|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje-po novem katastrofa
28.9.2010 12:13:43   
vaney
Uh, sem se odločila, da kar napišem, kakšno stanje imamo zadnje čase. Mogoče bo pa katera imela kakšen nasvet, preden se nam (mi) zmeša... Takole je...sin je star 2 leti in 8 mesecev. Pri 2 letih je dobil sestrico, s katero se naravnost obožujeta, res sta neverjetna in sladka za videt. Super, vse fino in fajn. Ampak....od 3. meseca do rojstva sestrice je zaspal in spal v svoji sobi brez problema (razen izjem) po 11-12 ur. Sanjsko. Pol leta preden se je rodila hčerka je začel sam od sebe spati v veliki postelji. Sicer še pride ven iz sobe, ampak sem ga pospremila nazaj in potem je bil mir do jutra. Zdaj je pa že par mesecev katastrofa. Hčerka gre prva spat, potem stuširam še sina, pogleda risanko ali knjigico, se pocrklja in potem gre spat še on. Zaspita oba več ali manj brez problemov. Ponoči pa...groza od spanje. Hčerka spi, on pa pride 100x ven iz sobe v spalnico (ga vedno pospremim nazaj, ker se tudi midva z možem želiva naspat in nisva pristaša "družinske postelje"). Porit jutru, okrog 5h, 6h ga pustim, da še pri naju zadrema ali se crklja, ker itak oba vstajata med 6. in 7. uro. Ponoči pa tega ne maram. Sicer, ko ga nesem nazaj v njegovo posteljo, potem zaspi, ampak čez eno uro pride spet. Pa ga spet nesem nazaj. Čez eno uro bi pil. Ima na mizi, da si vzame (in lučko na varuški, da vidi), ampak ne. Mu mora eden izmed naju dat. Naredi en mini požirek in zaspi nazaj. Ponoči se zna zbudit 10x za pit, ampak zjutraj pa ne manjka niti 1dcl vode, čaja, soka...Potem spet čez pol ure, uro, ga boli noht na mezincu (dobesedno), čez pol ure ga peče ritka, potem bi šel kakat...ampak potem nič od tega. Skoz in skoz si izmišljuje, kaj ga matra, samo da bi prišla v sobo. Če ne pridem, se dere kot da ga iz kože dajemo, če je treba tudi 1 urouser posted image Potem se včasih zbudi še sestrica in je kaos...ja, kdaj bomo pa spali??? Midva totalno utrujena (mož dela 4 izmene in porabi 3 ure za vožnjo), mala dva na naspanauser posted image Saj razumem, da je prihod sestrice novost in šok, ampak saj se z njim tudi veliko ukvarjam (ukvarjava), hodimo skupaj ven, na sprehode, izlete, res ni zapostavljen in tudi sestrico ima zelo rad, se igra z njo, jo boža, ko gremo iz vrtca, najprej vpraša, če je Daša z nami in če ni, se mu mudi domov k njej. Včasih pa greva sama kam in Dašo čuva ati, babi... Tako da, po moje ima pozornosti čez dan dovolj in je ne potrebuje še ponoči...ali pačuser posted image Dajte mi povedat, kako naj se spravim k problemu, da bo spal ponoči in da ne bo kaosa v hiši. Hvala.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje-po novem katastrofa
28.9.2010 13:42:28   
biga
Tole je pa podobno kot pri nas, samo da je moj sin star 3 leta in 4 mesece, hči pa 6,5 mesecev. Pa sin je še vedno zelo ljubosumen nanjo, čeprav se tudi poigra kdaj z njo. ne morem ga pustiti samega z njo niti par minut, ker jo že dviguje, premočno stiska ipd. Pri nas je tudi kriza ponoči, pa je prej spal vso noč v svoji sobi. Parkrat ponoči pokliče atija ali mene, brez razloga, pridem tja in ga pokrijem ter grem ven. Včasih pokliče za pit, čeprav ima flaško zraven. Če ne pridem, se začne histerično dreti. Tudi čez dan ima veliko izpadov trme, česar je bilo prej precej manj. Pri nas je verjetno tako zaradi sestrice kot zaradi vrtca (nova skupina, nov vrtec, novi vzgojiteljici). naš sin je zelo občutljiv in očitno rabi čas, da se privadi novostim. Upam, da bo ta faza minila. Mogoče je navidezno videti, da so se otroci navadili na mlajše sorojence, a lahko da jih notri tišči, ker le niso več edini. Četudi se z njimi ukvarjamo čez dan. Tvoj verjetno rabi pozornost, sploh ker vidi, da sestrica pa lahko spi v vajini sobi (postelji verjetno ne?). Ne vem, moj je tudi začel sinoči jamrat, da hoče spati v najini veliki postelji, sploh ker zjutraj vidi sestrico pri meni. Hči namreč ne spi vso noč v svoji posteljici, ker se doji in sem njena duda, tako jo je najlažje imeti pri sebi, da sploh kaj spimo. Zadnje noči pa veliko čuje, se zbuja, skratka, enkrat eden, enkrat drug, spimo pa nič. Se tolažim, da bo minilo, zato ti tudi ne morem dati konkretnega odgovora, lahko le delim svojo izkušnjo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2010 21:20:27   
kapica
Jaz bi ga pustila, da spi zraven vaju, tud ce nisi pristas tega. To ne pomeni da bo vedno pri vaju spal. Mogoce to samo sedaj rabi, kaksno noc, pa bo boljse. Jaz sem tud skoz mislila, da otroci ne bojo pri nas v postelji. Da se vstajam zarad njih ponoci, bi tud bili nenaspani. Tako so pa noci, ko pride eden ali pa oba k nama ,pa niti ne slisim kdaj, se svojo dekico si zraven prineset_a, vecinoma pa sploh ne prideta. Se mi zdi, da jih pomirja misel, da vesta, ce naju rabita, lahko prideta.
Tako da, raje si zadevo olajsaj, pa bos videla ce bo boljse...

