|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje čez dan
27.4.2006 13:28:04   
kaja29
čez dan našo malo ne dajemo spat v zibelko, spi na postelji ,danes pa sva jo položila v lupinico, stara je slabe tri tedne
jaz upam, da to ni nič narobe in da ni v prisiljenem položaju, saj je v miru zaspala
notri ni bila več kot eno uro
kako pa vi ločite dnevno od nočnega spanja?????????'
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje čez dan
27.4.2006 13:53:36   
hubi
Naš je podnevi in ponoči spal v zibki do 3 meseca, spustili smo žaluzije, pa je bilo. Od 3 meseca spi v svoji sobi v posteljici tko podnevi kot ponoči, tudi zatemnimo sobo. Naj se otrok navadi, da je zibka ali posteljica za spanje in za nič drugega (npr. igra...). Postelja ne bo prišla več v poštev, ko se bo otrok kotalil, zato se mi zdi bolje, da jo že zdaj navadiš na en prostor za spanje. Saj bo tudi kasneje imela samo eno posteljo ane? user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2006 13:59:29   
mami darka
Tut pr nas spimo samo v postelji. Čez dan pustimo svetlo, da ve da ni noč in da se navadi spat tut ob dnevni dvetlobi. V jajčki, je pa spala sam v avtu, ko smo bili na poti.Sej so jajčke res prilagojene dojenčkom, sam men se zdi, da je boljš spat v postli.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2006 14:36:12   
Anonimen
Jaz sem imela en voziček za v stanovanje in mi je res zelo prav prišel. Podnevi je mali spal večinoma kar v njem, sicer v spalnici, lahko sem ga prestavila na balkon, nanj sem navezala igračke, ki jih je gledal, ko je bil buden, zapeljala sem ga v kuhinjo, ko sem kuhala ...

(odgovor članu mami darka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2006 15:12:02   
lumpy
Prav je da otroka navadiš kdajje noč in kdaj spi podnevi. Kako, pa je tovja stvar in tvoja odločitev.

Moje mnenje je da so jajčke zelo neprimerne za otrokov počitek in res le za na pot.

Mi smo našega podnevi dali spat v zibelko, ponoči pa že od prvega dne v kinderpet, danes pa je prvič šel čez dan spat tudi v kinderpet ker je zibelko prerastel.

Važno je da, otroka navadiš da spi čez dan ob svetlobi in ne paziš da je tišina, ampak normalno vse delaš kot običajno. Ponoči pa je prav da je tišina in v temi.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2006 17:13:13   
monja79
Jaz osebno ga ne bi devala spat v jajčko, ker se mi zdi tako nekako čudno zvit noter. Mi jajčko prakticiramo res samo v avtu, za čez dan se mi pa zdi, da so veliko boljši tisti dnevni ležalniki, pa še igračke mu gor namontiram, da se lahko zamoti. Drugače pa damo mi našega user posted image  čez dan (kadar sploh vsaj malo zadremucka) spat kar v zibelko tako kot ponoči. Pri tem pa ne delamo teme in ne zahtevamo popolne tišine. Saj se mora navadit.

Samo mi imamo drug problem, saj podnevi zelo malo spiuser posted image . Je ful zaspan in komaj gleda, ampak zaspi pa ne. Malo zadremucka med dojenjem, a ko ga odložim v posteljico je čez petnajst minut konec spanja in spet akcija. Kako ga naj uspavam (po možnosti brez joške) in navadim na daljše dnevno spanjeuser posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.4.2006 17:48:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu monja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.4.2006 19:24:17   
zoya24
Mi nismo nikoli ločevali nočnega in dnevnega spanja. Žiga je spal in še spi v svoji posteljici podnevi in ponoči. Star je 8,5 mesecev. Meni se tole ločevanje zdi malce brez veze, pa še mnenja sem, da se mali najbolje naspi v posteljici. Naš ni nikoli zamenjal dneva z nočjo, je pa res, da smo ponoči vsa dojenja opravili ob čisto medli svetlobi in se nisva z mojim, ali z Žigom pogovarjali. Previjala sem ga ponoči kakšnih 14 dni, potem ne več.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
27.4.2006 21:35:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zoya24)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.4.2006 21:36:23   
Jessy
Naša je do cca 3. meseca spala na kavču, potem pa na tleh, pod igralom. Nekako okrog 5. meseca sem jo začela nositi v posteljico podnevi, ker sem opazila, da je tam spala dlje. Čez dan ji nikoli nisem zagrinjala, medtem ko ponoči je bila trda tema. Zdaj, ko smo pa večji, pa ji čez dan spustim roleto za 3/4 dol.

