|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spet brcike
3.4.2008 12:16:27   
gaja27
Punce, spet me neki zanima.
Kako naj se štejejo brce? Alli gre za serijo (npr, zjutraj 5x pobrca= 1, čez dve uri se 7x premakne= 2...do 10). Tisto o 10ih brcah mi je čudno - pobrca lahko ob 8h zjutraj 10 in potem nič. Pa to je ja premalo.
Pa še nekaj - ali se kot premikec šteje tudi takrat, ko pikico malo "pobezaš" oziroma se npr uležeš na levi bok in se parkrat premakne?? V bistvu ne sama od sebe, ampak, ko jo ti malo požgečkaš??
Hvala, papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spet brcike
3.4.2008 12:27:51   
2 Sraki
V splošnem se štejejo brce in ne serije. Torej v tvojem primeru si do 10 ure zjutraj že izpolnila normo. Šteje se resnično vsako premikanje. Tudi zato, da se umakne neugodnemu položaju je potrebno isto, hotno premikanje.

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2008 12:39:30   
gaja27
Aha. Ampak meni je to tko čudno. 32 1/7 teden sem nastopila in je že tri dni tako raaaaaaaaaaaahlo premikanje. A misliš, da je res dost? Se pravi, nekako takole... 10 brcik v 24urah?? Mene kar mal strah rata, ko se par urc ne premakne.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2008 12:46:27   
2 Sraki
Brcike postanejo rahlejše, ker nima več prostora, da bi vzel zalet, za eno konkretno brco user posted image . Sem pa jaz tudi v prvi nosečnosti malo v takem obdobju se bala, ali je to dovolj. No vsekakor je moja G povedala, da je dovolj četudi so samo rahle, samo da jih našteješ tistih 10 na dan.

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2008 12:54:38   
andrejkam
G mi je rekla, da moram naštet 10 gibov (ne serij) v 12 urah, čez dan, ko sem budna. Sej ko spiš, niti ne čutiš.
Za vsako brco/gib sem na list naredila črtico. Včasih se je hitro nabralo in ko je blo 10, nisem več štela. No, zvečer so bile pa itak nadureuser posted image  Vmes pa res par ur nič.
Mogoče pa vprašaj svojega g, za ziher.
Srečno!

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2008 14:39:24   
2suzika7
To da po par ur nič ne miga, pomeni ,da pančka. Zdaj se mu že tisti vzorec spanja in budnega obdobja izoblikuje. Tako,da res ne preveč skrbet. Samo,da miga, pa čeprav na rahlo, je vse ok. Moj spi 2-3 ure potem jih dobim pa za nazaj. Mene sicer brca tako, da me zvije včasih, zašpika v spodnji del. Sem pa vesela,da mi ni treba štet (vsaj zdaj še ne)! Srečno!

Dobila sem več kot sem si upala sanjati: dva zlata,pridna angelčka - TANAJO in JANEJA.

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2008 15:45:49   
tasyo
Šteje vsak gib, tudi najbolj rahel, tako da ne skrbi! Po tvojem pisanju sodeč je čisto dovolj živahen otroček... Sicer je pa res tako, da imajo sedaj naši malčki že tako malo prostora, da so premiki čisto drugačni in pravih brcik ni več - jaz predvsem čutim, kako steguje nogice tja v želodec ali pod rebra... Ja, pa tudi, če nekaj ur ne brca, ni panike - v tem obdobju ful veliko spijo. Sicer pa tudi me nismo vsak dan enako živahne, kajne?
Uživaj do konca nosečnosti...

(odgovor članu 2suzika7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2008 17:25:06   
bondi
No meni je pa ginekologinja v bolnišnici "razložila", da moram šteti serije, ne pa gibe. Sem v 38 tednu in moje dete se že od vsega začetka zelo malo premika. In ker sem zadnja dva meseca preležala v bolnišnici, kjer imaš židan čas (še preveč) spremljat gibe otročička, so mi dali nalogo, da štejem brce (pri nas pravzaprav brc sploh ni).
Ona pravi, da se za naslednji gib šteje npr. serija, ki sledi prvi po cca. 2 minutah. če pa si posamezni gibi sledijo na cca. 2 minuti, šteješ vsak gib posebaj. Tako nekako...
...mislim, pa da smo skoraj vse lahko brez skrbi... samo samo "preveč" skrbne včasih...user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2008 17:47:41   
gaja27
Hvala, mamice user posted image .
Mal ste me pomirile, me je pa pomiril tudi moj mali user posted image , ki je zadnje pol urce veselo brcal user posted image  in kolcal. Zdaj pa spet spančka. Ja, preveč smo skrbne, ampak bolje tako...
Srečno vsem.

(odgovor članu bondi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2008 17:00:58   
Nagajučk
Da, štejejo se brce,brcike,premiki (od rahlih do orng) in ne serije. Ko je naštejejš nekje 10, je to znak da je o.k.
Če pa jih v celem dnevu ne našteješ vsaj deset, potem ni najboljši znak in je takrat dobro iti se pokazat h G al pa poklicat in povedat situacijo (za vsak slučaj).

Jaz jih tudi zdaj spremljam, od 38.t naprej, sam jih ponavadi v eni uri že naštejem 10x in potem ne beležim več. Če ne pa najkasneje v dveh urah.
Važno, da premiki so, pa četudi teh 10 zaznaš po nekaj urah in ne ravno kot pri meni v eni uri.

Lepo se spremljajta!user posted image

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2008 20:21:00   
Naja30
Meni so tudi rekli, da je treba štet serije. Tisto, ko zjutraj pobrca npr. 10x v minuti, je ena serija.
Malo me moti, ker vsaka drugače pravi. Za sabo imam zelo grdo izkušnjo s temi brcami. Mala je zadnje tri dni brcala zelo rahlo in manj kot ponavadi, pa sem vseeno naštela 10 brc v celem dnevu. Pa se ni dobro izšlo. In so mi razložili, da brce ne smejo biti bolj rahle ali da jih je manj, samo spremeni se njihov vzorec. Na drugačen način brcajo, ker imajo manj prostora.
Upam, da sem razumljivo napisala. Če se kateri zdijo brce čudne ali kaj podobnega, pa takoj na urgenco. Bolje za brezveze kot da pride do česa tragičnega.

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2008 21:49:21   
benika
Meni so tudi rekli, da je treba štet serije. Tisto, ko zjutraj pobrca npr. 10x v minuti, je ena serija.

Meni so tudi tako razložili v obeh nosečnostih.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.4.2008 22:00:43   
lindy
Meni je glih v petek, ko sem rekla da otročka čutim bolj malo, rekla da moram čutit vsaj 10 gibov na dan, pa da se šteje vse, tud če te v eni minuti 5 pobrca, torej ne v serijah, ampak čisto vsak gib!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.4.2008 22:11:07   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Meni so tudi tako razložili v obeh nosečnostih.

Meni tudi.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?