Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 13:27:44
|
|
|
|
solatja
|
zanima me, če so tisti otroci, ki spijo v spalni vreči, tudi pokriti. Solatkica namreč čez noč spi v tej vreči in je ne pokrivam, ker je dovolj topla (no, čez poletje smo imeli seveda zelo zelo tanko), čez pa tudi ne, pa ne vem, če bi jo morala. logika mi govori, da ja (telo se med spanjem nekoliko ohladi), medtem ko praksa pravi, da je to čisti nesmisel, ker se velikokrat obrača in premetava. pa tudi moti jo. kako ve rešujete ta problem? zdej jo bo verjetno začela počasi pokrivat najprej s pleničko, da se bo navadila spet biti pokrita, ampak vseeno...
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 13:28:50
|
|
|
|
Anonimen
|
moja polet ni bla pokrita, zdej pa je samo z lahko dekico pa v tadebelim žaklu je že. poleti je v frotirastem. če ni pokrita je mrzla in se zbuja
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 13:31:17
|
|
|
|
kofetek2010
|
naša je skoz v spalni vreči in nič čez pokrita (pod spalko ima bodi z dolgimi rokavi in pižamico brez stopal)
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 13:40:37
|
|
|
|
Nika v službi
|
Mi smo bili preko poletja brez spalne vreče, pokriti (razkriti ) samo z rjuho, sedaj pa spi v tanki spalni vreči, oblečena v body brez rokavov + pižamico, dvodelno, brez stopalc. Jo pa kasneje, ko pridem jaz spat, pokrijem s tankim kovtrčkom od pasu navzdol preko vreče. Saj se razbrca, pa jo vmes spet malo pokrijem in gre. Imamo v sobi relativno sveže, ker spimo pri odprtem oknu. Ta debela vreča pa pride v poštev kasneje, ko bo res mrzlo....
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 13:41:00
|
|
|
|
Lunca1
|
Midva sva imela tanko spalko, čez pa odejo. Imava pa bolj hladno stanovanje tudi poleti.
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 21:12:04
|
|
|
|
solatja
|
hvala! naša danes spi v bodiju brez rokavov, pa pižamici na dolg rokav in brez stopalc pa ta tanka spalna vreča. je pa v pon, ko je bilo že res mrzlo spala tudi v debeli spani vreči, pa brez pižamce... se prilagajamo vremenu in bodiju, ki pride na vrsto sicer pa jih čez dan pustite kar razkrite? poleti ni bil problem, ko je bilo res toplo, sedaj pa bi jo že počasi pokrivala, v spalno vrečo je pa res ne bi tlačila za vsak hec. tako mi gre pa spat vasih v dolgih hlačah, včasih v kratkih, včasih v dolgih rokavih, včasih ne, včasih v nogavičkah skratka, nobenega reda ni!!!
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 21:18:58
|
|
|
|
ninu
|
Moja princeska (15 mescev) nikakor noče biti pokrita, niti v spalni vreči. Oblečem jo v bodi s kratkimi rokavi in frotirasto pižamico - pajac. To je vse. Pa ni skoraj nikoli mrzla. Če jo pokrijem tudi v najbolj trdnem spancu se takoj začne pritoževat in takoj zbrca iz sebe. Ko berem vašo "prakso", imam zelo slabo vest. Kako naj jo navadim, da se bo pustila pokrit? Naj vztrajam kljub njenemu upiranju? Jaz sem bolj zmrznjene narave in je res ne razumem. Ji res tako ustreza? Pa še nekaj me zanima. Jim na začetku - ko jih toliko oblečete, ni prevroče? Meni že v pižamici švica in nimam srca, da bi jo v vrečo tiščala. ?
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 13.9.2007 21:27:23
|
|
|
|
solatja
|
pri nas ni trte mrte ( po mojem sem prič v življenju napisala to besedo!! ): žakelj (kot rečemo spani vreči) gre gor, brez debate, pa čeprav včasih joče ipd. je pa res na začetku (sploh, če prej trmari) precej topla, potem se pa še podojiva, ampak itak se počasi ohlaja. navadno tudi pazim, da je med dojenjem ne pokrivam, da se mi potem, ko jo (v spanju) prestavim v posteljo, res ne more prehladiti... vidiš, mene pa to skrbi: jaz je niti ne poskušam pokrivat... pa se mi zdi, da na jesen in čez zimo brez kovterčka še čez debel žakelj ne bo šlo, kaj pa vem... sploh ne vem, kako sem lani delala (ko se še ni mogla razkrit in razbrcat ) ..
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 14.9.2007 9:21:22
|
|
|
|
pikipu
|
Naš ta mali (13,5 mes) sploh noče biti pokrit, se takoj razbrca. Zaenkrat spi v bodiju s kratkimi ali dolgimi rokavi in čez pižama s stopalci. Sploh ne vem, ali ga zebe ali mu je ravno prav, ker se ponoči veliko obrača. Imam v omari tudi spalno vrečo, ampak ne vem, kako bo to prenesel s tistim svojim obračanjem. Da bi pa dala še deko čez spalno vrečo, kaj ni potem vroče?
|
|
|
|
RE: spalna vreča in pokrivanje 14.9.2007 10:22:22
|
|
|
|
taška30
|
Dokler je bila v vreči, je nisem nikoli pokrivala. Men se zdi, da se v tem žaklju naredi ena taka mikroklima in da je sigurno bolj toplo, kot če bi bila samo pokrita s koutrom. Sigurno je ne zebe. Sicer pa tud če bi jo še pokrila, bi bila verjetno razkrita v roku pol ure. Sem jo pa jaz tudi podnevi dajala v spalno vrečo. To je bil nekakšen 'obred' in takrat je vedela, da je čas za počitek. Sem ji pa slekla hlače, tko da je podnevi v glavnem spala v štumfih ali pa tankih žabicah, navrh pa pač kar je imela oblečeno + plus vreča seveda.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?