|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba in druga nosečnost
17.11.2008 16:03:55   
Anonimen
Mogoče boste rekli, da sem čisto smotana ... samo vseeno vas prosim za kakšno besedico ali stavek user posted image

V glavnem sem drugič noseča, sedaj že delam eno leto po porodniški s prvim otrokom in sem sedaj ponovno zanosila. Torej sem bila eno leto na porodniški, potem delala eno leto in pol in grem spet na porodniško.

Druge user posted image  se zelo veselim in oba sva si želela dva otroka. Me pa kar zvija, ko bom morala povedati v službi. Ko sem zanosila prvič, se je vse super končalo, kljub nosečnosti sem dobila za nedoločen čas (sem pa pred tem že bila v tem podjetju zaposlena nekaj let).

No, sedaj pa me skrbi, da bodo to ta drugo nosečnost slabše sprejeli, kot da sem pa nedoločen čas izkoristila user posted image

Se vam zdi, druga nosečnost hitra (glede na prvo), če bosta otroka 2 in pol leti narazen ....

Eh, saj ne vem kakšen odgovor sploh potrebujem .... Bom pa definitivno bolj mirno spala, ko bo to za mano. Me pa definitvino jezi, da moram sploh biti pod stresom kako in kdaj povedati v službi in kako bodo sprejeli user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba in druga nosečnost
17.11.2008 16:26:14   
Olivija
Čestitike!
Midva imava razlikov 2 leti in pol in se je zelo fajn obneslo v vseh pogledih.

V službi je moja šefica zelo dobro sprejela, sem pa zadnjič izvedela, da so si nekateri drugi dali duška - sam kaj morš, tko je, vedno se bodo našli kakšni zlobni jeziki. user posted image

Sem pa povedala takoj, ko je bilo tistih kritičnih 12 tednov mimo in potem mi je bilo dosti lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 16:52:39   
lino
Kakorkoli že, novica, ko izveš, da imaš v sebi dojenčka je...neopisljiva...user posted image
Tudi sama sem drugič noseča, sicer šele 9 tednov, ampak ...
Prvič sem postala mamica zelo zgodaj, ni mi žal, otrok mi je bil največja motivacija in sem kljub vsemu naredila šole...ampak kaj, ko sem na ustrezno zaposlitev čakala kar cca. 4 leta. No sedaj jo imam, sanjsko službo... ki pa jo bom v kratkem izgubila, saj imam pogodbo vezano na določen čas in zaradi ekonomskih razlogov podjetja le teh pogodb ne podaljšujejo več...user posted image
Tako me zanima, kako ravnati v situaciji, ko ostaneš brez zaposlitve, na katere službe se obrniti po informacije, kakršni koli nasveti...
V naprej se vam zahvaljujem.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 17:38:39   
mojčika
Lahko rečem, da sem popolnoma isto imela jaz. Dodaj pa še bolniško obakrat celo nosečnost, pa so lepo sprejeliuser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 18:13:34   
tanci29
jaz pa sem bila še na porodniški ko sem povedala da sem ponovno noseča...sedaj delam...v službi bom nekje do božica se pravim bom delala slabe tri mesece potem pa spet porodniška......čeprav so mi vsi govorili da naj bom kar na bolniški sem se odločila da grem v službo ker mi nič ne manjka pa še lažje mi bo po tem ko bom res morala v službo po končani drugi porodniški...sedaj vsaj vem kako zgleda ta  ritem

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2008 23:10:05   
lily975
jaz mam razlike med otročkoma 2 leti in 10 dni.Sem pa že pri prvem govorila ,da bom imela majhno razliko ,tako da so pričakovali da bom kmalu noseča .Delala pa sem vso nosečnost..

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2008 7:57:41   
bskrle
Jaz imam 3 otroke v razponu dveh let, četrti pa bo tri leta za tretjo.
Kaj bodo rekli v službi - lahko le ugibaš.
Bodi vesela in samozavestna v svoji odločitvi po materinstvu, v službo boš hodila več kot 30 let,  otroke imaš pa lahko le kratek čas.
Želja po družini je ravno tako legitimna kot želja po delu.

(odgovor članu lily975)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2008 8:37:29   
lenika
Pri meni so super sprejeli. Je bila pa sodelavka skoraj celo prvo nosečnost na bolniški in ko je prišla nazaj je delala le ene mesec in potem zopet zaradi rizične nosečnosti odšla na bolniško. Sprejeli so super in z odobravanjem, tako, da očitno imamo srečo, da imamo takšno vodstvo. In tudi sodelavci nas podpirajo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2008 9:12:52   
t5t6
Čestitke za user posted image , to je nekaj najlepšega.

