|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje v nosečnosti
19.5.2009 23:07:34   
Anonimen
Ravno prebiram v vodniku po nosečnosti položaje za spanje. Piše, da je priporočljivo, da se v drugi polovici nosečnosti izogibamo spanju na hrbtu, ker teža otroka, maternice itd. pritiska na hrbtenico, hrbtne mišice in glavno žilo po kateri teče kri iz spodnjega dela telesa do srca. Takšno spanje naj bi bilo tudi krivo za bolečine v hrbtu, hemeroide, neučinkovito prebavo, težje dihanje in spremembo krvnega tlaka. Najpriporočljivejši naj bi bil položaj na levem boku, ker so jetra na desni strani in zato niso pod težo maternice.
OK, za mamo naj torej položaj res ne bil ugoden.
Ali menite, da je pri vodni postelji drugače, se pravi da vsi zgoraj našteti organi zaradi prilagoditve ležišča telesu ne pritiskajo drug na drugega, ali je to zgolj občutek in je vseeno fajn malce popazit kako se namestiš?user posted image

Predvsem me zanima, ali lahko spanje na hrbtu kakorkoli škoduje otroku?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje v nosečnosti
19.5.2009 23:33:36   
Anonimen
Dej ta vodnik hiti v smetje ,pa si kk ti paše

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2009 23:37:22   
gogabojan
To je za zadnje trimesečje. Na splošno naj ne bi bilo dobro, če se ti ne počutiš dobro. Sem sama hodila v PA (patološko ambulanto), pa je ena skup padla, ker je CTG delala na hrbtu. Jaz pa sem vedno na hrbtu, pa mi ni nikoli nič matralo, glede tega.

Je pa odvisno, kako sama preneseš to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2009 23:51:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

To je za zadnje trimesečje. Na splošno naj ne bi bilo dobro, če se ti ne počutiš dobro. Sem sama hodila v PA (patološko ambulanto), pa je ena skup padla, ker je CTG delala na hrbtu. Jaz pa sem vedno na hrbtu, pa mi ni nikoli nič matralo, glede tega.

Jaz nimam problemov s spanjem na hrbtu, tudi na trebuhu mi je še vedno fajn, čeprav sem v 24 tednu. Edino kar me skrbi je, da morda otročku ne bi bilo udobno, da bi dobil premalo kisika ali kaj vem kaj no.

(odgovor članu gogabojan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2009 23:57:06   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Jaz nimam problemov s spanjem na hrbtu, tudi na trebuhu mi je še vedno fajn, čeprav sem v 24 tednu. Edino kar me skrbi je, da morda otročku ne bi bilo udobno, da bi dobil premalo kisika ali kaj vem kaj no.

Ja vpraš svojo G pa ti bo povedala. Je res, da je kao možno, da dobi KAO premalo kisika, sam nevem, kako mora ležat v tebi. To pa se ti ne upam povedati, ker se ne spomnim dobro.

Želim pa ti lepo nosečnost, uživaj maksimalno, in da dobiš zdravega user posted image .

Pa naj bo tako kot naš, ki jutri že praznuje 7 mesecev. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2009 0:21:05   
Anonimen
user posted image
Včasih se odg. moram nasmejat

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4117994,4118215#msg-4118215

(odgovor članu gogabojan)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2009 7:04:50   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dej ta vodnik hiti v smetje ,pa si kk ti paše

Se bom kar tu podpisala.

Jaz sem spala kokr mi je pasalo, res pa je, da sem se ene 3x zbudila z grozno slabostjo (zbudila na hrbtu) in takrat sem se obrnila na bok in slabost je ponehala. Drugače sem se vsako noč zbujala na hrbtu, trebuhu, desnem boku.... pa ni bilo nič slabosti. Če je karkoli narobe se res avtomatsko zbudiš in obrneš, telo te opozori.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.5.2009 7:05:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2009 11:30:14   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image
Včasih se odg. moram nasmejat

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4117994,4118215#msg-4118215

Tale Pušenjak ga pa pihneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2009 11:33:35   
manna
Jaz sem v 38. tednu pa mi še vedno paše spat na hrbtu user posted image  Na bok se pa sploh ne morem uležt kr me vse moti. Tako da potem ponavadi spim nekako "na pol" na boku..
Če se dobro počutiš, potem lahko spiš kakor ti paše. Če ti pač dela slabo, potem se pa obrni. To je vse.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2009 12:10:31   
dreamhorse
Jaz sem tudi v 38 tednu, pa že lep čas ne morem spat na hrbtu. Se mi zdi, da me kar dušit začne. Če lahko spiš, ti kr spi, če ne, potem pa tak ne.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2009 15:39:04   
Taddy78
Spala vedno na levem boku, na hrbtu me je začelo dušit.  Pač mi je ta pozicija ful pasala.
Za to, da bi se naj s spanjem na hrbtu kao povečala možnost zmanjšanja dovoda kisika do otroka sem tudi jaz slišala.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2009 15:49:26   
Taddy78
Tole sem našla...

če pride do pretisnjenja spodnje votle vene, kar se lahko zgodi pri nosečnici v kasni nosečnosti, če leži na hrbtu, njej postane slabo, plod pa ob tem lahko ostane brez pretoka skozi posteljico...

Položaj med spanjem je prav tako pomemben. Ležanje na trebuhu ni priporočljivo, prav tako se je dobro izogibati ležanju na hrbtu. Če ležite na hrbtu, potem vsa otrokova teža počiva na vaši hrbtenici, notranjih organih in na spodnji veni, na tisti žili, ki skrbi za odtok krvi iz spodnjega dela telesa.
Zdravniki namesto teh dveh položajev priporočajo, da ležite na boku – ali iztegnjeni ali skrčeni, z nogama eno nad drugo in z blazino med njima. Prav tako morate poskrbeti, da spite na ležišču, ki zagotavlja največje možno udobje – ki torej zagotavlja zmanjšanje pritiska na boke in ramena ter primerno oporo ledvenega predela in stegen.
To pa je pisalo na Kosmodiskovi strani...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2009 17:02:04   
anika87
Če si na hrbtu, pritiska na veno Cavo, kar pa naj ne bi škodovalo otroku, ampak nosečnici lahko pride slabo.
Jaz sem spala na trebuhu, dokler sem lahko (mislim, da je blo že čez pol nosečnosti), zdaj spim na boku, ker na hrbtu ne morem dihat, razen ko malo vzdignem vzglavje (za brat recimo). Na boku je res najboljše na levem, ampak pomisli - ne moreš bit vedno na enem istem mestu, saj bi dobila dekubitus user posted image

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......