|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smrdi po acetonu
8.10.2007 9:03:29   
mala maja
Naš dveletni malček zadnje čase smrdi po acetonuuser posted image  Res prav nakislo. Bljak.

Kljub ustrezni higieni se smradu ne izognemo. Najbolj je izrazito zvečer ko zaspiuser posted image user posted image

Kaj bi lahko bilo to? Je mogoče samo preveč oblečen in tako švica la je kaj drugega?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smrdi po acetonu
8.10.2007 9:04:52   
eva1
Ja a dovolj pije tekočin? Ker vonj po acetonu je znak dehidracije(včasih tut samo blage)...

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2007 9:06:05   
Anonimen
Se mi zdi, da je vonj po acetonu značilen za ljudi s sladkorno. Se mi prav zdi, drugače bo pa še moj potrdil ali je res ali ne, samo ga ne morem zdajle na mobo dobit. On pa to ve.

Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 9:06:18   
fricka
Za malčke sicer ne vem, odrasli pa dobijo tak vonj kadar v hrani prevladujejo beljakovine. Takrat nastopi zakisanost telesa in značilen acetonski vonj. Mogoče prečekiraj pestrost prehrane in ji dodaj sadje ter oglikove hidrate?

Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2007 9:08:11   
taška30
Jaz imam tud nekje v glavi neko povezavo s sladkorno.user posted image Sapa naj bi smrdela po acetonu.
A je zelo žejen zadnje čase?

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2007 9:13:34   
taška30
Kopiram (iz revije Viva)
:
Prvi znaki so zelo splošni

Prvi znaki bolezni so povezani z neposrednimi učinki povišane glukoze v krvi. Ko vrednost glukoze v krvi naraste nad 9,0 do 10,0 mmol/l, se glukoza pojavi v urinu. Ko je raven glukoze še višja, ledvica izločajo več urina, v katerem je raztopljene veliko glukoze, ki se izgublja iz telesa. Človek s sladkorno boleznijo zelo pogosto odvaja velike količine urina, čemur strokovno pravimo poliurija, zaradi česar je vse bolj žejen in čedalje več pije (strokovno polidipsija). Ker z urinom izgublja glukozo, ki bi jo sicer pretvoril v energijo, hujša. Obenem s tem je vse bolj lačen, zato veliko jé (polifagija). Med druge znake, na katere mora biti človek pozoren, lahko uvrstimo še nejasen vid, zaspanost, slabost in slabša telesna zmogljivost. Bolniki z neurejeno sladkorno boleznijo se nagibajo k okužbam.

Diabetična ketoacidoza

Znaki bolezni se pri tipu I pojavijo zelo nenadno in lahko hitro napredujejo do tako imenovane diabetične ketoacidoze. Ker kljub visoki količini glukoze v krvi večina celic glukoze ne more uporabljati brez prisotnosti inzulina, se usmerijo k drugemu viru energije. Takrat se začnejo razgrajevati maščobe in nastajajo ketoni, ki zakislijo kri. Govorimo o ketoacidozi. Opozorilni znaki so pretirana žeja in uriniranje, slabost, bruhanje, utrujenost in pri otrocih tudi bolečine v trebuhu. Dihanje je zelo globoko in hitro, saj skuša telo na ta način premostiti kislost krvi. Značilno za ketoacidozo je bolnikova sapa, ki ima vonj po acetonu. Pri ketoacidozi je potrebno zelo hitro ukrepanje, saj v nasprotnem bolnik v nekaj urah pade v komo.
Pri bolnikih z boleznijo tipa I lahko ketoacidoza nastopi tudi, če izpustijo odmerek inzulina, ob stresu, pri hujši okužbi, nesreči ali drugem resnem bolezenskem stanju. Ketoacidoza je pri sladkorni bolezni tipa I redka.

Saj ne da bi te hotela strašit, samo če ima še karkoli od tega, pejta raje do zdravnika.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2007 9:13:41   
Maxica
Ma ni tako dolgo nazaj, ko se je ena oglasila s podobnim problemom, ampak sploh ne morem najti te teme, ta RR iskalnik je zaničuser posted image . Morda se ti bo oglasila sama.
Pa a po acetonu smrdi otrok cel, al samo kakšen urin?

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2007 9:15:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Naš dveletni malček zadnje čase smrdi po acetonuuser posted image  Res prav nakislo. Bljak.

