|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   socialna pomoč
10.4.2006 12:35:48   
KIKI*
Živjo!

Zanima me, glede na to da sem danes dobila odločbo iz CSD,da mi pripada socialna podpora od 1.4. do 30.6.2006, ali bo kaj nakazano že ta mesec ali šele maja?!
Hvala

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: socialna pomoč
10.4.2006 12:43:30   
Anonimen
Predvidevam da si vlogo oddala marca, torej dobiš že aprila. user posted image

(odgovor članu KIKI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2006 19:06:55   
spacey
Danes sem se šla prijavit na Urad za delo, ker se mi je "porodniška" oz. starševski dodatek iztekel. Redne službe nimam. Trenutno delam na črno, zato da pride kak tolar več.
Potem pa grem še na CSD, da bi oddala vlogo za socialno pomoč in mi povejo, da ne bom upravičena do le-te oz. mogoče, pa še to šele junija oz. julija. user posted image
Partner je na minimalni plači (neto 90.000) in ker je podpora za 3-člansko družino nekaj čez 96.000 tisoč, bi mi lahko dodelili le tistih bogih 6 tisočakov. user posted image
A si mislite?!?! 3-članska družina mora preživeti čez mesec, z vsemi položnicami in stroški s pičlimi 96.000 sit! Mene je kar na rit vrglo. user posted image

Sej ne vem kako bomo...mi bi pa radi še vsaj enega otročka imeli... user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2006 19:18:31   
lukec
K temu pa moram jaz nekaj dodati, ker me tako tišči, da je joj. Sem namreč v enaki situaciji kot ti in mi podpora ne pripada, čeprav sem pred porodniško imela dve leti delovne dobe in še skozi vso porodniško sem plačevala prispevke za primer brzposlenosti. Skupaj torej tri leta. Pripada pa mi..nič. Najbrž zato, ker sem na svojem, ker imam družino, otroka... Od vsega pa me najbolj jezi to, da ta podpora pripada vsem brezposlenim, ki še živijo pri starših tudi, če nimajo otrok, pa še za dohodke teh staršev nihče ne vpraša, čeprav so pri nekaterih tolikšni, da moja družina z njimi preživi vsaj štiri mesece. A nobene druge to ne jezi? Meni se zdi skrajno nepravično.user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2006 19:41:14   
spacey
Joj Lukec, jaz sem bila tako besna, ko mi je povedala, da po vsej verjetnosti ne bomo dobili nič, ker se poleg partnerjevih dohodkov, štejejo še moje (starševski dodatek)! user posted image Tako sem jezna, da je joj.

A pa tebi ne pripada nadomestilo od zavoda?

Sej ne vem kako bomo šli skozi, ker službe čez noč tudi ne dobiš .. moram pa tut mal gledat, da ne bo 2 izmenski urnik, da se bova s partnerjem istočasno vozakala na šiht in domov, itd...

Res mi ni jasno kam gre ta naša zakonodaja, ker bodo baje še vse skupaj bolj poostrili in znižali... Da jih ni sram!

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2006 23:02:20   
Anonimen
Kolikor jaz vem, je obstajal predlog, da bi znižali socialne podpore, vendar ni bil sprejet. Še naprej se bodo višale, skupaj z inflacijo. Bodo pa (oz. so nekateri že) poostreni pogoji za pridobitev socialne podpore.
Kar pomeni tudi to, da bodo vsem tistim (na nekaterih CSD-jih to že delajo), ki živijo v istem stanovanju ali v isti hiši s starši, ukinili možnost "ločenega gospodinjstva", ker je jasno, da je to navadna farsa (v večini primerov). Socialno podporo jim bodo znižali najprej za 40%, ker imajo zagotovljeno bivanje (to se bo štelo, če živijo pri starših ali sorodnikih, ne glede na to, če bodo prinesli kopije ponarejenih najemnih pogodb), potem pa še dodatnih 15%, ker imajo zagotovljeno prehrano. Kar pomeni, da bodo tisti "kao" brezposelni prejemali največ 45% celotne socialne podpore, kar sedaj znese cca. 20.000 SIT.
In še nekaj podobnih ukrepov bo oz. jih celo že izvajajo.
In se popolnoma strinjam s tem.

