Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 19:00:10
|
|
|
|
Lunc_a
|
kakor jaz vem,če greš v službo potem javiš na socialni in ti oni ukinejo.če ne poveš i skužijo potem vračaš za nazaj
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 19:01:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a kakor jaz vem,če greš v službo potem javiš na socialni in ti oni ukinejo.če ne poveš i skužijo potem vračaš za nazaj Tako
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 19:06:05
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem začela delati 1.12., pa sm 21.12 še dobila podporo, pol mi je pa itak poteklo in nisem šla podaljšat.. zaenkrat ni nič..
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 19:38:34
|
|
|
|
deeeja
|
sem bila enkrat na istem,pa so mi vsi rekli,da mi socialna pripada do izteka,zato nisem nikomur javila.da pa bi jo kdo moral vrniti,pa še nisem slišala.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 20:27:17
|
|
|
|
lojzika
|
Baje da ti pripada še 3 mesece po nastopu službe.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 20:27:40
|
|
|
|
karmy
|
jaz bom tudi tako naredila, ker imam podobno kot ti... in res je...do izteka ti pripada.... mormo izžet čimveč iz te proklete države....
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 21:06:24
|
|
|
|
deeeja
|
se strinjam!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 22:11:41
|
|
|
|
Kanny
|
Živjo, tudi jst sem na istem. Prvo sem imela za 3 mesece, sedaj se mi obeta za 6 mesecev. Kaj če v času prejemanja socialne pomoči dobiš službo? Kolikor jaz vem, no tako piše v odločbi: da mora upravičenec sporočiti vse spremembe v roku 8 dneh od dne, ko je zanje izvedel. Dolžan si sporočiti vse dohodke in prejemke. Če pa te dobijo, pa si dolžan vse vrniti. Sedaj je samo vprašanje koliko se to izvaja v praksi. Socialno pomoč ni potrebno vnesti med dohodnino. To vem. Torej je odvisno od samega Zavoda za socialno delo, al kako?
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 22:40:24
|
|
|
|
deeeja
|
iskorist do konca,zarad tega ne bo nobeden lačen.pa ne obremenjuj se s tem,razn,če ti kre tko fajn in tega dnarja ne rabiš????!!!!
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 22:46:12
|
|
|
|
Kanny
|
Ja normalno. Mogoče je tukaj samo vprašanje še, če je kdo moral kaj vračat.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 5.3.2007 23:48:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Baje da ti pripada še 3 mesece po nastopu službe. To pač ni res a ne. Niti ni logično. Če recimo sporočiš na sredini meseca da drug dan začneš delat ti tisti mesec še pripada potem pa ne več. Kar je nekak logično ne Kolikor jaz vem, no tako piše v odločbi: da mora upravičenec sporočiti vse spremembe v roku 8 dneh od dne, ko je zanje izvedel. Dolžan si sporočiti vse dohodke in prejemke. Če pa te dobijo, pa si dolžan vse vrniti. Točno tako, če te dobijo rabiš vrnit. Je pa zavod za zaposlovanje povezan z socialno službo tako da jst se nebi šla glih zaradi par jurjev **** z tem, ker če te dobijo na goljufiji mislim da je določen čas kdaj si spet upravičen koristiti socialno. Kaj pa če čez par mesecev izgubiš službo in boš rabila socialno, tam bodo pa vedeli da si goljufala. Verjetno ti bodo šli zelo na roke a Ne vem no meni se ne zdi vredno. Jaz bi šla tisti dan ko se boš uradno zaposlila sporočit novo stanje pol pa boš vidla kaj ti bodo rekl.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in in začetek službe 6.3.2007 12:41:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko sem jo jaz dobivala in sem se zaposlila, sem javila na CSd oz. sem šla osebno do te naše ženske in mi je lepo zaključila, s tem, da sem jo v tistem mesecu, ko sem začela delati še normalno dobivala. Štelo se mi je za potne stroške, ki jih imaš v tistem prvem mesecu nastopa na delo. Mi je kar sama to rekla. In mi je res pršlo kar fajn tisti mesec. Ko greš najavit, da si dobila službo, ji kar sama reči, da rabiš za potne stroške in ne bo nobenega problema. Saj tisti mesec, ko začneš delati še ne dobiš plače! Če velja zakon, da po končanem delovnem razmerju še 3 mesece ne dobiš socialne podpore, ker se kao šteje za prihodek, ki je zadovoljiv za tisti čas, ko nisi upravičen, je valda logično, da ko začneš delati, nimaš sredstev za preživljanje tisti mesec. Je pa res, da se jaz nebi šla špilat, da nebi javila svoje zaposlitve do preteka socialne pomoči, ker preveč preverjajo. In problem je potem vrnit, ker tečejo obresti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?