Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 13:20:58
|
|
|
|
Lunc_a
|
ne,nič ne dobiš socialne
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 13:23:27
|
|
|
|
zupancdam
|
a tudi, če ima partner 2 otroka od prej pa mora za njiju plačevati preživnino?
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 13:44:39
|
|
|
|
Spark
|
Najbolje bo da greš na socialno in se pogovoriš. V najslabšem primeru te lahko samo zavrnejo.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 13:50:28
|
|
|
|
Tinky
|
Po moje boš pa dobila pomoč. Najboljše, da greš kar na socialno in vprašaš.
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 14:46:15
|
|
|
|
danijela in taja
|
jah če si brezposelna ti pripada socialna...pa tud če ne bi bla jo lahk za tri mesece dobiš.vzemi si pole na socialni, izpolni in v ruriko tisto za obrazložitev dej zvezdico...pa dodaten list, ker je tam občutno premalo prostora...pa vse lepo po vrsti napiši...kot eno prošnjo....stanje kako je , fejst pojamri in oddaj oni ki je za tebe pristojna ...po priimku gre....pa bi morala dobit,,,,,,
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 16.4.2008 14:56:07
|
|
|
|
kristinaj
|
mislim, da se gleda skupne prihodke deljene na družinske člane in če ti ne presegajo določene meje dobiš nekaj, če ne pa ne... najbolje je da se obrneš na csd in zavod za zaposlovanje...
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 17.4.2008 2:49:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej sta izvenzakonska partnerja z enim (?) otrokom, imata ločene naslove stalnih bivališč, vendar dejansko vsi trije živite skupaj (kar je bistveno). Ti si brezposlena, on zaposlen s plačo cca. 500€ netto in z dvema preživninama. DSP se dodeli na podlagi dohodkov zadnjih treh mesecev pred mesecem vložitve vloge. Ti si sedaj, aprila, dobila zadnje denarno nadomestilo. On ima plačo konstantno. Če želiš izračun, ali bi na CSD kaj dobila ali ne, potem mi sporoči znesek tvojega nadomestila in skupni znesek obeh preživnin - pa ti izračunam. Ampak ne glede na vse skupaj pa bi zagotovo dobila IDSP, saj s temi dohodki (če pomislim, da imate pač povprečja) ne presegate cenzusa za 20%. Vendar ne vem - sporoči zneske.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 19.4.2008 15:20:41
|
|
|
|
andie
|
imata ločene naslove stalnih bivališč, vendar dejansko vsi trije živite skupaj (kar je bistveno). Ne, za socialno ni bistveno, ali dejansko živita skp, lahka napiše, da živi sama z otrokom (ker je partner prijavljen drugje), pa se njegov dohodek ne bo štel zram. Ampak preživnina mora bit urejena. ni tak
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 20.4.2008 16:53:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: andie Ne, za socialno ni bistveno, ali dejansko živita skp, lahka napiše, da živi sama z otrokom (ker je partner prijavljen drugje), pa se njegov dohodek ne bo štel zram. Ampak preživnina mora bit urejena. ni tak Mišljeno je bilo, da ni bistveno, da imata isto stalno bivališče, da se smatrata za družino (ali par). Ima pa seveda (če nista poročena) možnost biti "samohranilka". Vendar mora biti v tem primeru uradno urejena preživnina ali pa vsaj sprožen (začet) postopek za ureditev le te.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 20.4.2008 21:11:01
|
|
|
|
zupancdam
|
PLEMENITA, ne vem če si dobila moje zs. ampak rada bi, če si tako dobra da mi izračunaš, če mi kaj pripada, ker se mi ne da hodit zastonj na center in vložit vlogo, če mi nič ne pripada.Ugavnem s partnerjam živiva skupaj, le naslove imava ločene, ker pa nimava preživnine urejene in jo vrjetno tudi ne bova uredila, ker baje ta postopek dolgo traja. Če bi dala vlogo noter, za socialno pomoč bi napisala njega kot izvenzakonskega partnerja, ki ima 500€ plače in plačuje še 2 preživnini za 2 otroka in sicer za vsakega po 100€. Jaz pa sem dobivala 3 mesece denarnega nadomestila po 350€. Sam sem gledala mal obrazec za socialno pomoč pa nisem nikjer zasledila da vpišeš notri njegove preživnine. Rada bi da mi vsaj okvirno poves, če se mi splača vložit vlogo za denarno socialno pomoč. ŽE V NAPREJ HVALA ZA ODGOVOR! AJA, PA 2 AVTA IMAVA NA SEBE PISANA. Pa sej mislim da se upošteva njegova plača in potem vrjetno gledajo da on s to plačo mora preživet 4 ljudi. HVALA VSEM ZA MNENJA IN ODGOVORE!
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 21.4.2008 0:20:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem ti (še enkrat) poslala ZS, ker prvega očitno nisi dobila.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč-prosim nasvet 22.4.2008 2:17:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Zgoraj desno bi morala videti puščico. Ti samo tam klikaj, pa boš vse našla. Al' ti še tretjič pošljem? V tretje gre rado.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.