ). .... Ce je partner pravi, delas na temu, da ne obcutis praznine. Oba delata na tem, ce je ljubezen prava!! Ce ni prava, je pesem seveda drugacna.. Zakaj potlacit vse tisto kar si gorece zelis, ce imas ob sebi partnerja, ki ti vse to izpolne? In zakaj biti nezadovoljen s tisim kar imas? Ojoj.. ja ce nisi zadovoljen s tem kar imas, pac to pustis in isces pravega! Razen ce si clovek, ki ti ni do prave ljubezni, ampak samo skaces iz ene rozice na drugo, ker ti je to fino. In kako lahko avto primerjas z ljubeznijo!!?? Ali je avto prizadet, ce ga zamenjas?? Uff.. In avto ima svojo minljivost oz rok uporabe... Ali ga ima partner?? Ce je tvoj odgovor JA, pomeni da NI in NE MORE bit pravi partner zate... in ce ni pravi, ga pustis in isces pravega! In glede zivali... ali je ribica prizadeta, ker ni edina ki si jo zelis in si mogla kupit se zajcka in zelvico in papigo!!!??? In tisti, ki si omislijo ljubimca, sem pa ze povedala kaksni so ljudje... lahko si pa brez partnerja in imas tudi ljubimca, pa glih tko ni dela z njimi. Samo vezes se ne!!! Simpl!!! In na ta nacin ni niihce prizadet!!! Ne? In ce je tebi tvoj postava sveta in vseeno sezes po sladkarijah, ti vseeno ni tok zelo sveta, kot se prepricujes. ;)
|