|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sluzba 12ur!!!
18.3.2008 10:43:38   
lencica
Pozdravljene.

Ne vem če sem zadela pravi farum, pa vseeno vprašam.

Zanima me kako imate dogovorjeno z delodajalcem če delate na 12 ur. Pri nas je možnost da delam na 8 ur in sem tako tudi "zmenjena" samo me šef kar nekaj piše na 12 ur. Koliko nadur lahko narediš na teden in koliko nadur. men da dve po 12 ur potem pa sem en dan fraj. Men to sploh ne paše ker potem dva dni sploh ne vidim otroka. Predvsem me zanima zakonodaja. V Zakonu o delovnih razmerjih piše, da se moram pismo strinjati da delam nadure vendar to v naši državni firmi "ni treba"??? (tako je rekel šef!) Jaz mislim, da je delovnik 8 ur druge 4 ure pa so nadure. Vendar si pri nas šefi to drugače tolmačijo. Samo da zajeb....!

Prosim za pomoč.
Aja, otrok pa je star dobro leto!

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sluzba 12ur!!!
18.3.2008 10:46:16   
lemavrica
V zakonu o del.raz ti tudi piše koliko je dovoljeno št.nadur, tako da je najbolje če si to tam prebereš. je pa res da se pri nas delodajalci bolj malo držijo zakona, ker je itak tako al boš delal, če pa ne bo pa že kdo drug namesto tebe. Žal te lahko delodajalec zamenja kadar če. Če nima razloga ga pa najde.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2008 10:50:08   
kristinaj
pri nas smo tudi delali po 12 ur, vsak drugi dan... sedaj ne več..... a so še po 12 ur ne vem imaš pa vsekakor pravico do otrokovega 3 leta zahtevati, 4, 6 ali 8 urni delavnik, pa tudi nočnih ne smeš opravljati....... kam naj se obrneš, ne bi vedela točno, bo kakšna druga forumovka podala natančnejši odgovor

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2008 13:33:05   
žigolino
V takem primeru moraš podpisat dodatek k pogodbi o neenakomernem delovnem času vsako leto posebej no mi imamo na pol leta tak podpis.Mislim pa da je 8 nadur na teden in ne več kot 20 na mesec,ampak to res nikjer ne gledajo

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2008 15:24:25   
smigli
Pri tako majhnem otroku, ti delodajalc (po zakonu) ne more nalagati nadurnega dela, v kolikor ti sama ne privoliš.

Sicer pa je žal tako, da si delodajalci sami "pišejo" zakone.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2008 15:24:44   
bskrle
Za take stvari se moraš ponavadi sama pobrigat, poiskat zakopdajo, ustrezne papirje, obrni se na sindikat, da te en bodo okoli prinašali.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2008 15:47:20   
lencica
Zelo sem žalostna zaradi tega. Ker je v našem kolektivu pretežno moške populacije, si pa že kar neki zmišlujem, pa sama določam razpored dela itd.... Je dovolj drugih ljudi, ki bi lahko delali, ampak ne! Mamica z letom dni starim otrokom, samohranilka, ona mora delat!!user posted image
Pa saj še te dve leti bi me lahko pustili pri miruuser posted image
Mi kar pritisk naraste če o tem študiram. A šefi sploh vedo kako je z varstvom, pa vrteci, pa kdo mi bo otroka čuval 14 ur na danuser posted image
Moram kar nehat mislit o tem!

LP

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 22:47:02   
Anonimen
Pri nas se včasih zgodi kakšna bolniška koga od zaposlenih, ali pa ima kdo od zaposlenih kakšen nepredivden nujen opravek in podobno. Takrat naj bi ostali, ki delamo, zapolnili urnik in včasih ne gre drugače, kakor da se dela po 12 ur. Večinoma to oddelamo, saj smo plačani po uri in se nam splača, ampak če se nam pa res ne da, pa pač rečemo ne in vskoči direktor. Skratka - nujno ni.

(odgovor članu lencica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 23:02:59   
atanja
Pri nas je bilo decembra to nujno delat po 12h ker drugih nism mel... ko sem omenla da ni moja stvar če ni kadra da jaz pa ne morem tok delat sem dobila odgovor da pač si mormo pomagat med sabo user posted image user posted image  Sm šla takoj januarja za 14 dni brez pomisleka na bolniško ker je bil mali bolan in se tud na tel nisem javla...
Pri mei je tako daker vidjo da delam me pol izmozgajo. Ampak sem se postavla zdaj bolj zase -ne dosti ampak malo. Zaradi mojega sončka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.