|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje ponoči
21.7.2008 14:11:33   
luckyy
Naš fantek ima 4 mesece in do tretjega meseca smo se zjutraj zbujali naspani.user posted image  Podojila sva se nekje med tretjo in četrto uro in nato je spal še do šestih, sedmih. Zadnji mesec pa se je vse obrnilo na glavo. Zbuja se ob 12-ih, 2-eh, 4-ih, 5-ih, 6-ih in sekar nekaj napenja. Vsaj predvidevam, da ga napenja. Nogice krči k sebi in stoka in včasih nato tudi "prdne". Vmes tudi joka. Čez dan je vse super. Včasih malo pomaga, da ga preobrnem na drugi bok, včasih se morava nositi. Čez celo noč je zelo pestro. Ne joče pa ne vem kako grozno, tako da sem že pomislila, da je mogoče kaj drugega, vendar nimam pojma, kaj bi to bilo in kako naj mu pomagam. Lačen ni. So mogoče že zobki? Vesela bom vsakega nasveta. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje ponoči
21.7.2008 14:41:10   
andrejkam
Zelo rada bi ti dala nasvet, pa tudi jaz iščem podobnega kot ti.
Naš mali ima 3 m in pol in je pozabil, kako je prespati celo noč. Spal je že od 21 do 5, potem se je zbujal enkrat na noč, zdaj pa se zbuja na cca. tri ure, malo se podoji in zaspi in potem spet, pa spet. Tudi jaz sem posumila na zobke, ko je še malo driske dobil. Tudi na hrano sem še bolj pozorna, tako da to verjetno ni.
Kogar sem do zdaj vprašala, so mi rekli: Ja, tako pač prideuser posted image  

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje ponoči
21.7.2008 20:39:49   
bina30
Ja, najbolj hecno se mi je zdelo, ko je kdo rekel: Ja, tako pač pride. Ampak je res. Tudi naš (sedaj 7,5m) je prespal noč pri 2m, potem se pa je začelo s tem stokanjem, premetavanjem in prdanjem. Očitno so ga mučili vetrovi. Sem mislila, da nekje pri 3m ponehajo, ampak pri nas so se pri 4m komaj dobro začeli. Pa je trajalo kak mesec. Dojila sva se tudi večkrat, je pa bil vzrok poskok v rasti, tako da je pač več potreboval.
Jaz bi ti svetovala kak brizg Lefaxina pred večernim podojem, da se bo lažje "sprdal" . Nam je to pomagalo.
Sedaj pri 7,5m sva se nehala dojit, prestavili smo ga v svojo sobico, ponoči ga ne hranim, dobi samo čaj, pa pridno spi od 20.30 do 4.30 ali 5.30, dobi malo čaja in spi do 7h.
bo minilo, boš videlauser posted image user posted image

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje ponoči
21.7.2008 21:10:39   
luckyy
Ah, jej! Bomo pa počakali, da mine. user posted image
In upali, da bo to čimprej.
Lefaxin mu pa tudi jaz dajem, pa hvala za nasvete.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje ponoči
23.7.2008 8:52:30   
simin
punce, mogoče sem jaz čudna, ampak ne poznam-kaj je to Lefaxin?
ker tudi mojega proti jutru začne nekaj šraufat in prdka, pa stoka in se zbuja že kar na eno urouser posted image , tako da bi mogoče probali to zadevo.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje ponoči
23.7.2008 9:22:05   
wing
Kapljice proti krčem, vetrovom, napenjanjuuser posted image

(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje ponoči
23.7.2008 11:29:51   
candela
Pravega nasveta nimam, lahko rečem samo to, da nisi samauser posted image Naš malček bo kmalu star 3m in ponoči se mi zbuja na 3 ure s tem, da mi že od 6t dalje cele noči stoka, krči nogice, skratka ne spim in sem cela povožena. Krče ima ravno tako od 6t dalje, ob vsakem hranjenju joka itd. Čakam na tiste 3m, ki naj bi bili prelomni in bi se krči počasi končali, sedaj ste me pa kar malce prestrašile, da temu ne bo takouser posted image .

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje ponoči
23.7.2008 11:37:59   
tominikapiki
Moj bo kmalu star 3 mesece. pravih krčev ni imel, malo ga je napenjalo. Ampak po tistem, ko je včasih že spal z enim ali 2x-nim zbujanjem ponoči, se zdaj zbuja na dve uri (in hoče jest), pa fuuuul brca odejico dol s sebe (danes je bil samo v pajacku, pa je vseeno brcal, čeprav ni bil z ničemer pokrit). Res ne vem  kaj je to...

