Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
sosedove živali - kaj lahko naredim??? 28.5.2008 19:09:29
|
|
|
|
ključek
|
problem je v tem, da imajo sosedje spuščene mačke in kužke, ki se nato veselo sprehajajo od hiše do hiše, od vrta do vrta, od rožic do rožic................kjer lulajo, kakajo.......... jaz sem sosedovega psa že 2x zalotila v naši hiši (novagradnja, vrata še niso zaprta, sva pa sedaj ene deske nabila, a vseeno čez skoči), kjer je bilo polulalno, velikokrat je tudi pokakano. najbolj me razjezi to, da so sosedje zunaj in vidijo, kaj živali počnjeo, pa noben nič, ko pa jaz pridem in seveda začnem preganjati oz. včasih postanem zelo jezna, pa takoj kličejo pse domov. jaz sem že sita tega, da moram vedno, ko pridem na parcelo najprej spucati lulanje in kakanje od sosedovih živali. kaj naj naredim? ker če jim rečem, itak nič ne pomaga- skozi eno uho noter, čez drugo pa ven.
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 28.5.2008 19:52:25
|
|
|
|
sunny24
|
Naslednjič ko boš spet njihov drek pobirala, ga enostavno nesi pred vhodna vrata od sosedov. Pa če enkrat ne pomaga, vajo ponoviš, pa spet in spet...
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 28.5.2008 20:47:05
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
jaz bi pa kupila velikega psa in močnega mačkona, da bi pregnala vsiljivce. ali pa bi jih peljala h sosedu na potrebo.
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 28.5.2008 21:12:53
|
|
|
|
mama_milchy
|
me to you, mi smo imeli iste težave in sem pol pošpricala tla in ograjo z kisom in sedaj ne lulajo in ne kakajo na ograjo in vhodna vrata. Poskusi, če ne pa poberi drekec in pred vrata sosedov, večkrat čeenkrat ne zaleže
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 6:04:57
|
|
|
|
noe
|
Ali pa pokliči policijo in ko bodo plačali kazen jih ziher ne bodo več spuščali, ker je visoka kazen . Nama je to svetoval sam policaj, ker imava iste probleme.Se pripelješ na parcelo in prvo kar je stopiš v pasji drek .Ker ne moremo not parkirat, pustimo avto pred ograjo na naši zemlji in tam ima sosedov pes "wc". Sem pa zadnič gledala sosedo , ki je okopavala tam rože in sem bila 100% , da bo tiste dreke tudi spucala in je lepo gospa, ko je prišla do tja vzela motiko in šla domov. Mojga je tako razjezil, da je vse dreke na cesto zmetal, naslednjič jih pa ziher pred vrata dobi, kot je že ena prej napisala. lp
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 6:52:19
|
|
|
|
jolly123
|
Pokliči policijo, ko boš naslednjič psa našla na svoji parceli. Po zakonu namreč psi ne smejo biti sami. Morajo imeti nadzor. Ali pa se naredi glupo, da ne veš čigav je pes in ga pelji v zavetišče. Vsekakor bi jim pa tudi jaz, ko bi mi dopizdilo odnesla tiste dreke pred vrata. Sama imam psa ampak je treba spoštovat neki red, ne more moj pes scat in srat drugim ljudem v bajto in parcelo.
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 7:54:26
|
|
|
|
aluš
|
me to you, mi smo imeli iste težave in sem pol pošpricala tla in ograjo z kisom in sedaj ne lulajo in ne kakajo na ograjo in vhodna vrata. Poskusi, če ne pa poberi drekec in pred vrata sosedov, večkrat čeenkrat ne zaleže S kakšnim kisom si pošpricala?
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 8:19:15
|
|
|
|
ursa_p
|
Jaz bi sosede obvestila, da ce psov ne morejo imeti pod kotrolo, jih bos odpeljala v zavetisce, kjer je kazen cca. 100 EUR ... in ce ne bo pomagalo, enega odpelji tja. Potem pa vprasanje kaj bo. Pri nas smo imeli eno tako cvetko, s tem da je ona psa na fleksiju prav pripeljala poscat naso bajto ... se ornk na dvorisce je mogla stopit, tako da je pes lahko vse prevohal in prescal (s tem, da je 10 m stran ogromen travnik in gozd!!!) ... naslednjic sem jo napizdila, da samo se enkrat, pa pridemo mi z vsemi stirimi pred njena vrata scat in srat ... zdej pa kar tece mimo nase hise! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 8:20:32
|
|
|
|
ursa_p
|
Sicer pa obstaja tudi sprej proti psom in mackom (v trgovini za male zivali ga sigurno dobis) ... drugace pa lahko s poprom popopras okoli parcele pa se pred vhodom v hiso. Baje pomaga. Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 9:48:15
|
|
|
|
mama_milchy
|
z navadnim vinskim kisom sem oprala balkon, ograjo na dvorišču in vrata tako da niti sosedovi in niti naš tam ne lulajo, ker jim smrdi; zdaj sem rekla, da bom še vogale od bajte, ker so grozni; naš gre v gozd naredit potrebo, če nas ni doma pa to stori v boksu (se pač pol pobere drekce, opere z vodo in čistilom tako da ima vedno čist boks pa da ne smrdi seveda) če ne pa res policijo pokliči, da jih vsaj opozorijo, če ne drugo; moj pravi, da je kr velika kazen, če psi brez nadzora hodijo naokoli in delajo potrebe, ker lastniki so dolžni za svojimi ljubljenčki pospravit. ali pa res va trgovino za male živali po šprej
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 10:03:16
|
|
|
|
aluš
|
mama milchy hvala za odgovor. Jaz bom kar pošpricala okoli bajte, pa vogale, pa še mal po tlakovcih, ker pri nas je noro. Sploh več ne vem na koga naj se kregam, mačke al pse, po moje so oboji na delu. Po novem mi nekdo??? ponoči koplje po balkonskih koritih, kjer imam nasejene rože, samo čakam kdaj bodo crknile in dnevno pospravljam zemljo nazaj v korita.
|
|
|
|
RE: sosedove živali - kaj lahko naredim??? 29.5.2008 12:18:48
|
|
|
|
ključek
|
punce, hvala za pomoč!! saj jaz imam rada živali, ampak mi pa "pisker dvigne", ko vidim, kako se eni obnašajo. škoda, da sploh imajo živali. bom probala z kisom oz. danes ko greva na parcelo, bom stopila do sosede in ji najprej v lepem tonu razložila. če ne bo šlo........bom pa probala zgrda. na žalost!! hvala še enkrat in lep dan!! pa čim manj kakcev od sosedovih in !!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?