Aja..vsa dojenja so bila opravljena v popolni temi in sem vse delala na otip, pa tudi ogovarjala je nisem prav nič. Ponoči nisem nikoli prakticirala previjanja, pa čeprav je bila pokakana. Zaradi tega ni imela prav nikoli vnete ritke.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 27.4.2006 21:38:48 >

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2006 21:50:31   
Bonnie_RR
Mi smo našega user posted image že takoj navadili, da spi v svoji posteljici samo ponoči, podnevi pa ne. Podnevi tako lahko zaspi na najini postelji, v počivalniku oz. ležalniku, vozičku, na kavču. Skratka povsod drugod, to je pri nas striktno ločeno. In deluje!user posted image Lupinico imamo pa samo za v avtu in ne v stanovanju.

Lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.4.2006 21:50:35   
kaja29
nalin a msliš z zategovanjem nazaj to da glavico zateguje nazaj, ker moja jo zelo, posebej ko spi na boku in ji ves čas podlagamo medenico,
praviš da so ti v razvojni svetovali lupinico, no potem bom pa tudi jaz probala, če se bo stanje kaj izboljšalo, saj pediatra imamo šele čez 14 dni

podnevi jo pustim drugače da spi v najini postelji, ker je tudi meni lažje, da jo potem vzamem v naročje kot pa vedno iz zibelke

za previjanje jo pa ob 1 ponoči previjem in potem zjutraj ob 7, vmes se pa tako nič ne zbudi, ob 1 jo pa že kar moram, ker jo nazadnje že ob 9 in bi bila predolga do jutra, se vam ne zdi

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2006 21:52:16   
Bonnie_RR
Pa še eno vprašanje: Zakaj otrokom čez dan zagrinjate zavese, spuščate rolete ipd? 

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2006 22:07:15   
kaja29
jaz jo čez dan pustim pri svetlobi in pri odprtih vratih tako da se šlišijo vsi šumi, pa še radio imam prižgan, ponoči je pa nočka in mir

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.4.2006 22:22:10   
Marogica
Jaz do starosti 3 mesecev pri mojima obema nisem načrto ločevala dnevnega in nočnega spanja, ker tako majhen otrok še nima nobenega "klasičenga" ritma, temveč čisto svojega. Tako sem ju dajala spati vedno v košek, kasenje v posteljico-čez dan in ponoči, da sta se najprej sploh "navadila", na budno stanje in spanje. Pa tudi kasneje nismo nič extra ločevali. Ko je bil čas za spanje/počitek, smo ju pač dali v postlejico, v svojo sobo, zaprta vrata in podnevi smo jima tudi zatemnili. Pa seveda vklopili "špijona".
Kar se lupinice tiče, ni ravno primerna za dolgo ležanje, pa saj to sama veš. Če ti je otroček spal eno uro v lupinici, se nima kaj zgoditi. Ni pa fajn, če se pretirava. Ostala "ležišča" pri nas tudi niso prišla v postev, ravno iz zgoraj naštetih razlogov-otrok naj povezuje posteljico s spanjem, da si lažje ustvari ritem.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

sindarin

Kdo določi najvišjo vsoto za nakup igrače?

oče (10%)

mati (16%)

skupaj (38%)

omejeni dohodki (22%)

ne gledamo na znesek (8%)

drugo (6%)

Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!