Jaz sem prišla po prvi nosečnosti v službo oktobra, novebra sem bila že noseča za drugega, decempra sem v službi povedala. Bilo je super, vsi so lepo sprejeli, pa saj so nadrejeni tudi ljudje in vejo, da če imaš enega otroka, je velika verjetnost, da boš v kratkem imela še enega.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 9:40:08   
Naty*Taja
Ma ne se sekirat zaradi službe!! Naj te potolaži dejstvo, da je vsakdo nadomestljiv in videla boš, da se brezveze sekiraš! Misli na to, kaj je tebi bolj pomembno. Hvalabogu, da imaš normalno nosečnost, da bodo imeli čas nadomestno najdit!

MONTIGNAC

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2008 10:09:04   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore.

Vem, da imate čisto prav in si tudi sama sebi isto govorim, vendar .... saj pravim .... nekaj pa me le pika user posted image

Sedaj sem sicer res še čisto na začetku, povedati pa mislim tam po NS, ki je konec decembra. tako, da bo prva prilika ravno po novoletnih praznikih. Bom malo stisnila zobe, povedala pa bo user posted image . Potem pa se bo že lažje dihalo.

Je pa najbolj pomembno, da je z malo pikico vse o.k., kar še pa pravzaprav tudi ne vem, ker še niti prvega pregleda nisem imela.

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2008 10:53:57   
april09
Te cist stekam...
Jaz sem sprejela vodstveno pozicijo in skoraj istocasno zvedla za prvo nosecnost... Po cez pol leta odsla na porodnisko. Prisla nazaj na isto pozicijo in po 1m zanosila, tko da bom spet sla po pol leta... Pa se nadomestila ne najdejo ustreznega. Ampak sprejeli so kul, verjetno so kaksne opazke zadaj, ampak to ni moj problem..
Mi je bilo pa obakrat zelo zoprno povedat, ampak mi je pol ornk skala padla od srca. So me pa prvic do konca pustili delat brez nadomestila, tko da sem bila cist fertik in sem rabila najprej cas, da sem se pobrala od sluzbe. In noben mi ni hvala reku, da sem bila tok pridna do konca. Tokrat bom jaz poskrbela najprej zase...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2008 11:00:08   
Anonimen
no, jaz sem v podobni situaciji kot april09. na vodilni poziciji, čeprav je to moja prva user posted image . nadomestila še nimam, me pa skrbi, kaj bo, če bom morala npr. nepričakovano na bolniško. iščem rešitve, ampak jih še ni. kako pa se spopadate s horomoni? mene čisto trga in, ko nastopi problem, ga kar ne znam rešit oz. bi se kar jokala. sej, na koncu se vse reši in je vse ok, ampak živcev gre pa preveč.
se pa tudi jaz ne mislim pretrgat zdaj. kot jih je že več reklo, nobena še ni dobila medalje za to.

(odgovor članu april09)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2008 11:04:46   
april09
Pol bos pac sla na bolnisko. Noben ni nenadomestljiv... Se bodo ze znasli. Tudi pri meni bodo morali nekaj narest, ceprav jim se ni jasno kaj.
Nic se ne sekiraj ce te dajejo hormoni :) Jaz sem se prej, zdaj pa se ne mislim vec pretegnit.. jaz mojemu "mode of operation" recem zdaj reactive, prej je bil pa proactive. Ampak narejeno je pa vse, kar je treba ..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2008 20:42:07   
.soncek.
Blagor se enim, ki imajo razumevajoče šefe in sodelavce. Pri meni se žal ali pa na srečo (bomo še videli kaj bo ratalo iz tega) ni končalo tako.
Bila sem zaposlena za določen čas, in ko sem pač povedala da sem v veselem pričakovanju ni bilo nobenih problemov, žal se je pa zasukalo v obratno smer in sem od danes na Zavodu za zaposlovanje.
Nekako bo, glavno da bo z našim ali našo sončico vse ok. Žal mi je edino to, ker slabe 4 mesece pred porodom letaš od vrat do vrat in te vsi uradniki  mal čudno gledajo, vsi se sprašujejo kako je to možno, da te iz podjetja dajo na zavod...

Komaj čakam da bo marec, da bo prikukalo na svet naše malo sončece!!!

