Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 10:42:27
|
|
|
|
lea23
|
lahko ti samo pomagam kako je naredila moja prijateljica.. starši ji plačujejo preživnine za njo 150€, ampak ona nima štipendije ( tko da nevem kako potem to vpliva ). njen fant pa za otroka plačuje 130€ ( to je pa sodnica tako določila ).
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 10:44:34
|
|
|
|
Kerensa*
|
Zakaj pa bi s starši sploh morala sklepati (čeprav navidezno) preživnino? Če še živiš pri njih, je tako ali tako vseeno. Preživnino od staršev in preživnino od otroka ti odbijejo od DSP in ne dobiš ven skorajda nič. Če pa nimap preživnine, ti pa tako ali tako odbijejo 40% od DSPja, ker živiš pri starših in 20%, ker ti oni dajejo za hrano, pa še minus preživnina za otroka in spet ne dobiš skoraj nič.
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 10:46:00
|
|
|
|
tinatona
|
Ja to je čisto odvisno od plače očeta. Bi pa jaz na tvojem mestu uredila neko normalno preživnino (200€), ker nikoli ne veš kaj te čaka in se ti potem ne bo treba s tem ubadat. Ker je treba potem dokazat, zakaj rabiš višjo preživnino.
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 10:49:38
|
|
|
|
lea23
|
kerensa moja prijateljica ne živi več doma, in je v podnajemu. in ker ona še redno študira, so uredili tako da ji starši dajejo preživnine 150€ mesecečno ( in to samo zato ker se, in dokler se, redno študira ). ker dokler redno študiraš, naj bi te preživljali starši..
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 10:50:58
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ja če si redna študentka in NE živiš doma, potem so te starši načeloma še vedno dolžni preživljati (dokler redno študiraš oz. največ do 26-ega leta)... v tem primeru pride v poštev preživnina... ampak mislim, da tukaj ni govora o tem, saj se mi zdi, da bo punca "samohranilka"... poudarek je na narekovajih.
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 11:38:21
|
|
|
|
moyca
|
ja, bom "samohranilka"... a višino preživnine določiva z očetom otroka sama, ali jo določi sodnica? a je treba potem preživnino urejat vsako leto znova?
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 12:08:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: moyca ja, bom "samohranilka"... a višino preživnine določiva z očetom otroka sama, ali jo določi sodnica? a je treba potem preživnino urejat vsako leto znova? Če se že spuščaš v to (navidezno) samogranilstvo, si zrihtaj solidno preživnino od otrokovega očeta ... če sta skupaj, denar tako ali tako v familiji ostane, če bosta šla pa slučajno narazen (boknedaj), boš imela pa vsaj solidno preživnino zagotovljeno.
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 12:20:32
|
|
|
|
Kerensa*
|
Višino preživnine načeloma določita sama, ja, če bosta blefirala, da sta šla sporazumno narazen... ampak če bo prenizka, jo bo sodnica zavrnila in določila primerno, s katero se bosta morala oba strinjati... ti najbrž ne boš jamrala, ker boš prejemnica, on pa tudi ne, saj bo denar ostal v familiji... če bi šla pa res narazen, imaš pa potem vsaj spodoben znesek za ziher.
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 14:33:10
|
|
|
|
emi*
|
Dober dan! Mene pa zanima,če bi katera imela kak primer vloge za preživnino,kaj je treba vse napisat pa kako in kake so priloge k temu. Hvala vnaprej,emi!
|
|
|
|
RE: socialna in višina preživnine 8.9.2008 15:54:54
|
|
|
|
moyca
|
ja, to bi tudi meni prišlo prav, saj nimam pojma kako naj to napišem
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?