(odgovor članu candela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje ponoči
23.7.2008 11:41:50   
Tisana
Pri nas so se krči nehali šele pri nekje dobrih 4 mesecih, potem so pa zelo hitro zopet sledili zaradi goste hrane user posted image  Eni imajo pač krče, drugi zamašen nos ali pa vneta ušesa non stop,... Verjemte mi, najboljš se je čim prej sprijaznit in ne mislit, kok bo pol bolš, k minejo, ker pol pridejo zobki, pa gh, pa verjetno še kaj. Bodmo srečne, da so samo krči. user posted image  Neprespanih noči bo verjetno še veliko

(odgovor članu candela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje ponoči
28.7.2008 13:18:17   
babučka
Imam dva meseca staro puncko. Pred hranjenem, ji dajem Sap Simplex. Krci naj bi namrec nastajali zaradi mehurckov, ki se zadrzujejo v zelodcku.

ce jo pa vseeno zagrabijo krci, pa ji dajem sirup KUMININ, ki takoj zaleze in mala spi naprej. Dobis pa ga preko spletne lekarne www.lekarnar.si in v kaki zeliscni lekarni. Stane pa od 2€ naprej. Odvisno je, kje pa kupis.

Upam, da sem kateri vsaj malo pomagala. :)

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje ponoči
28.7.2008 18:41:41   
barbaramtz
IZVIRNO SPOROČILO: tominikapiki

Moj bo kmalu star 3 mesece. pravih krčev ni imel, malo ga je napenjalo. Ampak po tistem, ko je včasih že spal z enim ali 2x-nim zbujanjem ponoči, se zdaj zbuja na dve uri (in hoče jest), pa fuuuul brca odejico dol s sebe (danes je bil samo v pajacku, pa je vseeno brcal, čeprav ni bil z ničemer pokrit). Res ne vem  kaj je to...


Pri nas je popolnoma enaka situacija, s tem, da bo nas decko cez par dni dopolnil 4 mesece. Krcev ni imel nikoli, le napenjalo ga je vsake tok. Prespal nam je ze celo noc ali pa se zbudil tam okoli cetrte ali pete ure, pojedel in zaspal se do sedmih. En teden nazaj se je pa vse obrnilo na glavo. Zbuja se na tri ure, hoce jest, brca z nogicami in mece odejico iz sebe... Zjutraj, okoli setih, sedmih, se pa zacne se ful napenjat in se pokaka. Tudi jaz ne vem kaj je to... Smo ze tko dobro spali, zdej sem pa spet vsa zmozgana. Upam, da bo kmalu bolje!

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje ponoči
29.7.2008 10:53:20   
andrejkam
barbaramtz, ti si pa kar našega malega opisalauser posted image  isto star, isti razbojnik po tem ko je bil že pravi zaspanček. A so se tako zmenili ti našiuser posted image
No, naš pa zdaj kaka kar non stopuser posted image  Napenja se, da je čisto rdeč, pol pa prileti pošiljka, uboga pamperska včasih ne zmore predelat.
Koliko pa kaj poje ponoči? Mislim, da moj kar hitro zaspi, če ga ne napenja seveda.

(odgovor članu barbaramtz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje ponoči
29.7.2008 17:44:27   
Ayo
luckyy, tvoj otrok je samo normalen dojencek!
mi smo imeli pestro 6m, na 1,5 uro smo se zbujali, potem pa je zacel iz danes na jutri spat tudi do 12 ur v kosu user posted image


_____________________________

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spanje ponoči
29.7.2008 21:33:18   
luckyy
user posted image  Vidim, da je marsikje situacija podobna... In da mine...user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje ponoči
30.7.2008 9:17:54   
matic0105
enaka situacija. čakam, da mine in se bomo vsaj malo naspali.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje ponoči
30.7.2008 18:12:26   
barbaramtz
andrejkam, nas poje ponoci samo iz ene dojke (cez dan je iz obeh), ker prej zaspi. se pa tako zaleti vanjo kot da je ne bi videl tri dni.user posted image  potem ga samo polozim v posteljico in lepo naprej spi. vsaj s tem nimam problemov! no, ampak danes je bilo ze malo bolje, saj se je zbudil samo enkrat. upam, da je to znak, da bo spet kmalu spal vso noc.
pozdravcek!

