|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje zvečer
25.8.2008 21:56:05   
indijancek
imam dva sončka, dojenčka starega 4 mesece in 2 leti staro deklico. Zelo veliko smo zunaj, tekamo, se sprehajamo,...skratka aktivni. Vendar naši otroci so še ob 21, 22 budni in še vedno bi ta velika risala, poslušala pravljice...

kako naj to odpravimo, da bi tudi mi šili spat ob 20 uri, vsaj jesenski in zimski čas, kako naj uspavam dojenčka, ne da bi moral zaspati ob hranjenju na dojki ali nošenju,...da se uspava sam.

že rahlo obupana, predvsem pa utrujena starša

hvala za kakršenkoli nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 21:58:38   
Lunc_a
Jaz sem vedno se z obema ulegla,malega si dala na joško... ta čas je starejši zaspal,če ni še malega potegnilo v spanje,sem se odstranila iz sobe,da ga ne zbudi.Pač mi smo se veliko nosili in mi ni nikoli žal,to sem prakticirala pri obeh,potem smo pa začeli pri cca 9 mesecih se tudi z mlajšim ulečt ,ga božat,stiskat da zaspi.damo tošeta in zabava se začne ;)
Zdaj mali rajši zaspi tako da se usedem na stol,ga poležem in mu pojem

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 22:00:26   
Naja30
Naša 20m ima cca pol leta urejeno dnevno spanje, zvečer pa hodi spat okoli 20h že kakšno leto. Midva sva kar forsirala. Imamo večerni ritual, ki se ga držimo in je navajena, da po umivanju zobk gre s svojo miško ali medvedkom v posteljo. Seveda pride kakšen dan, ko popoldan zelo dolgo spi in gre zvečer pač kasneje spat, načeloma pa se kar drživa tega reda.

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 22:08:21   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: indijancek
Zelo veliko smo zunaj, tekamo, se sprehajamo,...skratka aktivni.


Mogoče ste pa preveč aktivni in to potem otroka malo zmede, se ne more umiriti. Mogoče bi poksusili biti malo več doma, da se umirita, sploh ta večja.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 22:15:59   
nelina
Tudi moja izkušnja je takšna, da veliko tekanja in splošnega hepeninga naše prve hčerke ni utrudila, temveč razbudilo in smo dolgo čuli, posebej po kakšnih piknikih in zabavah. Umirjeni obredi pred spanjem zvenijo sicer lepo in prav, jaz se jih redno držim, spanje pa ni bilo kaj boljše, mislim nočno. Zaspala je že, zbujala pa se je tudi kar naprej. Dokler nisem rodila druge deklice in je prva -prvič- (pri osmih letih) prespala celo noč.
Tudi midva z možem sva obe deklici uspavala na rokah, imeli sta namreč hude krče in sta se navadili zaspati med crkljanjem. Pa mi ni žal. Z deklicama še danes ležemo skupaj, se stiskamo in klepetamo. Pa čeprav nismo kot šolski primer  zglednega uspavanja.... Defenitivno pa moji otroci ne zaspijo sami, ampak vselej z nekom od naju. tako se prijetno počutimo vsi štirje.

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 22:17:25   
Lunc_a
nelina  a si moja dvojčica heheuser posted image

(odgovor članu nelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje zvečer
25.8.2008 22:41:25   
Alfabeta
Definitvno bo nekaj časa kriza, ko bosta začela uvajati red. Mi smo ga pri prvem že kaj kmalu po rojstvu in še danes, ko je star 4,5 let gre spat vsak večer ob 19 uri. Nema trte-mrte! Hčerka pa je stara skoraj 7 mesecev in je tudi navajena, da gre spat ob 19 uri.

Potrebno jih je navaditi na nek ritual. Moj sin se je navadil na risanko na SLO1, ki je vedno ob istem času in po njej gre samo še lulat in spat. Nimam nikoli nobenih težav, vedno gre sam.

Kako pa uspavati 2 otroka z majhno starostno razliko ti pa ne znam svetovati, ker moj je že večji in gre sam spat. No, grem z njim, da ga pokrijem in dam lupčka, ampak to je to. Ne rabim biti zraven. Deklico pa potem še podojim in gre spat.

Upam, da boš kmalu svoj zadnji stavek spremenila v kaj bolj spodbudnega in boš kmalu dajala nasvete kako uspešno uspavati otroka

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje zvečer
26.8.2008 9:26:57   
2 Sraki
Uspavanje zna biti velik problem, vendar mi smo se naučili ga obvladati. Pri prvemu otroku smo rabili kar osem mesecev, da smo spoznali kaj je dobro za našega otroka (od takrat naprej tudi spi cele noči, sedaj pa je star 1,5 leta). Enostavno smo zvečer skupaj se skopali, pockrljali, zmolili, zapeli pesmico, lupčka in hop v posteljo, prižgali tisto zadevo za potegnit, ki igra pesmico, zaprli vrata in to je bilo to. Je bilo sicer nekaj dni pritoževanja, vendar ne dolgo in se je hitro navadil, da je sedaj to to. Večini se bo zdelo to čisto pregroba varianta, ko pustiš da se ti joka, vendar pri nas so bili vsi drugi načini neuspešni, midva pa sva bila totalno izmučena. Sedaj pri drugemu sva ga začela že od začetka navajat, da ni nujno da zaspi v naročju ali med dojenjem, ampak da tudi sam zaspi in sploh se ne pritožuje, redko je potrebna duda.

