Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 12:00:30
|
|
|
|
Badeja
|
Pozdravljene! Moj sinček je star 8 mescev in pol. Naše spanje zgleda prbl. takole. Čez dan 2x 20- 30 min, če je sreča je tudi 3x. Zvečer gre spat okoli 19.30 - 20.00 ure. Potem pa se od 1- 3 ure zjutraj zbudi oz. prebudi in je 2 uri pokonci. Nato gre spat in spi do 6.00- 7.00 ure, če je praznik 7.30 . Da ne izpustim 20x vstajanja ponoči, da ga obrnem nazaj na pojštrček, ker ponavadi se vrti kot vrtalka po posteljici in so nogice pri glavi, gledajo ven iz posteljice... ali pa dudica. Po tem ko 3 mesece in pol nismo spali ponoči niti minute, zaradi alergij, ki so se zdaj hvalabogu umirile, pa to. Kako pa kaj vi spite? Mislite, da delam narobe, ko ga vzamem ven iz posteljice, ga dam najprej na posteljico, da se razigra, nato pa ga prbl. 1 uro nosim, da zaspi? Še je katera, ki spi tako dosti kot mi? Ni mi jasno zakaj se ponoči čisto prebudi. Kaj bi lahko bil vzrok? Hvala za odgovore! LP Barbara
|
|
|
|
RE: spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 12:14:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš sinček spi že od 2 meseca vso noč. delaš narobe ja,ker pustiš da se igra in ga vzameš ven,potem pa še nosiš 1 uro Halo... Ko se ti zbudi pojdi zraven njegove posteljice in ga božaj po glavi in mu poj.Ne vzemaj ga ven in ne pustit da se igra to je napaka.Moraš mu pokazati da je noč za spanje in ne za igranje
|
|
|
|
RE: spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 17:26:05
|
|
|
|
soncicaT
|
Barbara..samo en neumesen nasvet... Enkrat sem bila na predavanju enega zelo dobrega bioenergetika...in je povedal, da marsikateri starši delajo narobe ko otroka ponoči popravljajo v postelji. Saj otrok je še toliko bolj senzibilen in on se obrne tako kot njemu paše....in če tvojemu paše druga lega, postavita/obrnita posteljico drugače...mogoče bo bolje spal . Postelja naj bi bila obrnjena proti severu, nikakor ne proti vzhodu!
|
|
|
|
RE: spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 17:52:52
|
|
|
|
bebe&jaz
|
No, pri nas je pa takole: Sinko je star prav tako 8,5 mesecev. Čez dan spi v zadnjem tednu 1X 2 uri in npr. danes še 1x pol ure. Ampak na to itak ne morem vplivati, koliko bo čez dan spal. Ko je zaspan, ga pač dam spat... Zvečer je za umret zaspan in tudi takoj zaspi okoli 20-h oz. 20.30. Tako je že kar nekaj časa, kakšne 3 mesece. Že od 3. meseca se ponoči ne dojimo več in zvečer dobi za večerjo žitno kašico, že od 5 meseca. Vendar ponoči spi različno. Nekajkrat (10 X) je tudi že prespal noč. V zadnjem tednu, npr. se prebudi okoli polnoči (joka, mu dam dudo in spi naprej) in potem okoli 3-h. Takrat je poponoma buden (beri: stoji v posteljici, ko pridem k njemu). Brez besed ga položim nazaj v posteljico, mu dam dudo, ga božam,... Vendar ne rata vedno. Včasih tudi 2 uri ne zaspi nazaj. Pa ga nikoli ne vzamem iz posteljice ali prižgem luči ali karkoli podobnega. Nikoli nisem. Pa se kljub temu prebuja čez noč... Bo že! Tudi naše bebe bodo (tako kot mi!) enkrat že pogruntale, da je super fino spat in takrat bo še večji luksus! Pa lepo noč vsem!
|
|
|
|
RE: spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 18:40:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ponoči se nikoli ne igramo. Punčka poje, potem pa spat naprej. Jaz ga ne bi jemala iz posteljice in se igrala z njim. Verjetno pa se je zdaj že navadil, da je tudi ob 3 ponoči ura za igranje & ga bo treba nekako odvadit. Tudi premikala po postelji ga ne bi, razen če je nevarnost, da bi se zadušil. Če se udarja v ograjo, poskusi "obložiti" posteljo z blagom(ne vem, kako se točno reče tej stvari).
|
|
|
|
RE: spanje pri 8 in pol mesecih 18.5.2006 20:46:44
|
|
|
|
tincci
|
Naša ima podobne fore. Spat ob devetih, od dveh stokanje pa rahel jok, jo vzamem ven, malo povleče joško, podreva kupček in potem je budna. Jo dam ležat zraven mene in potem se ji dve uri dogaja, poje, lovi nogice,... Sem jo dala tudi že nazaj v svojo posteljico, pa je bil vik in krik. Potem pa zaspi in ob šestih je jutro Pa tudi nisem dost pametna. Zdaj je šel pa dragi v drugo sobo in sem mu jo zadnje par dni prinesla ponoči in je malo stokala, potem pa zaspala Pri meni je pa veselica, pa jo tako kot on ignoriram
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?