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje ponoči
2.12.2009 9:55:05   
K.D.
Tudi naša punčka ponoči ne spi. Stara je 10 mesecev in se je do pred kratkim zelo pogosto zbujala, najdalše obdobje spanja so 3 ure. Zdaj pa že nekaj dni lepo spi od 8 do 24, takrat jo malo pobožam potem pa spi naprej do 3 potem pa se začne jok, nič je ne pomiri. Ponavadi jo poskušam pomiriti z dojenjem pa z božanjem, poskusila sem jo dati spat k nama pa nič ne pomaga. Jok in jok ki traja približno dve uri potem pa nazaj zaspi do 8. Ne vem kaj več storiti, celo razmišljam da bi jo pustila jokati. Ali ima katera podobne izkušnje, vsak nasvet mi bo prišel zelo prav !

(odgovor članu barbaramtz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spanje ponoči
2.12.2009 18:03:03   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: K.D.

Tudi naša punčka ponoči ne spi. Stara je 10 mesecev in se je do pred kratkim zelo pogosto zbujala, najdalše obdobje spanja so 3 ure. Zdaj pa že nekaj dni lepo spi od 8 do 24, takrat jo malo pobožam potem pa spi naprej do 3 potem pa se začne jok, nič je ne pomiri. Ponavadi jo poskušam pomiriti z dojenjem pa z božanjem, poskusila sem jo dati spat k nama pa nič ne pomaga. Jok in jok ki traja približno dve uri potem pa nazaj zaspi do 8. Ne vem kaj več storiti, celo razmišljam da bi jo pustila jokati. Ali ima katera podobne izkušnje, vsak nasvet mi bo prišel zelo prav !


Pri nas je podobno. Že od rojstva se je zbujal, najprej na 1 uro, pol na 1.5 ure, najdaljše obdobje je blo isto 3 ure. Zdej je star 7m in spi od 22.00 do 2 ali 3, potem se začne. Najprej mu samo popravim dudo, pa zaspi včasih za eno uro, dostikrat pa samo za 15 minut in pol noče spat dokler ga ne dam na joško. Včasih jo zgrabi, včasih pa ne (nimam več mleka drgač...). Če je ne zgrabi, se tolk razbudi, da se pol kako uro igra v postli, pol začne jokat in ga pomiri samo če mu dam flaško z mlekom, al pa da ga guncam v vozičku... Pol zaspi in spi še do 8.
Tud jst ne vem več kaj nej nardim...rada bi ga odvadla nočnega hranjenja, pa ne vem kako. Ker če mu dam čaj al pa vodo sam ven plune in začne jokat še boljuser posted image  Sem ga že tud jokat probala pustit, pa nisem zdržala več kot 5 minut...

(odgovor članu K.D.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spanje ponoči
2.12.2009 18:11:28   
botrca
Veš kolikokrat bodo takšne faze ko ti bo spal nekaj časa pol pa spet ne...brez kakšnega posebnega razloga. Edino kar ti preostane je da se navadiš na to. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: spanje ponoči
3.12.2009 9:35:02   
K.D.
Velikokrat se umiri in zaspi, če jo dam v najino posteljo. Kakšne so vaše izkušnje, ali naj to prakticiram ali je boljše da vztrajam da spi v svoji posteljici ?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: spanje ponoči
3.12.2009 10:27:50   
anci banci
no pri nas je pa tako.. do 3 meseca in pol je spal 9 ur v kosu in je bilo super... od takrat naprej je krajšal na 6 ur, čez 2 tedna na 4 ure in sedaj pri 5 mesecih na 2 uri oz uro in pol...ni imel nobenih krčev oz problemov z prebavo.. no skratka ko se je začelo gretje pri nas nič več ne spimo(v sobi sva izključila radiator, amapk še vedno ne spimo...
res pa je da pričakujemo prvi zobek... upam, da čimprej mine, da se malo naspim...tudi če on spi tisto uro, jaz ne morem

(odgovor članu K.D.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: spanje ponoči
3.12.2009 11:19:06   
K.D.
Tudi pri nas se je tako postopoma slabšalo nočno spanje. Do 7 meseca je lepo spala v svoji posteljici in se zbudila 2-krat na noč se podojila in zaspala naprej. Potem pa so začeli rasti zobje in od takrat naprej imamo ta neprestana nočna zbujanja ampak je vedno zaspala nazaj v svoji postelji. Zdaj pa že en teden prakticira to da se zbudi ob treh in noče več zaspati sama v svoji postli, ker sva z možem že popolnoma izčrpana jo pač vzameva h sebi in spimo naprej, se pa bojim da ne bo hotela več spati v svoji postelji, tako da nisem prav prepričana če ravnava prav!!!

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?