bolhamala
|
Zaskrbljena sem zaradi kar nekaj člankov na temo soje, ki sem jih prebrala. Naj bi bila zelo škodljiva za zdravje, sploh za otroke, ker je polna isoflavonov, ki se obnašajo kot estrogeni, vsebovala naj bi ogromno aluminija... PO naravi sem sicer daleč od paničarja in sem mnenja, da vsega po malem je vedno najboljše. Ampak zaradi teh člankov pa me panika počasi preganja že v spanju:). To pa zato, ker moj sin soje ni užival le tu in tam (zaradi alergij na vse živo), ampak mu je bila dnevni in glavni vir prehrane od enega leta dalje. Pregomin (na osnovi soje), sojini jogurti, pudingi, sojino mleko, s. smetana... Tudi po naravi je zelo neješč, na mleko (Pregomin, sojino) pa je naravnost mahnjen, tako, da je tega res ogromno prepil. Zdaj (pri treh letih) sem mu sojo črtala (razen jogurtov), ampak me vseeno skrbijo kakšni stranski učinki. Zato bi rada slišala malce izkušnje mamic, katerih otroci so bili v veliki meri na sojinih izdelkih. Ste opazile kakšne zdravstvene težave, spremembe v vedenju (razpoloženju), slabo napredovanje v rasti, teži ipd, česar so obdolžili to sojo? Naš že res eno leto ni napredoval v teži, ponoči je veliko prejokal.... Ampak seveda ne morem trditi, da je bila ravno soja razlog, čeprav odkar je ne pije, veliko bolje spi, veliko manj ga boli trebušček... AMpak lahko je le naklučje. JOj, se opravičujem za teženje, saj pravim, po naravi nisem panik, samo to me je pa vrglo malo iz tira, ker naš je bil res dobesedno "pitan" s sojo. Naj bi jo tudi povezovali z moško neplodostjo v odrasli dobi in podobno (celo poženščenostjo), čudnim vedenjem (psihične težave,...) .... JAo, upam, da pretiravajo...
< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 26.5.2010 11:04:17 >
|