|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 16:22:12   
biga
Živjo, upam, da ima še katera podoben primer, da me malo potolaži, ker se mi že kar malo trga. Namreč, naš 8-mesečnik se je odločil, da podnevi ne bo spal, ampak bo zato nenehno siten in zahteval mojo pozornost vsako minuto. Saj mi ni problem igrat se z njim oziroma ukvarjat, ampak mora tudi kaj spat. Za kaj gre? Že nekaj dni je uspavanje dopoldne in popoldne muka, zanj in zame. Že itak ne zaspi, če ga dam na zofo ali posteljico, ker se vstane in igra, ali pa začne vreščat in se ne umiri. Tako ga vzamem v naročje, mu zapojem, dam vodo ali čaj in dudo. Ponavadi se je tako umiril in zaspal, čeprav samo za pol ure ali še manj. Vseskozi se namreč prebuja, ker sliši vsak šum, trzne in zajoka. Potem ga moram skoz vmes nazaj uspavat. No, zadnje dni ko mu dam vodo, hoče spit celo flaško, če mu jo vzamem in dam dudo, začne vreščat in se odrivat z vso silo. Je zelo močan fantek, tako da ga komaj držim v naročju, ko se tako steguje. In čisto histerično joka. Prej sem ga spet hotela uspavat, sem ga dala zraven na posteljo, da bi ga božala, mu pela, ker vidim, da je zelo zaspan, pa spet isto. Začne se dret ko zmešan, ko mu dam pit, je dobro, potem spet dretje. Zakaj bi to bilo? Zvečer ponavadi zaspi na flaški, kar vem, da ni dobro, ker sam ne zna zaspat. Redko ga dam še budnega v posteljico, pa nam nekako rata, da zaspi. Ponoči se pa itak zbuja pogosto, najbrž zaradi zobkov, ki mu rastejo. Kaj naj naredim, če mi noče spat, pa vem, da je zaspan? Ampak kot da bi bila nočna mora, ko vidi, da se bova uspavala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 16:56:12   
jasna
Bi bilo možno, da je že preutrujen in se nikakor ne more umiriti? Lahko poizkusiš s tem, da ga daš malo prej spat, ko še ni siten in razburjen.  Je pa pri nas bilo vedno tako, da če je bilo nočno spanje slabo, je bilo enako tudi podnevi in obratno. Bo pa verjetno bolje, ko bodo zobki ven.
LP

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 17:18:27   
biga
Saj ga dam spat takoj, ko vidim, da si mane očke ali kaže druge znake zaspanosti. Npr. dopoldne ga dam okoli 10.-10.30, zbudi se okoli sedmih do pol osmih, vstaneva ob osmih, potem ob pol devetih poje mleko, se nato igrava, ko vidim, da ratuje zaspan, ga pa uspavam. samo kaj ko zaspi za max. pol ure. Zdaj se pa še uspavat ne pusti. Je možno, da je tako siten zaradi zobkov? Ker kaj potem šele bo, če jih ima šele 5 zunaj.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 17:35:13   
jasna
Zobki so definitivno lahko vzrok za sitnobouser posted image . Meni pravkar raste osmica in sem sitna ko vraguser posted image . V tolažbo... 5 zobk za 8 mesečnika je že kar veliko, še 15 pa ste gotoviuser posted image . Bo še katera dala kakšen predloguser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 18:30:15   
žigolino
Moj je pri osmih mesecih začel spat samo enkrat na dan ,tri ure
Ob sedmih se je zbudil in ob 12 je šel spat.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 19:43:51   
lelaval
Nekateri otroci ne potrebujejo toliko spanja. Od kolegice mala od začetka čez dan ni spala niti minuto in zdravnica ji je rekla, da ji je dovolj le nočno spanje - čez dan pa, kot, da bi hotela kaj zamudit. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje podnevi-katastrofa
26.1.2008 20:15:19   
MaJer
Tudi moja 6 mesečna hčerka nič ne spi podnevi. Ves čas je budna; si mane oči, zeha, ampak zaspati  noče. Jo uspavam po 3-4 ure skupaj ,ona pa še vedno noče zaspati (kot bi jo bilo strah da bi kaj zamudila če bi malo zaspala).Včasih nama uspe, da zaspi okrog dvanajste ure (zbudi se že okrog pol sedmih zjutraj), vendar spi samo pol ure. Sem pa opazila če spima zraven nje jaz ali mož spi tudi do eno uro. Ponoči pa se zbuja na 2-3 ure in  hoče jesti. Tako da bolj malo spimo. user posted image Bo že bolje, enkrat.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje podnevi-katastrofa
27.1.2008 11:18:29   
alesha
Tudi mi imamo tak problem z našo tamalo, ki je tudi stara 8 mesecev. Prej sem jo vedno lahko uspavala v naročju in jo potem samo prestavila v posteljico. Zdaj ni šans, se prav tako dere in razteguje..... redko kdaj mi jo uspe uspavat v naročju. To prakticiram samo takrat, ko smo kje na obisku.
Sedaj pa ko vidim, da je zaspana, ji preberem pravljico, zapojem pesmico in jo dam v njeno posteljico. Tam se še nekaj časa premetava, igra z igračami, pogovarja, včasih tudi joka in potem zaspi. Čeprav imam zadnje čase tudi s tem problem, ker se obrne na trebuh in potem gre na vse štiri... in potem je spet jok.... tako da tudi pri nas zadnje čase traja in traja, da zaspi, potem pa spi samo pol ure. V glavnem jaz tudi ne vem kako ji podaljšat dnevno spanje. Enostavno ne najdem recepta.



