|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje
6.3.2009 13:00:40   
piule
moja 5 tednov stara pupa noče in noče spat sama v svoji košari,ko jo dam spat joka in joka cele niči,ko pa jo dam k sebi v posteljo pa ni problima,prespi celo noč brez jokat.Moj se jezi da jo razvajam in da tako ni prav,jaz pa mislim da je še tako mala,da tega se še ne zaveda,da sam rabi mojo bližino...Zdaj nevem...?kaj svetujete pa vi mamice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.3.2009 13:06:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu piule)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje
6.3.2009 13:08:59   
pipic
Se strinjam.
zame to ni razvajanje.
večji je otork več razume... in prehod na posteljico ni problem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje
6.3.2009 13:09:38   
Hope2
Moški vedno to rečejouser posted image .
Mi smo našega brez pardona dajali v svojo posteljko od začetka, nismo niti malo popustili, ker itak ne sme na vodni postelji spat. Je pa posteljka bila čist blizu moje postelje. Zdaj smo ga preselili v svojo sobo in spi brez problema, celo boljše. Mu pa vsak večer dam svojo majco ali pidžamo, ki sem jo nosila (vonj po meni in mleku, nasvet patronažne in pediatrinje) k glavici. Super se tole obnese, probaj. Drugo ti pa ne znam svetovat, otrok pač rabi bližino in je pri tebi na varnem, zato pa mu lahko tudi že vonj po tebi da občutek varnosti. Razvajen še definitivno niuser posted image .

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.3.2009 13:10:02 >

(odgovor članu piule)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje
6.3.2009 13:12:02   
Katy78
Moj pikec (3 mesece) zvečer, ko je ful zaspan, večinoma zaspi v naročju in ga potem odložim v zibko in spi brez problema, čez dan pa ni šans da bi ga odložila v zibko, se takoj ali pa v roku 5min. prebudi. Sicer pa čez dan ne prakticiram več uspavanja na rokah (mi je enostavno postal pretežek user posted image ), ampak se skupaj uleževa v mojo posteljo in potem zaspi. V nasprotnem primeru mi ne bi čez dan nič spal, že tako čez dan spi kvečjemu 2-3x po maksimalno 45 minut. Tudi če ga ponoči kaj matra in se prebudi, ga vzamem k sebi in spimo naprej. meni se to ne zdi razvajanje, sploh pa ne pri tako malih pikcih. Pač eni rabijo malo več bližine in občutka varnosti in starši smo tukaj za to, da jim to damo. Jaz bom to prakticirala še naprej, enkrat se bo že končalo samo od sebe. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje
6.3.2009 20:43:18   
vcugmas2
Jaz sem se zavestno odločila, da bo naš user posted image  od prvega dne dalje spal samo v svoji posteljci in tako je tudi bilo. Je pa res, da sem na začetku pri nočnem dojenju večkrat zaspala skupaj z našim user posted image , vendar takoj po kakšni urci, ko sem se zbudila(ker sem si vedno pustila prižgano luč) sem ga hitro prestavila nazaj v posteljo. Se mi je 2krat zgodilo, da sem ga pokrila skoraj celega z odejo, ker mene ful zebe in pol me je panika ali še diha. Uff kriza.
Podnevi spanje v posteljci pa odpade, NIKOLI ampak res nikoli mi ne zaspi v postelji, temveč vedno samo v vozičku. To pa je sedaj pri 9 mesecih še vedno 2krat na dan po cca. 1,5-2 uri včasih tudi 3.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje
6.3.2009 21:18:19   
Pšemek
Tako majhnega user posted image  sigurno ne razvajaš. Verjetno še vedno potrebuje tvojo bližino, ker se tako počuti varno. Ne pozabi, da te je 9 mesecev neprestano čutila. Tvojo bližino, tvojo toplino in poslušala tvoje srce, tvoje dihanje. Nekateri pričakujejo, da bo dojenček po tem, ko se rodi, kar pozabil na vse to. Ko je na tem svetu to še toliko bolj potrebuje, saj je za njega vse novo, tuje. Naša je pri nama spala približno dva meseca in ko sem jo prvič dala v njeno posteljico spati, ni bilo nobenega problema. Tako da ti kar imej svojo pupiko pri sebi.

_____________________________

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje
6.3.2009 21:40:53   
dejzi
ufff....

Tako so mali, tako so luštni, tako sladki.....

In zakaj se ne bi cartali pri svojih mamicah? Očetje tega nikoli ne bodo razumeliuser posted image .

Cartaj se, ko bo hotla sama spat, ti bo pokazala.
(ti ji pa itak lahko le koristiš...tvoja bližina, utrip srca, toplota tvojega telesa...)

Uživajta!


_____________________________

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu piule)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje
6.3.2009 21:44:56   
Naja31
Jaz sem se tudi zavestno odločila pri prvem otroku, da bo spal v njegovi postelji.Po 7ih mesecih nočnih borb sem nad to idejo obupala in se sprijaznila, da rabi bližino za spanje in od takrat smo vsi bolje spali.
Tako da ti se lahkoodločiš kar hočeš,ampakl ni nujno da bo otrok to sprejel. Poslušaj otroka. Eni pač rabijo toplino in bližino mamice da lahko spijo. Drugi pa ne.

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




1. november
Michonne RR

Koliko nagrobnih sveč ste prižgali ob letošnjem prazniku?

1-3 (27%)

3-5 (9%)

5-10 (8%)

10 ali već (4%)

Nobene (46%)

Namesto sveč smo na grobove položili rože, kamenčke... (6%)


Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!