Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 8:07:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Preživnine imaš 50€? Si prav napisala? Pojdi s temi papirji na socialno k svoji svetovalki( glede na krajevno skupnost se delijo svetovalke) in ti bo dala papirje in potem izpolniš.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 8:14:55
|
|
|
|
digi
|
Takole, s straši moraš skleniti preživnino zase, čist malo- kakih 20 eur, ker se šteje ta tvoja preživnina. Idi na CSD ter oddaj vlogo, ki jo dobiš tam- potrebuješ pa potrdilo o lastnem gospodinjstvu, da imaš sklenjeno preživnino zase in za otroka, to da imaš pokojnino (ki se upošteva kot dohodek), potrdilo o vpisu in mislim da je to to.... LP Sicer pa ti bodo vse info dali na csd,ker imajo od csd do csd kao malo drugače, čeprav naj ne bi imeli.....
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 8:22:15
|
|
|
|
Barbara111
|
Anonimna zaprosi še za kako enkratno pomoč.Naprimer ,če si v hiši rabiš za kurjavo ,opišeš tam pač svojo problematiko.Ponam primere ,ki to iskoriščajo in niso najbol potrbni.Oblečenp po zadnji modi ,....itd.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 8:25:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vam za pomoč! Ja mam res sam 50 evrov preživnine, zaradi tega ker je on zgubil službo ( pa ker ima poznanstva), jas bi ga pa morala tožit za več to si pa trenutno ne morem privoščit! Koliko pa sploh znese ta socialna pomoč, al je odvisno kolk dobiš?
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 8:51:11
|
|
|
|
digi
|
Odšteli ti bodo pokojnino, tvojo preživnino, za otroka pa boš še dobila nekje 20 eur..... Torej nekje na pamet govorim: 270 eur - pokojnina - tvoja preživnina + cca. 20 eur.
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 9:16:10
|
|
|
|
lojzika
|
A prvič ponavljaš določen letnik? No če ga potem si glede na to, da imaš otročka upravičena tudi do štipendije tudi to leto. Tak da se tuki pozanimaj. Mislim da imaš še čas za oddajo vloge
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 9:22:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika A prvič ponavljaš določen letnik? No če ga potem si glede na to, da imaš otročka upravičena tudi do štipendije tudi to leto. Tak da se tuki pozanimaj. Mislim da imaš še čas za oddajo vloge Štipendije ne moreš dve leti dobivat za isti letnik. Za socialno pa ne vem, najbolje da se pozanimaš na CSD. Opiši jim svojo situacijo in ti bodo povedali kaj lahko storiš. Zagotovo lahko zaprosiš za enkratno pomoč. Pa za sobo v študentu, glede na to da si študentka. Pripada ti tudi pet bonov več za prehrano. Lahko pa se tudi pozanimaš pri študentski organizaciji. Je ogromno študentskih družin. Ti bodo znali pomagati.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 9:59:54
|
|
|
|
digi
|
Lahko dobiš dve leti za isti letnik, če je vzrok materinstvo ali rizična nosečnost, vendar to moraš izkoristit takoj naslednje leto. Torej, če je lani rodila, potem je letos opravičena do štipendije!
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 10:35:10
|
|
|
|
Tejči
|
IZVIRNO SPOROČILO: digi Lahko dobiš dve leti za isti letnik, če je vzrok materinstvo ali rizična nosečnost, vendar to moraš izkoristit takoj naslednje leto. Torej, če je lani rodila, potem je letos opravičena do štipendije! Točno tako, sem živi primerek tega Sama imam enak primer kot anonimna in mi ni jasno, zakaj hudiča morajo starši meni dajat preživnino, če živim v SVOJEM stanovanju, stran od njih, imam SAMA račune, ki jih moram sama plačevat A pol, če greta 2 narazen pri 50-ih letih, morajo starši "otrokom" preživnino dajat??? Mislim, bedno..kaj imajo starši sploh pri tem..če gre otrok zase...Naša država je pravi pič*in dim
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 11:45:29
|
|
|
|
digi
|
Pač tak zakon: starši so dolžni preživljat otroke do 26. leta, če se le-ti šolajo
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 14.8.2007 22:46:53
|
|
|
|
lojzika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči IZVIRNO SPOROČILO: digi Lahko dobiš dve leti za isti letnik, če je vzrok materinstvo ali rizična nosečnost, vendar to moraš izkoristit takoj naslednje leto. Torej, če je lani rodila, potem je letos opravičena do štipendije! Točno tako, sem živi primerek tega Ziher je tako! Baje da če imaš urejeno to preživnino s svojimi starši si upravičen še do DSP ampak mora biti preživnina menda na sodišču urejena. Pa staršem morš razložit da jih tožiš
|
|
|
|
RE: socialna pomoč - kako do nje 15.8.2007 11:19:40
|
|
|
|
digi
|
ne, ne lojzika, nihče nikogar ne toži - to je sporazumno in pol lahko tudi da je samo na papirju..... LP Lojzika - odgovor od Lojzke
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?