|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   službeno vozilo
1.2.2008 22:54:22   
lojzika
V naši firmi bi kupili avtomobi s katerim bi se vozila jaz in seveda moja družina v njem, ni rečeno da bi vozila vedno samo jaz, seveda bi vozil avto tudi moj partner.

Kako je s tem včasih vem da smo imeli neko pooblastilo da ga ta in ta lahka vozi po sloveniji in izven meja 24 ur na dan

Kako pa je sedaj to? Moremo slučajno potne naloge pisat za vsako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: službeno vozilo
1.2.2008 23:41:06   
Anonimen
Ja, pisat je potrebno potne naloge.

Ce ga uporabljas v privatne namene, je treba obracunati tudi boniteto pri placi in placati davke in prispevke.

Ce ga kupujes v firmi, kjer si ti lastnik in zaposleni, to ni najbolj optimalna moznost. Bolje je, da ga kupis nase kot na fizicno osebo in si obracunas kilometrino.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 2.2.2008 10:10:15 >

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2008 2:22:27   
Anonimen
Ko je moj Kamikaza vozil službeni avto, ki ni bil njegova last, mu je lastnik (šef, pri katerem je bil zaposlen) napisal trajni potni nalog. Nanj je napisal "za čas trajanja pogodbe o zaposlitvi" (ki je bila pa za nedoločen čas) in pripisal "po Sloveniji in tujini". Ne vem, ali je to v vašem primeru izvedljivo ali ne (ker ne vem, na kakšen način je kdo kje zaposlen), ampak pri nas ni bilo nikoli nobenih problemov - ne na službenih, ne na zasebnih vožnjah (tudi na Hrvaškem ne).

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2008 10:13:07   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Ja, pisat je potrebno potne naloge.

Ce ga uporabljas v privatne namene, je treba obracunati tudi boniteto pri plavi in placati davke in prispevke.

Ce ga kupujes v firmi, kjer si ti lastnik in zaposleni, to ni najbolj optimalna moznost. Bolje je, da ga kupis nase kot na fizicno osebo in si obracunas kilometrino.

Točno tako!Ko smo mi kupovali avto za nas,smo malo preračunali in ugotovili,da se vsekakor ne splača na firmo,ker potegne za sabo ene pisarije-potni nalogi....pa kilometre moraš vodit,...
V glavnem se ti splača nase vzet avto,ne na firmo,pa si obračunaj potem dnevnice in potne naloge,se vseeno bolj splača!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2008 10:16:08   
Anonimen
mu je lastnik (šef, pri katerem je bil zaposlen) napisal trajni potni nalog. Nanj je napisal "za čas trajanja pogodbe o zaposlitvi" (ki je bila pa za nedoločen čas) in pripisal "po Sloveniji in tujini".

Je izvedljivo.
Se vedno pa je treba voditi evidenco prevozenih kilometrov in lociti privat in sluzbene, ce avto uporabljas tudi za privat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2008 10:19:16   
Marogica
Tudi meni je moja računovodkinja svetovala, da vodim avto, ki ga imamo za razvoz pic pod fizično osebo. "Potegnem" s kilometrino več, sploh ker je zelo star.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2008 10:23:15   
Anonimen
Tudi meni je moja računovodkinja svetovala, da vodim avto, ki ga imamo za razvoz pic pod fizično osebo. "Potegnem" s kilometrino več, sploh ker je zelo star.

Plus tega ima ona manj dela. Samo obracun kilometrine in nic vec.

Ce je avto na firmo, je treba vodit vse; amortizacijo in vse ostale stroske. Bencin, vzdrzevanje, gume, cestnine. Avto na firmo je boljsa varianta v primeru, da dozivi vecje popravilo, ki ga das lahko v stroske. Ce ga imas privat, gre ta pac iz tvojega zepa. Ampak takole na pamet mora biti res hud remont, da se splaca user posted image .

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2008 10:33:50   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Ce je avto na firmo, je treba vodit vse; amortizacijo in vse ostale stroske. Bencin, vzdrzevanje, gume, cestnine. Avto na firmo je boljsa varianta v primeru, da dozivi vecje popravilo, ki ga das lahko v stroske. Ce ga imas privat, gre ta pac iz tvojega zepa. Ampak takole na pamet mora biti res hud remont, da se splaca user posted image .

Ja res je, kar pišeš. In avto za 300€(stara 5-ka) pa res nima več kaj amortiziratiuser posted image . Mi pa služi proti pričakovanjem. Pa še km se mi nabere z razvozom-nekje med 130-150 na dan.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.