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.11.2008 20:51:54   
Anonimen
Nikoli se ne izde tako, da bi bilo popolnoma prav za vse.

Kako sprejmejo, je odvisno od sluzbe do sluzbe, od ljudi, ki so tam pa tudi od narave dela in moznosti, ki so za zamenjavo. To je odvisno od vsake sluzbe in je tezko na pamet rect, kako bodo reagirali v tvoji. Komot se zgodi, da pride tudi kaksna nezelena reakcija, v prvi fazi, ker pac to za nekoga (ali vec njih) pomeni dolocen manjko in doloceno dodatno delo. Ampak tako pac je in tega se ne da spremenit.

Meni se pri vsem skupaj zdita pomembni dve stvari.
Ena je, da ne igras laznih bolnisk samo zato, ker si noseca, ampak da si s svoje strani fer.
Druga pa je, da predas korektno svoje delo in ne cakas do zadnjega trenutka, ce je to mogoce.

Sicer se pa ne sekiraj, ker je vsak clovek vsaj deloma nadomestljiv in ko se poleze prvi "sok" zaradi spremembe (vecina ljudi pac tezko sprejema spremembe) je dobro, da se poisce racionalne resitve v zadovoljstvo obeh strani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.11.2008 23:24:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: april09

Te cist stekam...
Jaz sem sprejela vodstveno pozicijo in skoraj istocasno zvedla za prvo nosecnost... Po cez pol leta odsla na porodnisko. Prisla nazaj na isto pozicijo in po 1m zanosila, tko da bom spet sla po pol leta... Pa se nadomestila ne najdejo ustreznega. Ampak sprejeli so kul, verjetno so kaksne opazke zadaj, ampak to ni moj problem..
Mi je bilo pa obakrat zelo zoprno povedat, ampak mi je pol ornk skala padla od srca. So me pa prvic do konca pustili delat brez nadomestila, tko da sem bila cist fertik in sem rabila najprej cas, da sem se pobrala od sluzbe. In noben mi ni hvala reku, da sem bila tok pridna do konca. Tokrat bom jaz poskrbela najprej zase...

Joj, jaz sem tudi v taki situacija, prišla na vodstveno delovno mesto, kjer je zelo težko najti zamenjavo in praktično še isti mesec zanosila. Prej smo se pa matrali dolgo časa. Zelo se bojim povedati v službi, dvomim, da bodo razumeli. Že na razgovoru so me spraševali o teh stvareh, pa sem se jim spretno izognila, saj vem, da tega ne smejo spraševat. Mogoče se sliši sebično, ampak tako je. Če ni službe, ni plače, za pikico pa bi radi vse najboljše. Sem v 8t. G mi je že predlagal bolniško, saj sem bila prej že 2x noseča, pa ni bilo nič. Zaenkrat še delam, trudim se vsaj še malo zdržat, vendar je vse težje. Slabosti so se že začele. Res ne vem, kaj naj naredim. Po drugi strani pa mi je moja pikica prioriteta. Kaj menite????

(odgovor članu april09)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
19.11.2008 6:03:33   
pokec3609
Če si pametna in ti je tvoja pikica res ta prva jutri zjutraj pokliči v službo in povej da si v bolniški in da si zbolela. (kaj vem.....ginekološko rečeš, več ne razlagaš).....malo zraven naložiš in poveš,da kaj več ne veš povedat, da te bo verjetn G dala na dodatne preiskave in da boš potem vedela kaj več povedat.
Tako malo pridobiš na času, tudi za slučaj ( bog ne daj ) da bi slo kaj narobe.

Pr men je blo tko da sem mela službo kjer mi je g.direktor dal že pred nastopom dela za podpisat odpoved del.razmerja v slučaju, da bi bila noseča ali pa da bi bila preveč na bolniški. Ker sem si takrat zelo želela službo, sem so podpisala, čeprav sem vedela, da je totalno skregano z zakonom.

No....glede na to, da so bili v službi tudi razni psihični pritiski in da sem se sama v bistvu zelo slabo počutila če sem samo sedela, ker je bilo enostavno preveč sedeti skupaj 8 ur, sem takoj ko sem izvedela da sem noseča naslednji dan ostala doma na bolniški, nakar sem mu sama prnesla odpoved.

