|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje dojenčka
20.2.2011 14:45:21   
lipikica
ali vaš 4 mesečni dojenček že ima ritem spanja popoldne oziroma koko ga dajete spat? vam zaspi kjerkoli, kvač, ležalnik ali ga ob določenem času, npr po 2 urah ko je pokonci, daste nazaj v posteljico spat?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje dojenčka
20.2.2011 16:33:55   
Anonimen
Mi smo prakticirali tako, da je podnevi spal kjerkoli samo v posteljici ne, zvečer pa kopanje, flaško, postelja in uspavanka. Je super se obneslo in zdej tudi tamala že ponoči čisto drugače spi, kot podnevi user posted image   Podnevi pa ne kompliciram. Voziček, avto, ležalnik, kavč.... Kjer pač smo, tam spi. Tudi v galami. Ni nič tišine čez dan.

(odgovor članu lipikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2011 18:43:21   
brincka
Naša dva sta osvojila pravi ritem spanja šele po enem letuuser posted image  
prej pa voziček, avtosedež.... redko pa tudi posteljicauser posted image  kakor pač rata...
drgač pa, po mojem ne sili otročka spat, ker je po tvoje, prava ura.... poznam malčka, ki je planil v jok, ko ga je mamica samo približala zibki, zato ker ge je dobesedno silila spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2011 19:06:25   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: brincka

poznam malčka, ki je planil v jok, ko ga je mamica samo približala zibki

Oprosti, ampak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A niso vsi taki?!

Drugače pa naš prvi pri 4h mesecih ne bi spal nikoli in nikjer - je jokal, čim sem ga hotela odložit v posteljico (am, verjetno sem ga preveč silila spat user posted image ), drugi je pa tam spal na vsake cca. 2 uri budnosti (je pa sam pokazal, da je zaspan - jok v naročju, vlekel se je za ušesa, mencal oči). Če smo bili doma, smo ga dali spat v posteljico, če kje naokrog, pa pač v vozičku (kar je bilo veliiikokrat).
Še zdaj, pri 9h mesecih nima nekega konstantnega ritma. Spi 2-3 krat dnevno, ko pokaže, da je utrujen.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu brincka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2011 19:18:21   
Katy78
Dokler je čez dan večkrat spal, je velikokrat spal tudi zunaj v vozičku, ko pa je začel čez dan spati samo še 2-3x na dan, sem ga pa navadila na posteljo. Tudi otrok rabi kvaliteten spanec - kar pa voziček, lupinica ipd. po moje ne omogočata. Itak, če kam greš ipd., seveda bo otrok spal v vozičku, avtu, lupinici, ampak če si pa doma, je pa po moje fajn, da otrok spi v postelji.

Ko je bil še novorojenček, je itak spal skoraj po vsakem obroku in ga ni bilo treba nič "silit", tam okoli 2. meseca pa čez dan ne bi nič spal, edino v naročju, pa še to samo po par deset minut, tako da sem se pač velikokrat ulegla zraven njega, da je sploh spal. Tam okoli 3. ali  4. meseca je pa že imel ustaljen ritem spanja.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2011 20:41:58   
honey
Naš taveliki je spal čez dan kjerkoli - voziček, kavč, ležalnik, če smo bili na poti tudi v lupinici. Nikoli ga nisem dala v posteljo čez dan. Zvečer pa je ponavadi zaspal na kavču oz. v naročju ali kjerkoli že in potem sem ga nesla v posteljo. Enako prakticiramo zdaj pri malemu. Sicer je star 2 meseca in še nima kakšnega ritma, ampak je enako. Edina razlika je ta, da ga imam čez dan (če mi spi notri) ponavadi v prenosni postelji, ker se bojim, da če bo na kavču, da bo tavelik skočil na njega, ko skače okrog.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2011 21:16:36   
eva1
Jaz sem vedno imela nek ritem pri vseh treh! Spali so vedno v svoji sobici v postelji(meni se spanec v ležalnikih in kavčih pač ne zdi tapravi spanec) in vsi so ogromno spali! Kot dojenčki so prve 2 meseca tako ali tako prespali večino dneva in noči..šele tam pri pol leta so mi zdržali nekje 2 ure da so pokonci...ponoči pa so vsi zelo hitro prespali noč! Sedaj pri 14 mesecih mi mali spi ponoči 14 ur(brez zbujanja) in podnevi 3 ure(če ponoči spi malo manj, pa podnevi nadoknadi in spi tudi po 4 ure in pol)
Meni se zdi smešno, ko mi kdo reče, joj naša spi 4x na dan po 20 minut-meni 20 minut sploh spanec ni, ker v 20 minutah še v  1.REM  fazo ne pade, kaj šele da bi se spočil in se naspal..in valda pol joka...ne vem, ampak ko so se po 20 minutah zbudili(sploh tadruga je), sem šla k postelji dala dudiko malo potrplala po ritki in so zaspali dalje(ok včćasih sem po 3x ponovila)..otroke je tut treba naučit enga ritma, naučit spat..če ga pa vsakič po 20 minutah dvigneš, se pa tako ali tako samo v začaranem krogu vrtiš! OK mal pametujem user posted image ampak pomoje je to-to!
Otroci obožujejo ritem in rutino da vedo kaj jih čaka, in tako je veliko lažje..sej k smo kam šli, je tisti dan blo mal drugače v večini pa sem se vedno držala nekega "reda"!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2011 21:33:51   
Barbara_L
Ne poslušaj kako so imeli drugi! Poslušaj otroka, opazuj ga, ko bo zaspan, ga daj spat. Pa to ne velja le za spanje, tudi za hranjenje, ipd. Vedno opazuj otroka in se zanesi na svoj instinkt. Vsaka mamica ima svojo izkušnjo, vsak otrok pa je unikat.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2011 14:03:22   
klara2007