< Sporočilo je popravil kapica -- 28.9.2010 21:22:15 >

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2010 20:40:47   
AnciM
To se je tudi nam zgodilo ob prihodu Blaža. Prej Uroš brez problemov spal od 8ih do 8ih. Potem pa kar naenkrat po 2 do 3 ure zbujanja in sprehajanja po hiši, saj je spal v dnevni od kar je prišel iz P. Blaža pa sva dala k nama v spalnico. Po enem mesecu trpljenja sva popustila in še njegovo posteljo preselila v spalnico. Od takrat spet spi od 8ih do 8ih.

Če dojenček spi pri vama, bi rekla, da je to ljubosumje. Pri nas je bil Uroš nor na Blaža čez dan. Po noči pa ga je dajalo in razganjalo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2010 23:24:36   
polma
Vaney, mogoče sta prenežna z njim...user posted image ...jaz pa sem pristaš družinske postelje, ampak sem v enih stvareh nepopustljiva...user posted image .
Spanja v najii postelji ne mešam z drugimi "ugodnostimi" ali "razvadami". Ko se spi-se spi! Nobenega pitja, kakanja, srbenja ritke. Kaj pa vem...odločila sem se, da ne bom padala na finte, ki v bistvu otrokom odrekajo spanec...Ko je trdil da je žejen-sem mu rekla da je to nemogoče, ker je pil pred spanjem, ko je trdil da ga kakat, sem trdila da je nemogoče-ker je šel kakat že prej, ko je trdil da a peče ritka-sem rekla da bova zjutraj pogledala... tako nekako...in je ratalo...

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2010 12:15:40   
vaney
Punce, ne, sestrica spi z njim v isti sobi. Skupaj spita in se imata zvečer in zjutraj prav fino. Ampak sestrica več ali manj noč prespi, on pa totalno zaspan, ampak spal pa ne bi...pa gre dost zgodaj spat...upam, da je samo faza (čeprav dolga) in bo spet po starem...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2010 21:36:46   
inč
oj...ja poznam vse to le da imava medva le eno lumpiko...tudi z našo smo se ponoči igrali cirkus, čeprav ga imamo še vedno ampak samo pri uspavanju. pri meni je bila ta napaka, ko sem jo ponoči ves čas polagala nazaj v posteljo, zjutraj pa sem jo vzela k sebi in je še malo zadremala in se pocrkljala tko kot praviš ti...pa se mi je posvetilo...ona celo noč rine k nama, ker bo na koncu tako ali tako pri nama. potem pa jo nisem dala zjutraj več k nama v posteljico ampak sem jo pustila v njeni posteljici toliko časa da se je čisto prebudila, seveda sem bila ves čas zraven...potem pa sem jo tako čisto budno in razigrano vzela k nama...deluje...poskusi

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Preglas v imenu?
Aninchy

Katera "oblika" imena Martin vam je ljubša?

Martin z poudarkom na A (49%)

Martin z poudarkom na I (51%)

Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!