Kljub ustrezni higieni se smradu ne izognemo. Najbolj je izrazito zvečer ko zaspiuser posted image user posted image

Kaj bi lahko bilo to? Je mogoče samo preveč oblečen in tako švica la je kaj drugega?

Ne , to ni neustrezna higiena. Otrok je dehidriran, prosim ne hecaj  se, popokajta zdravniku.  Mi smo našega to-to ja zadnjo uro pripeljali do bolnice (besede pediatrinje), ko se že ni odzival več. Od prve driskice do takega stanja je minilo manj kot 24 ur.

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2007 9:20:34   
mala maja
ja to za sladkorno vem, da naj bi smrdeli po acetonu. Na mali baje nima cukra, ker sem že enkrat paniko naredila ko smo mu doma na tešč zmerili 11 cukra. So me takrat dohtarji skor skalpiram, da si samo domišljam. Ker imamo pa doma v družini sladkor me je sigurno panika.

Je pa resm, da zadnje čase veliko pije, veliko lulka in malo je in sploh nima apetita. Pa tud prehrana sploh ni tolk pestra, ker mu damo pač kar poje. Samo da je. pa ne je preveč sladkorja, bolj kašne huje, sadje, makarončke.......

imava v četrtek kontrolo na Pek pa bom omenila tole. Mogoče mi bo gastrolog vseeno vedel kaj povedati, čeprav se bojim da bom spet ozmerjana, da si domišlajm.user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2007 10:12:28   
TinaUros
Ne vem, sm če si mu že enkrat namerla 11 cukra??? Nared še ekrat paniko, ker glej kolk znakov sladkorne si že naštela...
smrad po acetonu
veliko pije
velikokrat gre na vodo
slab apetit

Ne vem, jaz bi ga peljala k pedaitru.

Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2007 12:23:32   
Anol
Če te skrbi in če ima vse te znake in glede na to, da imate v družini, bi morali zdravniki pokazati več razumevanja za tvoj strah in tudi ti se ne daj zlahka odpraviti, če ni sladkorna naj pa povedo kaj je. Otrok ne smrdi po acetonu brez razloga.

Anol

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.10.2007 14:36:26   
arielca
Se strinjam s predhodnicami. Jaz bi tolk časa sitnarili, da bi naredili vse mogoče preiskave. Konec koncev gre za tvojega otroka in za njegovo zdravje.

Srečno!

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2007 18:34:32   
Primoza
Tole o sladkorni drži.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.10.2007 20:07:39   
mala maja
evo sva šla k zdravniku.

Če otrok smrdi po acetonu sta dve možnosti:
dehidracija
sladkorna

Pregledali so mu urin in ni nobenih zankov okužbe tako da tavamo v temiuser posted image  je rekel naj na Pek malo omeniva pri gastologu da ga še mal bolj podrobno pregledajo. user posted image

Amapk zanimivo, da ne smrdi skoz. Najhuje je zvečer al pa ko spi.user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.10.2007 17:21:27   
mala maja
no če vas zanima, al pa kakšno še bo k bo imela enake težave.

Naš mali je bil baje full dehidriran, za kar je spet kriva njegova astmauser posted image  in spet smo prepozno ukrepali.

Ko sva bila na kontroli na Pek, je rekla gastroedrologinja da ji zgleda full dehidriran, da bo ostal v bolnici, da ga malo nalijejo. Ko sem omenila, da je smrdel po acetonu, je bla cela štla.

Tako zmert v laboratorij sladkor in glede na to da so bili vsi znaki kot da bi res imel sladkorno in da smo mu že enkrat zmerili 11 mmol/l cukra, pa da jo imamo v družini je bla takoj cela štala, pa še full krvi so mu vzel za pregledat.
Spustil so naju domov, pod pogojem da mu do zjutrej 3x zmerimo sladkor in da popije najmanj pol litra tekočine, ter da zjutrej pokličem da povem rezultate, pa še oni bodo imel izvide.

Izvidi so bili čist OK. Doma je imel tud čist Ok sladkor(čeprav men se zdi še vseeno malo visoko da je imel na tešč 5.3, zvečer pa celo 5.6 cukra) Nobene sladkorne in nič za vidt da bi bil dehidritan(na izvidih). Tko da je šlo zgleda vsaj tako je rekla spet za poslabšanje astme in posledično dehidracije, katere je že dal tahuje skoz predno sva uspela prit do zdravnika.

sem pa full vesela ker od četrtka neprej lahko jemo jogurt in siruser posted image user posted image user posted image . Upam da ne bo težav z uvajanjem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?