|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje, hranjenje, meni se že meša!!
19.10.2010 8:14:30   
beybk
Drage punce, prosim z idejami na plano! moja 5 mesečna bejba zelo malo je.... zdajle recimo ni jedla že od pol polnoči ;( zaenkrat po mnenju pediatrinje na teži pridobiva še normalno, ampak mene to živcira, grozno! tudi če zamenjam mleko ni nič bolje, tako da ni problem v tem, da ne bi marala mleka. ne da se mi več "pregovarjati"  z njo, ali bo jedla ali ne, pripravim mleko in potem gospodična ne je pet ur in je mleko za stran itd. potem spanje, groza, meni se že meša... prva dva meseca spala zelo zelo lepo, zdaj ne spimo po cele noči, tudi če jo dava k sebi pa spi dve urici ali tri in se zbudi in potem hoče pozornost, pa v naročje, pa čaj, pa ah jaz res ne vem več....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje, hranjenje, meni se že meša!!
19.10.2010 8:25:44   
ribica.
a je to tvoj prvi otrok? Prvo se umiri, vdihni izdihni..............potem pa lepo mirno naprej. Ne psihiraj toliko, pa bodo zadeve bolj mirno stekle. Saj ne rečem, problem, če dete noče jest, samo da zdaj ti od sebe oddajaš tako živčno vibracijo, ti dela vse prej kot uslugo. To mi je padlo v oči.Drugega nasveta iz izkušenj žal nimam.

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2010 8:31:58   
beybk
ja to je moj prvi otrok, ki sem si ga blazno želela, vdihi in izdihi in mirno naprej... to mi je pomagalo le nekaj časa, zdaj ko vidim, da tudi eno noč ni nič bolje, mi to več ne pomaga, včasih zbudim partnerja, čeprav cele dneve dela, da naj se še on ukvarja z njo in jo proba umiriti in uspavati, jaz pa sredi noči jokam ko dež, ker ne zmorem več, vsak večer se kar bojim kakšna bo noč....

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2010 8:33:07   
Trcosava
beybk - če ne poliva, je kr vredi, nekateri otroci jejo manj, neki pač več, bitno da pridobiva na teži
glede spanja, savet - lahko bo bolj, lahko pa še hujše user posted image
najina cica je spala super, zadnjih mesec dni pa mi živce žre. Se zbudi okoli 1, takrat je že dobro, duda in ššš pa zaspi nazaj. Če se ne budi okoli 1, se zbudi okoli 4-5, takra je žurka! Noče takoj zaspat, je prebacim k nam, pa me za lase vleče... aaa
Upam samo da je ena on faza, da bo minilo. Lahko se zgodi da ji kakšen zobek raste?
Se strinjam z ribico. in da dodam da lahko ti in tvoj mož jo na smeno uspavate
upam da bo boljše

dodatek - in kaj če dela cele dneve? a ti nič ne delaš? tvoje delo je otrok, zahteva pažnjo 24 ur na dan, rabiš ti tudi mal spočitka
tudi jaz sm tako mislila, bogi, pa dela, pa tisto..bla bla bla - ne čutim križ več, ne spim kjer ko se zbudi okoli 5 jaz ne morem več spat... dans sm pokonci od 4!

< Sporočilo je popravil Trcosava -- 19.10.2010 8:36:10 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2010 8:40:02   
beybk
trcosava, jaz sem čez celo noč vsega skupaj spala 4 ure, po obrokih ;(( moja je zdaj ob osmih zaspala, ampak ne morem it z njo spat, ker sem se zbrihtala ;(

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.10.2010 8:40:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2010 8:41:03   
ursi
Jaz bi komentirala samo glede hrane. Moj 5,5 mesečnik ne je zvečer od 9 pa do zjutraj do 7 ali 8, odvisno, kdaj se zbudi. V kolikor normalno pridobiva na teži se ne sekiraj, pač poje, kolikor je lačna. Moj je imel eno obdobje, ko ga nisem in nisem mogla dost nafutrat, sedaj pa je obroke zmanjšal in povečal razmike med hranjenjem.

Glede spanja ti pa ne vem povedati, ker imam sreč, da naš mali ponoči spi.

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2010 8:46:59   
Trcosava

IZVIRNO SPOROČILO: beybk

trcosava, jaz sem čez celo noč vsega skupaj spala 4 ure, po obrokih ;(( moja je zdaj ob osmih zaspala, ampak ne morem it z njo spat, ker sem se zbrihtala ;(

vem kako je, zato ti pravim - na smeno, drugač ti se bo skroz zmešalo....

ah da, glede jela... bolj da ne povem kak kolegica iz beograda se matra z otrokom.... bo boljše, pravim, če ne poliva in ne bruha je kr vredi

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2010 8:48:59   
Anonimen
Če te kaj tolaži - jaz sem bila ista. Moja mami je obupavala nad mano, pojedla sem takšno količino, da je komaj pokrilo dno stekleničke.. Pa sem vse nadoknadla, tako, da sem sedaj ornk baba. user posted image   Tako, da ne skrbi. Dokler normalno napreduje je vse ok.