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.4.2006 12:29:43   
lukec
Nadomestilo mi je pripadalo samo tri mesece (70% plače) potem pa nič.
Sedaj poskušam čim hitreje diplomirati in tako vsaj malo povečati možnosti za zaposlitev.Do takrat bo pa kar kriza. K sreči sta nas najina starša povabila s sabo na morje, drugače ga letos ne bi videli.
Glede zakona se pa kar strinjam, da bi moral biti malo ostrejši, predvsem v zgoraj omenjenih primerih.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2006 9:07:41   
mufek
Danes sem šla podaljšati socialno pomoč, ker sem mati samohranilka na porodniški so mi izračunali socialne pomoči 76000 sit ampak od tega zneska mi bojo odšteli porodniško. Za otroške pa še ne vem, ker še nimam urejenega očetovstva in zanje še ne morem zaprositi. 

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2006 12:58:04   
andrejka
ja, kaj pa če živiš v isti hiši-naslov je isti, stanuješ pa v svojem stanovanju, še celo vhod je posebej, in nimaš nič z starši, pa tudi nič od njih!!!?

(odgovor članu mufek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2006 20:09:15   
Anonimen
Problem je v tem, ker je zakon napisan preveč nedoločno in si ga lahko vsaka strokovna delavka interpretira po svoje.
Ista hiša, ločen vhod? Upam, da bi/bo pomagala fotokopija dokumenta, da si ti lastnik stanovanja. Ne celotne hiše, ampak samo stanovanja. Vendar tudi to ni nujno. Če bi prinesla dokaz (npr. račun), da si svojim staršem to stanovanje plačala, potem bi skoraj moralo zadostovati. Ker pa tega večinoma ni, to za nekatere pomeni,  da so ti starši podarli del hiše. In tukaj spet pridemo do tega, da ti starši omogočajo ali pa, da so ti omogočili brezplačno bivanje v lastni nepremičnini. Pa smo spet na istem.
Saj, če smo iskreni... če dve generaciji živita v isti hiši - koliko pa je primerov, da nimajo stikov? So, seveda, jih pa ni veliko. Delijo si vrt, delijo si garažo, delijo si streho in klet. Enkrat eden na kosilo, drugič drugi v trgovino. Stroški za kurilno olje na pol. In podobno. Obstajajo izjeme, ja, ampak so redke.
Tebi predlagam samo to, da vztrajaš pri svojem, v kolikor ti že na začetku ne ugodijo. Piši pritožbe. Tudi na MDDSZ. Zahtevaj osebni obisk za preveritev dejanskega stanja. Zahtevaj, naj preverijo še pri starših. Naj tudi onadva napišeta izjavo. Ne popusti. Vztrajaj pri tem, da si tista izjema, ki potrjuje pravilo.

(odgovor članu andrejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Dodatna ponudba
Janci F

Katero izmed ponujenih storitev bi izbrali, če bi vam vaš vrtec ponujal:

- Varstvo otrok na domu, ko je vrtec zaprt (renta varuška) (21%)

- Prevoz otrok na želeno lokacijo (baby taxi) (8%)

- Dodatne aktivnosti za otroke, med dnevnim varstvom (različne delavnice, učenje tujih jezikov,..) (39%)

- Dodatne aktivnosti za otroke, po zaprtju vrtca (različne delavnice, učenje tujih jezikov,..) (18%)

Organiziranje rojstnih dnevov in drugih praznovanj (5%)

Nobena od ponujenih storitev me ne zanima (10%)

Število vseh glasov: 275

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!