_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu MaJer)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje podnevi-katastrofa
27.1.2008 12:03:01   
urskas
tudi našauser posted image ima vsake toliko svoje muheuser posted image
spoh, kadar je najmanj treba!

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje podnevi-katastrofa
27.1.2008 23:16:50   
Majchi
Pri nas je isto. Stara je 8 mesecev in do 3. meseca je čez dan spala 3x po 15 minuser posted image .
Od 3. meseca naprej pa zaspi 2-3-krat na dan po max. pol ure. Uspavanje je za obe totalna muka. Včasih skoraj jaz prej zaspimuser posted image . Samo da jo čez dan nesem proti spalnici, že začne jokat. V postelji pa isto dela kot je že ena napisala. Obrne se na trebuh, potem gre na vse štiri, potem pa še vstane user posted image  mali. Joka, ampak jaz kar vztrajam. Je ne dvigujem več iz postelje, sem pa zraven, jo božam in ji pojem. Včasih je takšno uspavanje trajalo 1 uro, zato da je potem spala pol ureuser posted image , sedaj sva pa že uspeli uspavanje zmanjšati na 10-15 minut. Če grem pa slučajno prej ven iz sobe, se ona še z glavo rine v svoje pliškote in ful jamra. Ko jo čez čas pridem pogledat, tamala spi v sedeuser posted image . Boga reva ima glavo pri gležnjihuser posted image .
V galvnem, vse sorte vojne imamo s tem spanjem.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje podnevi-katastrofa
27.1.2008 23:25:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Moj je pri osmih mesecih začel spat samo enkrat na dan ,


Tudi pri nas je bilo podobno. Zbujal se je okrog 6.30, spat pa sem ju dala med 11.30 in 12. uro. Očitno ima tudi tvoj dovolj, zato je siljenje v "dvakratno" dnevno spanje brezveze. Kar pa se "rahlega" spanja tiče....Daj ga spat v ločen prostor od dnevnega, zatemni okno in ga pusti v postelji....bo že zaspal, pa čeprav se najprej vseda in imaš občutek, da ne bo spal. Saj tudi mi ne zaspimo v trenutku. In predvsem pusti ga v postelji in ne jemlji ga v naročje. Ko si ga previla, nahranila, dala pijačo, otroku ne manjka nič več.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje podnevi-katastrofa
28.1.2008 19:25:42   
suzolinka
Jah samo od Bige user posted image zgleda nima dovolj spanja, ker je sitko. Poznam to ... in zbujanje med dnevnim spanjem user posted image Ne vem. Kje pa ti zaspi? mogoče v avtu, vozičku, ... jaz sem ga vedno v voz natovorila in via, pa je zaspal.

Pa tudi če ti zaspi na flaši se ne sekiraj. Važno, da ti pade v ritem in da se naspi. Ga boš že kasneje odvajala od flaške

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?