vaney
|
Uh, sem se odločila, da kar napišem, kakšno stanje imamo zadnje čase. Mogoče bo pa katera imela kakšen nasvet, preden se nam (mi) zmeša... Takole je...sin je star 2 leti in 8 mesecev. Pri 2 letih je dobil sestrico, s katero se naravnost obožujeta, res sta neverjetna in sladka za videt. Super, vse fino in fajn. Ampak....od 3. meseca do rojstva sestrice je zaspal in spal v svoji sobi brez problema (razen izjem) po 11-12 ur. Sanjsko. Pol leta preden se je rodila hčerka je začel sam od sebe spati v veliki postelji. Sicer še pride ven iz sobe, ampak sem ga pospremila nazaj in potem je bil mir do jutra. Zdaj je pa že par mesecev katastrofa. Hčerka gre prva spat, potem stuširam še sina, pogleda risanko ali knjigico, se pocrklja in potem gre spat še on. Zaspita oba več ali manj brez problemov. Ponoči pa...groza od spanje. Hčerka spi, on pa pride 100x ven iz sobe v spalnico (ga vedno pospremim nazaj, ker se tudi midva z možem želiva naspat in nisva pristaša "družinske postelje"). Porit jutru, okrog 5h, 6h ga pustim, da še pri naju zadrema ali se crklja, ker itak oba vstajata med 6. in 7. uro. Ponoči pa tega ne maram. Sicer, ko ga nesem nazaj v njegovo posteljo, potem zaspi, ampak čez eno uro pride spet. Pa ga spet nesem nazaj. Čez eno uro bi pil. Ima na mizi, da si vzame (in lučko na varuški, da vidi), ampak ne. Mu mora eden izmed naju dat. Naredi en mini požirek in zaspi nazaj. Ponoči se zna zbudit 10x za pit, ampak zjutraj pa ne manjka niti 1dcl vode, čaja, soka...Potem spet čez pol ure, uro, ga boli noht na mezincu (dobesedno), čez pol ure ga peče ritka, potem bi šel kakat...ampak potem nič od tega. Skoz in skoz si izmišljuje, kaj ga matra, samo da bi prišla v sobo. Če ne pridem, se dere kot da ga iz kože dajemo, če je treba tudi 1 uro Potem se včasih zbudi še sestrica in je kaos...ja, kdaj bomo pa spali??? Midva totalno utrujena (mož dela 4 izmene in porabi 3 ure za vožnjo), mala dva na naspana Saj razumem, da je prihod sestrice novost in šok, ampak saj se z njim tudi veliko ukvarjam (ukvarjava), hodimo skupaj ven, na sprehode, izlete, res ni zapostavljen in tudi sestrico ima zelo rad, se igra z njo, jo boža, ko gremo iz vrtca, najprej vpraša, če je Daša z nami in če ni, se mu mudi domov k njej. Včasih pa greva sama kam in Dašo čuva ati, babi... Tako da, po moje ima pozornosti čez dan dovolj in je ne potrebuje še ponoči...ali pač Dajte mi povedat, kako naj se spravim k problemu, da bo spal ponoči in da ne bo kaosa v hiši. Hvala.