(odgovor članu ursi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2010 9:16:26   
ribica.
Jaz vem samo glede spanja da je hudič, če dete ne spi. Včsih si potem že tako znerviram, že vneprej obupan in prepričan da ne bo šlo, tako da se na otroka samo še prezrcali tvoje stanje. Ah, ko bi imela to pamet pri svojem prvem otroku! Tudi je zelo slabo spala, zato te razumem. IN najboljši recept, ne se tolk nervirat, poskusi gledat na to z razumevanjem, ne z odporom. To je zelo težko! Vem, predobro. Sploh ko ti ne da pavze in se isto ponavlja dan za dnem, verjamem da te pripelje do neke kritične točke. Amapk verjemi, bolj boš ti mirna, bolj bo otrok. Če ne drugega si vsaj ne dovoli, da dobiš občutek, da bi kr vrgla puško v koruzo. Ah napletam...tažko je razložit. Potem ko imaš drugega otroka vidiš vse to v bolj jasni luči. Tretji je pa itak sanjski :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.10.2010 9:17:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2010 10:02:09   
vesna_b
glej, naša je od treh tednov pa do pol leta spala od 10. zvečer do 7. zjutraj. da bi jo budila? če je dobivala težo? pa kaj še. no, po šestih mesecih se mi je začela pa zbujat in smo se mogle podojit ponoči. sicer ok, se je zbudila, podojila, in takoj nazaj zaspala, tako da ni blo panike

glede spanja... čez dan, ko zaspi, se uleži in počivaj. verjemi, tudi če si razčuta, če bo malce temno, ko se boš ulegla, bodo oči kmalu začele skup lezt. kaj pa kako dudo ma? naši je pomagalo, da je dudo dobila - sploh potem, ko sem nehala dojit ponoči. (pri 16 mesecih) če se je zbudila, je dobila dudo, in se je obrnila, pa zaspala

ne skrbi, saj bo boljše.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2010 11:47:04   
mamsi
Hoj,

se pravi ni jedla od polnoči, in to pomeni, da je ob polnoči jedla? Če je, ima verjetno dovolj in ni lačna. Če napreduje, potem jé toliko, kolikor rabi, mogoče so naša merila narejena po tistih iz priročnikov, pa ne se zanašat preveč na to. Jaz imam skoraj 5 mesečnico pa še vedno jova 7-8x na dan po malo. Je ne morem prepričat dugače, pa nič zato. Sej bo otrok zrasel in se prilagodil. Ali ji že dodajaš gosto hrano, mogoče je čas in ti s spremembo želi to nakazati - da je lačna in ji manjka dodatnih snovi. Ne vem, poskusi. Samo tako lahko ugotoviš.

Glede spanja pa, nimaš kaj drugega naredit, kot da jo skušaš čimprej nazaj uspavat. Če je čisto budna ji previj plenico, da ne bo razloga za nemir, potem pa uspavaj tako, kot najbolj uspeva - pri nas je naročje zakon. Verjamem da si živčna, zato, ker nisi naspana, logično. Ampak tudi če se razburjaš, si ne boš naredila usluge, kvečjemu kontra. Na žalost so dojenčki cel senzor za čustva, vse občutijo in jasno - če je mama nemirna, rezultata o spanju ne bo.
Včasih si ne moreš pomagat, ampak če boš imela v  mislih, da boš sama sebi olajšala delo, če se skušaš umirit, bo tudi dete prej mirno zaspalo. Itak ti drugega ne preostane, a ne?
Če še nimate rutine, ti predlagam, da si jo umisliš, tako čez dan kot zvečer. Približno iste ure za hrano in spanje, ampak na začetku bo še vija vaja. Po recimo 2 tednih s bo že kazal bolj reden urnik, če se boš skušala rutine držat. Ob tem opazuj otroka, naj mu bo prijetno, ne za vsako ceno hranit ob 8h, če recimo ni lačna, počasi z občutkom. Narediš si lahko tabelo in vpisuješ not, kdaj dete spi in je in ostalo. Boš potem lahko primerjala dneve in ugotovila, koliko rutine že je in kako napredujete. Rutina pa naj bo taka, da bo prijetno tebi in mirno za otroka.
Tukej je še kup stvari, ki jih moraš upoštevat. Meni je okoli tega pri prvem otroku zelo pomagala knjiga otroško spanje brez joka v sanje. Notri je kup informacij, ki ti prav pridejo. Sedaj pri tretji moram rečt, da z uporabo teh tehnik veliko lažje furamo dojenčka.

Vso srečo.

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2010 12:04:04   
miapia
Hčera pri 5 mesecih ni jedla od 20h do 6, 7 h zjutraj. Spala je celo noč, jaz sem jo pustila, in ne vem, kje naj bi bil problem. Ker si ti napsihirana, da mora jesti toliko in toliko, je otrok nervozen, ker to čuti. Moj otrok je velikokrat jedel samo po 4 obroke na dan, še danes je bolj kot piščanec, pa je čisto normalna punčka. Bolj na spodnji meji glede kilaže, ampak je zdrava, živahna in ji prav nič ne manjka. Če za kosilo poje 5 žličk, ji hrane ne vsiljujem, ker ni učinka. Ji pač dam malico prej ali pa kakšen krhelj jabolka ali košček kruha. Pri mleku je bilo isto. Če je spila 50ml, jih je pač toliko spila. Tako da mislim, da je problem v tebi, njeno obnašanje pa je reakcija na tebe.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2010 13:20:44   
m_o_i
pri nasem petmesecnem mulcu se dogaja isto ze nekaj dni
+ vse zgrize, kar je blizu ust
+ rdecka licka
= zobki bojo user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2010 18:01:51   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Trcosava

dodatek - in kaj če dela cele dneve? a ti nič ne delaš? tvoje delo je otrok, zahteva pažnjo 24 ur na dan, rabiš ti tudi mal spočitka
tudi jaz sm tako mislila, bogi, pa dela, pa tisto..bla bla bla - ne čutim križ več, ne spim kjer ko se zbudi okoli 5 jaz ne morem več spat... dans sm pokonci od 4!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image točno to.

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?