|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje enoletnikov podnevi
8.12.2009 14:57:14   
Katy78
Kolikokrat in koliko vam spijo podnevi? Nik je do zdaj 2x na dan po 1-1,5 ure, s tem da ponoči spi v povprečju 11 ur. Zdaj pa mu je 2x zgleda preveč, ker potem zvečer še ob 8h ne bi šel spat in zdaj ga dva dni poskusno dajem spat samo 1x, pa je tako-tako. Zgleda da mu je 2x preveč, 1x pa še vseeno premalo. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje enoletnikov podnevi
8.12.2009 15:10:53   
miapia
ponoči spi cca 10-12 ur, podnevi pa že nekaj dni po pol do tričetrt ure. Samo 1x. Popoldne je že tako na koncu, da je sama sebi odveč, samo spat pa ne.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2009 15:27:30   
Urska09
Naša že od 8,5m spi samo 1-krat na dan po 1-2 uri. Spat hodi ob 20 in spi do 7,20 ali 8h. Vmes se seveda vsaj enkrat doji user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2009 15:38:57   
Anonimen
Naša tudi že od enega 9. meseca naprej spi samo 1x na dan. Ponoči (z vmesnim zbujanjem) spi od 8ih do 8ih ali celo 9ih. Čez dan gre pa malo čez 12 spat in spi od pol ure do uro in pol ... čisto odvisno.

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2009 16:40:59   
Katy78
Pismo, potem je pa naš pravi zaspanec proti vašim. user posted image  Ja nič, bom videla, kako se bo spanje 1x na dan obneslo. Ga bom dala pa magari mal prej zvečer spat, samo ne bi pa rada, da bi se pa potem že pred 6h zjutraj zbujal. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2009 17:38:14   
aurora_5
Naš tudi že od 9. meseca dalje čez dan samo 1x spi - po 2, včasih celo 3 ure. Zvečer gre spat ob 19.00 in spi do 6.00 zjutraj (seveda z vmesnim zbujanjem - žeja in zobki user posted image ).

katy78, zakaj bi pa sploh rada zreducirala dnevno spanje?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2009 17:57:04   
Hope2
Naš je še do 1 leta spal 2x na dan po 30-60 minut, ponoči pa od 18.45-6.00 ali 7.00. Potem pa je začel štrajkat in ni in ni več hotel zaspati čez dan, zaspla je edino v vozičku ali v avtu (2x na dan po 30-60 minut. Pri 12.5 mesecih je šel k varuški in tam zdaj spi 1x na dan po 2 ali 2,5 uri. Ponoči ostaja spanje nespremenjeno

(odgovor članu aurora_5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2009 18:07:07   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: aurora_5

katy78, zakaj bi pa sploh rada zreducirala dnevno spanje?

Zato, ker je do zdaj hodil spat okoli 19.30 in je bil takrat res že fejst zaspan. Zdaj pa že kakšna 2 tedna zvečer še ob 20h in še čez sploh ni zaspan in bi ga še kar biksal naokoli, zadnje dni zaspi okoli 21h in še to z muko. Zato domnevam, da mu je 2x po 1-1,5 ure čez dan ratalo preveč in da zato zvečer ni zaspan. Zjutraj se zbudi med 6.30 in 7.00. Problem je, ker gre, glede na to, kdaj vstane, dopoldne spat šele okoli 10h ali 10:30 (prej je bil koma že ob 9h) in potem spi npr. do 11.30 in potem pred 15h ni zaspan in če ga dam spat takrat in spi do 16h ali celo do 16.30, potem ob 20h še ni zaspan. Do pred ca. pol meseca je zjutraj vstajal že ob 6h in je zato šel spet spat že ob 9h in potem popoldne okoli 14h in se je izšlo, je zvečer takoj zaspal. Zdaj pa zgleda ne rabi več toliko.

Bom pač poskusila, kako se bo obneslo. Danes recimo je vstal ob 6.30 in je šele malo po 10h ratal zaspan (če bi lahko šla ven, ne bi ratal tako hitro zaspan). Kosilo sem mu dala okoli 11.30 in je ob 12h že spal. Spal je uro in pol in ko se je zbudil, je bil kar siten, ker je očitno premalo spal, ampak se je potem unesel in zdajle sploh ni siten. Bom videla, kako bo zvečer s spanjem. Saj če ne bo šlo, bo pač še vedno spal 2x na dan, zvečer bo pa ponočeval, kaj mi pa ostane drugega. Ampak upam, da bova ujela ta pravi ritem. user posted image

(odgovor članu aurora_5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2009 18:09:29   
aurora_5
Aha, razumem.
Kaj pa če bi tole dopoldansko uro spanja počasi prestavljala proti 12. uri (tako hodijo v vrtcu/varstvu spat - po kosilu)? Npr. da gre med 11 in 12 uro spat in spi 2 urici. Misliš, da potem ne bi zdržal do večera, recimo do 7? Držim pesti, da čim prej poštimate user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2009 18:13:03   
Katy78

Aha, razumem.
Kaj pa če bi tole dopoldansko uro spanja počasi prestavljala proti 12. uri (tako hodijo v vrtcu/varstvu spat - po kosilu)? Npr. da gre med 11 in 12 uro spat in spi 2 urici. Misliš, da potem ne bi zdržal do večera, recimo do 7? Držim pesti, da čim prej poštimate user posted image

Ja, saj tako nekako sem danes štartala - spat sem ga dala malo pred 12h, ampak spal je pa samo uro in pol. Jaz sem mislila, da bo več, vsaj 2 uri. Ampak kljub temu je zdajle prav dobre volje, ni nič bolj siten kot običajno ob tej uri. user posted image

(odgovor članu aurora_5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2009 18:25:12   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Aha, razumem.

Ja, saj tako nekako sem danes štartala - spat sem ga dala malo pred 12h, ampak spal je pa samo uro in pol. Jaz sem mislila, da bo več, vsaj 2 uri. Ampak kljub temu je zdajle prav dobre volje, ni nič bolj siten kot običajno ob tej uri. user posted image

Bo že. Naš je že drug dan pri varuški povečal spanje na 1,5 uro, tretji dan pa že na 2, zdaj pa že par dni spi 2,5 uri. Rabi malo časa, da vidi, da je zdaj malo drugačen ritem. Pa vmes bo še parkrat krizauser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2009 20:29:35   
žab*ca
Naš je do 11 mesecev tudi hodil spat dvakrat in sem imela večkratkrat čist enake probleme kot Katy z večernim uspavanjem.Sedaj pa imamo drugačne probleme,saj je že en mesec v vrtcu,in tam nič ne spi,oz. danes je celo 45min spal.In je tako kronično neprespan saj čuje od 6ih zjutraj do 18-19ih zvečer,ponoči se pa tudi veliko zbuja,včasih tudi po kako uro čuje.
Upam,da najdeta en ustaljen ritem.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2009 22:24:29   
karmen83
Naša je prej spala ponoči pa čez dan 2x po 1,5-2 h, po dopolnjenem prvem letu pa mi čez dan spi samo še 1x tam okrog 13-13.30 ure in spi po 1,5-2 uri, včasih še malo dlje, pa nimamo več takih problemov. Priznam, da včasih komaj čakam, da jo zmanjka...  Spi pa obvezno 1x čez dan, pa če je to samo pol ure, ko se zbudi, mi do večera niti pod razno več ne zaspi, pa čeprav ji tečnoba zaradi zaspanosti gleda že iz ušes... Hecno to 

6.8.2008 nama je v življenje posijal najin sonček - najlepša dojenčica na svetu. Sabina, rada te imava!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?