No tole so naši načini uspavanja, potek večera pa gre takole, 18:30 podojim novorojenčka (5 tednov), nato pripravim ob 7:00 večerjo za večjega, ga umijem in 19:30 je že v postelji, enostavno zaprem vrata in tu se delo z večjim konča. Nato zopet podojim malega in ob 20:00 ga skopam in nato hop v posteljo (včasih ga poizkusim podojit, vendar večinoma noče nič več, ker se je že dovolj najedel). Tam do 21:00 smo sigruno gotovi z vsem in imava še kakšno urico odmora pred najinim spanjem. Aja ta varianta, ki sem jo opisala je ko sem doma sama, če pa je doma še možek pa gre to še malo hitreje.

Upam, da najdete svoj način in da bosta kmalu se lahko malo spočila. Sicer pa drži kar so druge napisale, da se otrokom verjetno preveč dogaja. Tudi mi smo pri prevem imeli ista vprašanja, vendar smo našli način. Torej prej hoditi spat. Ni nujno da data otroka spat šele tik predno dol pade, veliko bolje spijo, če niso pretirano utrujeni, to verjetno tudi sama iz lastnih izkušenj veš, da težje zaspiš, če se je preveč dogajalo tisti dan.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje zvečer
26.8.2008 18:45:11   
nelina
user posted image Lunca, bo že držalo. Otroke že crkljava na enak način, Je pa zanimivo, veš, moja starejša, ki ima 8 let je tako samostojna punca, pa pogumna, nič scrkljana. Torej, otrok, ki se počuti varnega in ima doma dovolj podpore in občutkov varnosti, se počuti dobro in lahko razširi krila. Samo, da ne zleti prehitro:))

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje zvečer
26.8.2008 21:14:03   
indijancek
Hvala za vaša mnenja in izkušnje.

Tudi sama si želim, da otrok zaspi sam od sebe, ne da bi se prej jokal do onemoglosti. To pri nas počne že 4 mes star dojenček. Ko pa ga vzamem ven, se potolaži in neha jokat in tudi hitro zaspi. Bom poskusila pri ta malem, da zaspi od joka, čeprav sama zelo slabo prenašam jok, sploh zvečer,ko smo utrujeni. čez dan pa spi tudi v vozičku, ker mu seveda paše vožnja.Ta velika-2 letnica pa po kosilu sedaj malo kliče potem pa zaspi, zvečer pa pred spanjem bereta pravljice z očijem. Pa v svojo posteljo in sama zaspi ob pravljici po cedeju. Ponoči se še vedno zbudi in naju kliče, da pride k nama v posteljo. Sem že ugotovila, da zelo pridejo ven iz ritma po kakem dopustu,..Je pa malo tudi problem, ko smo vsi skupaj v sobi in hitro odreagirava na klic, jok, da se ne bi še drugi prebudil.



(odgovor članu nelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje zvečer
26.8.2008 21:36:56   
Tisana
Bom poskusila pri ta malem, da zaspi od joka
 Preden to storiš, prosim, preberi spodnji članek, mogoče te pa prepriča v nasprotno. Upam...  http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje zvečer
27.8.2008 11:37:24   
indijancek
Otroško spanje, brez joka v sanje, avtorice Elizabeth Pantley

Hvala za nasvet. Je pa res veliko za brati v tem članku. Večino vsega tega se strinjam. Midva sva tako delala že pri prvem otroku, vedno odgovarjala na vsak klic-jok. Zato smo tudi zelo veliko noči prespali skupaj. Vedno je pri nama na prvem mestu otrok.

Vse lepo in prav, radi se crkljamo, ampak glejte mene se je hči prijela kot klop, ona hoče dihati z mano, se me držati vse noči za lase, me božati, vleči za lase...potem je tu še dojenček, ki se dojiva in me tudi potrebuje. Nenazadnje pa se morava tudi midva naspati za normalno delovanje. Mislim, da sva že oba kronično neprespana, saj že 2 leti imava stalno neprekinjen spanec. Zaradi tega je nujno, da se stvari spremenijo, ker je potrebno zjutraj vstati, imamo službe, obveznosti,...Zato pravim, da je treba nekako prekiniti to simbiozo.

lp

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?