Klemy82
|
Hja, pri nas smeti ločujemo- organski, embalaža in ostalo. Na 14 dni se pobirajo posamezni smetnjaki, oz en teden organsko in ostalo, en teden embalaža, pa kar živimo. Imamo tudi ekološke otoke, zabojnike za steklo in za papir. Imeli smo tudi zabojnik za embalažo, ki je bil namenjen za večjo embalažo, ampak so eni, ki očitno pridelajo ogromno odpadne embalaže in jim je odvoz na 14 dni premalo (Samo za info, pri nas imamo dve gospodinjstvi skupaj en standarden smetnjak za embalažo, pa folgamo, pa se še meni zdi, da pridelava too much enih smeti.sploh embalaže, se pa da btw naročit tudi večji smetnjak, ki ga seveda več plačaš...), metali not vso živo gospodinjsko embalažo, neporano, ofkors in je smrdelo, pa so nam jih ukinili, češ, kao saj je kosovni odvoz 2x letno. Pri nas, ki imamo veliko hišo, se kakšna večja embalaža že pospravi v klet, eni imajo pa še vedno probleme s tem. In so se pametnjakoviči spomnili in zdaj vso to kramo odlagajo v/pri smetnjake/ih pri blokih. Ne samo embalažo, tudi ostale smeti in tudi kak kos odsluženega pohištva se zna najt! Tam imajo zaradi res velike količine smeti tavelike zabojnike in zdaj vse leži naokoli teh zabojnikov. Itak, stanovalci nabašejo not svoje, potem pa še ostali usput na poti v službo fliknejo ven iz avta, kar imajo. Za popiiiiiiiii!!! Pri moji mami doma pa se gospodinjske smeti še vedno ne ločujejo, kar mi je res mimo, pobirajo se enkrat na teden, imajo pa tudi ekološke otoke, kjer se ločeno zbira belo steklo, barvno steklo, kovine, plastika in papir. In mi je ful všeč, da čedalje več ljudi dejansko nosi ločene smeti tja. Je pa zadnji čas, da se ljudi malo izobrazi in disciplinira v tej smeri, magari z denarnimi kaznimi, če res ne gre drugače. In pri nas gre redko drugače. Žal.