Objave: 4089
Status: odsoten Mi smo prakticirali tako, da je podnevi spal kjerkoli samo v posteljici ne, zvečer pa kopanje, flaško, postelja in uspavanka. Je super se obneslo in zdej tudi tamala že ponoči čisto drugače spi, kot podnevi user posted image Podnevi pa ne kompliciram. Voziček, avto, ležalnik, kavč.... Kjer pač smo, tam spi. Tudi v galami. Ni nič tišine čez dan.

se podpišemuser posted image

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2011 21:04:46   
lipikica
no danes se mi je zbudila že pol 8 user posted image  tako da je bial ob desetih že zaspana in sem jo nesla kar v sobo spat pa je spala eno uro. popoldne pa mije zaspala v vozičku, pa kavču, pa sedelci- počasi jo bom poskušala navaditi da bi spala v sobi vsaj enkrtat dopoldan in enkrat popoldan.

ZVEČER JO DAJEM SPAT OK DEVETIH, TAM NEKJE PO 8 SE ZAČNEVA DOJITI. ZANIMA ME TO, VSAK DAN NE PRIDE TAKO DA RATA LAČNA TAM OD 8-9,AMPAK ŽE PREJ PRED 8. KAJ POTEM, ALI NAJ JO TAKOJ PO DOJENJU DAM KAR SPAT ALI NJA POČAKAM OBIČAJNO URO KO HODI SPAT?

HVALA

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2011 22:20:10   
emma83
Oprosti lipikica ampak mene res zanima zakaj toliko kompliciraš? Moj sin je tudi star 4 mesece in spi takrat, ko hoče spati; je, ko je lačen ipd. Ponavadi mi zvečer zaspi najpozneje do 8h, se pa tudi zgodi, da včasih ne more zaspati do 10h. Zjutraj je njegova ura za vstajanje enkrat med 6h in 7.30. Na primer sinoči je zaspal ob 18.30, ni jedel pred spanjem, ker ni bil lačen, je pa uro pozneje zahteval svoj obrok. Nato je spal do 1h ponoči, jedel, spal do 4h, jedel, budnica je pa bila ob 6h. Danes je jedel preden je zaspal ob 18.30, zdaj ob 22h je spet jedel in računam, da bom imela mir do 4h, budnica bo pa itak najpozneje do 6.30. Konkretno spanje čez dan doma je pa pri nas itak utopija, ker imam čisto preveč radovednega otroka. Danes je dopoldne oddremal 1 urico, popoldan je pa cel sprehod prespal (skoraj 3 ure). Skratka, če smo doma, bo čez dan spal zelo malo ali skoraj nič, če je pa v vozičku ali v avtu pa takoj zaspi.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2011 10:32:16   
lipikica
rada bi jo navadila na en ritem spanja vsaj zvečer zato to spršujem.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2011 14:02:22   
BabyKitty
Moj je sicer star 3 mesece ampak vseeno user posted image spi čez dan kakor kdaj... so dnevi ko ne spi nič in so dnevi ko bi prespal cel dan... in če logično pomislim sem tudi jaz kdaj utrujena da bi lahko spala popoldne pa še celo noč pa potem do 12ih, ponavadi pa seveda nič... tko da meni osebno se zdi urnik čisto mimo pri takem malem dojenčku. Urnik se mi zdi ok šele ko je otrok star kakšno leto, da počasi začuti rutino in tudi potrebe po spanju se bistveno spremenijo.

Zvečer hodimo spat od 22.00 do 00.00 enkrat. Takrat ko greva spat sama in to pomeni, da spi zjutraj vsaj nekje do 10.00.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2011 22:34:00   
Roberta69
Jaz sem vedno menila, da se majhnega otročka ne da navadit na nek ritem, zdaj pa upam, da se ga da user posted image . Imam skoraj 3-letnika in 4-mesečnika, ki je prve tri mesece skoraj cele dneve prespal, sedaj pa doma spi le en 3x po 20 - 30 minut, če sva zunaj pa tudi po par ur. Ampak skoraj ne uspem/oz. se niti nočem ukvarjat z raznimi gospodinjskimi zadevami in ostalim, če je mali pokonci, ampak nekaj časa pa vseeno rabim user posted image . Zdaj se nekaj trudim, da bi zvečer do 20-ih zaspal in mi že ene 3 dni uspeva user posted image . Ponoči je pa itak čist neproblematičen, doji se le 1x, včasih 2x in itak spi zraven mene, tako da skoraj niti ne vem, da se zbudim user posted image .

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?