|
RE: spanje, hranjenje, meni se že meša!! 19.10.2010 11:47:04
|
|
|
|
mamsi
|
Hoj, se pravi ni jedla od polnoči, in to pomeni, da je ob polnoči jedla? Če je, ima verjetno dovolj in ni lačna. Če napreduje, potem jé toliko, kolikor rabi, mogoče so naša merila narejena po tistih iz priročnikov, pa ne se zanašat preveč na to. Jaz imam skoraj 5 mesečnico pa še vedno jova 7-8x na dan po malo. Je ne morem prepričat dugače, pa nič zato. Sej bo otrok zrasel in se prilagodil. Ali ji že dodajaš gosto hrano, mogoče je čas in ti s spremembo želi to nakazati - da je lačna in ji manjka dodatnih snovi. Ne vem, poskusi. Samo tako lahko ugotoviš. Glede spanja pa, nimaš kaj drugega naredit, kot da jo skušaš čimprej nazaj uspavat. Če je čisto budna ji previj plenico, da ne bo razloga za nemir, potem pa uspavaj tako, kot najbolj uspeva - pri nas je naročje zakon. Verjamem da si živčna, zato, ker nisi naspana, logično. Ampak tudi če se razburjaš, si ne boš naredila usluge, kvečjemu kontra. Na žalost so dojenčki cel senzor za čustva, vse občutijo in jasno - če je mama nemirna, rezultata o spanju ne bo. Včasih si ne moreš pomagat, ampak če boš imela v mislih, da boš sama sebi olajšala delo, če se skušaš umirit, bo tudi dete prej mirno zaspalo. Itak ti drugega ne preostane, a ne? Če še nimate rutine, ti predlagam, da si jo umisliš, tako čez dan kot zvečer. Približno iste ure za hrano in spanje, ampak na začetku bo še vija vaja. Po recimo 2 tednih s bo že kazal bolj reden urnik, če se boš skušala rutine držat. Ob tem opazuj otroka, naj mu bo prijetno, ne za vsako ceno hranit ob 8h, če recimo ni lačna, počasi z občutkom. Narediš si lahko tabelo in vpisuješ not, kdaj dete spi in je in ostalo. Boš potem lahko primerjala dneve in ugotovila, koliko rutine že je in kako napredujete. Rutina pa naj bo taka, da bo prijetno tebi in mirno za otroka. Tukej je še kup stvari, ki jih moraš upoštevat. Meni je okoli tega pri prvem otroku zelo pomagala knjiga otroško spanje brez joka v sanje. Notri je kup informacij, ki ti prav pridejo. Sedaj pri tretji moram rečt, da z uporabo teh tehnik veliko lažje furamo dojenčka. Vso srečo.
|
|
|