Anonimen
|
Luka je star 1 mesec. Ima hude prebavne težave, pa tudi refluks in težave s podiranjem kupčkov. Če ga dam spat na bok, se obrne na hrbet oziroma se že od enega tedna starosti razmeče dobesedno po celi postelji in ga potem najdem na drugi strani, obrnjenega okoli in okoli, tudi če ga podložim. Torej v vsakem primeru na boku ne spi. Na hrbtu in na boku, se razburja, hropi, ne spi, joka po dve uri... Če pa ga dam na trebuh, pa takoj zaspi, podre včasih sam kupček, je miren, ne zleze predaleč. Pravijo, da na trebuhu otroci naj ne bi spali, zato me zanima kako je s tem. Luka se zadnje pet dni že prevali iz trebuščka na bok (ni mi jasno kako mu to uspe), glavico dviguje visoko v zrak in jo drži tam do 10 sekund, sam brez problema že dva tedna obrača glavo na eno in drugo stran, ko je na trebuščku. Zakaj to pišem, ker se mi zdi, da bi si že pomagal, če bi bilo treba in ne bi lepo čakal, da se zaduši?? Ali pač? In zakaj me skrbi, prav zaradi polivanja. Je možno, da se zaduši ali bi si zaradi vseh naštetih spretnosti že znal pomagat? Ker zdaj imam možnost jokajočega dojenčka in nespanje ter ful matranje, ko ga vse napenja ali pa miren spanec, brez bolečin, samo strašijo tudi s smrtjo Prosim za mnenja, ker se s fantom ne moreva dogovorit ali bi ga dajala spat na trebušček ali ne, saj so me pediatri in v porodnišnici ful strašili, da samo pod nadzorom. Hvala
|