|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje 4 mesečnikov in strah
6.10.2005 13:53:09   
klavdija80
živjo moja mala prinsecka bo v soboto dopolnila 4 mesece. čez dan je zelo priden otrok nimam skoraj nobenega dela z njo. se še polno dojimo čez dan tam nekje na 4-5 ur. noč pa je čisto neklaj drugega zaspi tam od 21-22 ure in spi maksimalno 3-4 ure skupaj pa se zbid pa jemo pa se cartamo pa zaspi nazaj za 1-2 ure pa pnovimo postopek vse tako do jutra. ob 8 pa je spanja konec pa pride zopet nasmešek in veselje čez cel dan. kaj naj naredim a bi ji mogla zvečer dat kaj več jest, pa kaj ko pa čez dan zadostuje na 4 ur ali več. ne vem kaj naj naredim pri 2,5 mesecih mi je spala v kosu že po 6-7 uruser posted image user posted image  sedaj pa konec veselja.

imam pa še ene drug problem boji se novega okolja ne ljudi ampak okolja ko kam pridemo se vedno dere če ti isti ljudje pridejo k nam je pa brez problema.user posted image kako naj ji pomagam da se ne bo bala, saj smo veliko hodili vsepovsod ko je bila še mala stara mesec dva, pa je bilo vse ok zdaj pa to. kako naj ji pomagam, saj jo lahko pomirim samo jaz.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje 4 mesečnikov in strah
6.10.2005 14:37:15   
Vrtnica1
Zdravo, tudi naš Žiga bo v soboto 4 mesece. No, naš Žiga vsak večer dobi po dojenju še dodatek, tako da veselo spi od 20.00 pa tja do četrte, pete ure. Čez dan pa skoraj nič ne spi več user posted image , je kar malo zoprno, še sploh sedaj, ko je tako zoprno vreme, ko gremo malo ven. Kar se pa tiče drugih ljudi, jih pa zaenkrat še kar dobro prenaša.
Tako da ti nič kaj pametnega ne morem svetovati, le lepo se imejte v soboto.
Lp, Vrtnica in Žiga

(odgovor članu klavdija80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2005 15:40:58   
Tasika
Pri 2 mesecih se še ni zavedala okolice, sedaj pa že loči znane od neznanih. Ne moreš nič narest, samo ne jo silit v naročje kakšnega ki ga ne pozna.

Glede spanja pa se pri 4 mesecih pri mnogih vse poruši. Naš je od 3. tedna prespal noč. Do 4. meseca. Zdaj se zbujamo tudi 5x. Včasih ga moram zbuditi jaz, ker tako joka in se ga sploh ne da pomiriti. Malo ga napenja, v tem obdobju začnejo med spanjem tudi intenzivno sanjati in podoživljati dnevne dogodka, tako da... Ne vem kdaj mine, upam da kmalu.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2005 17:25:38   
bina
Tudi jaz se srečujem z enakim problemom. Prej smo smali lepo ponoči to je bilo edino obdobje ko je spal skoz oz. se je zbujal le za hrano. Zdej je star 5 mesecev in tudi mi imamo od ene 4 meseca podobne probleme. Zdej se je začel zbujati tudi 4x na noč popije malo čaja in zaspi nazaj učasih mamo pa žur ene 2 ure.user posted image

Jest res upam da je to samo prhodna faza. Jest sem že mislila da so to zobki pa ne vem več kaj. Upam da bo kmalu minilo.user posted image

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2005 8:37:55   
kalbo
To kar doživljaš je čisto normalno. Tvoja dojenčica se je začela zavedati okolice. Loči domače od tujega. Vse to je zanjo novo, v njene možgane se vsak dan zlije toliko informacij, da jih mora ponoči obdelati in to so sanje, zato nemiren spanec.

Kmalu bo dojela, da se vedno vrnete v domače okolje in se bo bolje počutila v tujem okolju, spanec se bo pa tudi umiril, ker sanje s časom nebodo tako intenzivne.

(odgovor članu bina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2005 21:34:28   
M i s h k a
Pozdravček...
Mi (še) spimo celo noč...od 21.00-06.00. Glede strahu pred tujci pa; kak teden mi že vvemo kaj to pomeni. Celo babica, ki j nedeljo še bila O.K: je včeraj doživela tako kričanje da je joj user posted image . Prebrala: med 4-5 mesecem se otročički začnejo zavedati okolja in ljudi. Težko prenesejo sobo polno tujcev. Nikkoli pa tujca, ki ga bo gledal v obraz in mu še prigovarjal. Dojenčki lahko hkrati sprejemajo le en novi dražljaj, v takem primeru jih pa je preveč in se prestrašijo. (Čustveni in vedenjski razvoj otroka, dr. T. Berry Brazelton) Danes smo preizusili naslednje: ko pride kdo novi potem se naj nekaj časa samo pogovarja z ostalimi in šele čez 20 min posveti malo pozornosti otročičku. Čez nekaj časa se navadi in je vse O.K.  Delovalo je pri dveh obiskih user posted image . Upam, da sem kaj pomagala.
Lep dan.
Mishka

(odgovor članu klavdija80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?