biga
|
Živjo, upam, da ima še katera podoben primer, da me malo potolaži, ker se mi že kar malo trga. Namreč, naš 8-mesečnik se je odločil, da podnevi ne bo spal, ampak bo zato nenehno siten in zahteval mojo pozornost vsako minuto. Saj mi ni problem igrat se z njim oziroma ukvarjat, ampak mora tudi kaj spat. Za kaj gre? Že nekaj dni je uspavanje dopoldne in popoldne muka, zanj in zame. Že itak ne zaspi, če ga dam na zofo ali posteljico, ker se vstane in igra, ali pa začne vreščat in se ne umiri. Tako ga vzamem v naročje, mu zapojem, dam vodo ali čaj in dudo. Ponavadi se je tako umiril in zaspal, čeprav samo za pol ure ali še manj. Vseskozi se namreč prebuja, ker sliši vsak šum, trzne in zajoka. Potem ga moram skoz vmes nazaj uspavat. No, zadnje dni ko mu dam vodo, hoče spit celo flaško, če mu jo vzamem in dam dudo, začne vreščat in se odrivat z vso silo. Je zelo močan fantek, tako da ga komaj držim v naročju, ko se tako steguje. In čisto histerično joka. Prej sem ga spet hotela uspavat, sem ga dala zraven na posteljo, da bi ga božala, mu pela, ker vidim, da je zelo zaspan, pa spet isto. Začne se dret ko zmešan, ko mu dam pit, je dobro, potem spet dretje. Zakaj bi to bilo? Zvečer ponavadi zaspi na flaški, kar vem, da ni dobro, ker sam ne zna zaspat. Redko ga dam še budnega v posteljico, pa nam nekako rata, da zaspi. Ponoči se pa itak zbuja pogosto, najbrž zaradi zobkov, ki mu rastejo. Kaj naj naredim, če mi noče spat, pa vem, da je zaspan? Ampak kot da bi bila nočna mora, ko vidi, da se bova uspavala.
|