Ampak verjemi.....ne bi si oprostila, če bi blo zaradi enega arogantnega šefa z mojo bebo kaj narobe, sploh zato, ker sem se res počutla kot da bi me vlak povozu. (zdej je že boljš....13t )

Ostani doma in se posveti sebi in svoji bebici ( sploh glede na to da si prej že 2x imela problem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.11.2008 7:11:21   
april09
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: april09

Te cist stekam...

Joj, jaz sem tudi v taki situacija, prišla na vodstveno delovno mesto, kjer je zelo težko najti zamenjavo in praktično še isti mesec zanosila. Prej smo se pa matrali dolgo časa. Zelo se bojim povedati v službi, dvomim, da bodo razumeli. Že na razgovoru so me spraševali o teh stvareh, pa sem se jim spretno izognila, saj vem, da tega ne smejo spraševat. Mogoče se sliši sebično, ampak tako je. Če ni službe, ni plače, za pikico pa bi radi vse najboljše. Sem v 8t. G mi je že predlagal bolniško, saj sem bila prej že 2x noseča, pa ni bilo nič. Zaenkrat še delam, trudim se vsaj še malo zdržat, vendar je vse težje. Slabosti so se že začele. Res ne vem, kaj naj naredim. Po drugi strani pa mi je moja pikica prioriteta. Kaj menite????

no jaz bi pa delala.. jaz sem imela tokrat 2x krvavitve, komot bi sla v bolnisko, tudi slabe izkusnje za sabo... ampak ravno v prvem trimestru ne bi sla na bolnisko, ker je prevec riskanten izid in v bistvu se kaj dost ne da narest - no v takem primeru, da gres preventivno na bolnisko. (praksa pa je ja, da te dajo v bolnisko..) Jaz imam opcijo za delo od doma. In sem jo izkoristila. Na tvojem mestu bi pocakala do NS in pol povedala in se poskusila zmenit za optimalno varianto tvojega dela. ce bi bilo pa prehudo pa pejt itak na bolnisko, saj na bolniskem listu ne pise zakaj - pac imas virozo, whatever.

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Meni se pri vsem skupaj zdita pomembni dve stvari.
Ena je, da ne igras laznih bolnisk samo zato, ker si noseca, ampak da si s svoje strani fer.
Druga pa je, da predas korektno svoje delo in ne cakas do zadnjega trenutka, ce je to mogoce.

Mic, jaz nikoli nisem izkoriscala bolniskih, se bolna sem delala od doma. Ampak tokrat bom ziher zadnji mesec na bolniski - ker so me izkusnje naucile, da sem lahko se tok korektna, fer ,... rezultat je bil samo ta, da sem bila jaz psihicno unicena - predajo dela sem imela, ko sem bila ze na dopustu user posted image  s tem, da oseba, ki me je nadomestila, ni locirana v sloveniji in je bila imenovana na mojo mesto en teden po mojem odhodu, ceprav so v naprej vedeli, kdaj grem. Tko da vcasih ni problem biti fer do delodajalca, ampak obratno user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.11.2008 9:13:20   
Anonimen
Ja res je. Včasih res ni dovolj biti fer.
So pa izjeme. jaz sem povedala takoj po NS, imela sem za določen čas pogodbo. Nakar mi je rekel, da, ko mi pogodba izteče, grem na zavod ampak, da sploh ni problema, da pridem delati nazaj po porodniški.

Mi ni treba govoriti, da sem bila jezna, žalostna, užaljena. Vendar delala sem lepo naprej. Vse je potekalo tako, kot da noseča sploh ne bi bila. Mesec pred mojih odhodom sem dobila nadomestilo, sem jo uvajala in to je bilo to. Zadnji dan pred nastopom porodniške pa so mi povedali, da dobim pogodbo za nedločen čas. To pa zato, ker so tudi drugi sodelavci vodstvu omenili, da bi bilo fajn, da dobim za nedl. čas, glede na to, da sem že res ful dolgo zaposlena v istem podjetju.

(odgovor članu april09)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2008 18:16:30   
Anonimen
Mic, jaz nikoli nisem izkoriscala bolniskih, se bolna sem delala od doma. Ampak tokrat bom ziher zadnji mesec na bolniski - ker so me izkusnje naucile, da sem lahko se tok korektna, fer ,... rezultat je bil samo ta, da sem bila jaz psihicno unicena - predajo dela sem imela, ko sem bila ze na dopustu s tem, da oseba, ki me je nadomestila, ni locirana v sloveniji in je bila imenovana na mojo mesto en teden po mojem odhodu, ceprav so v naprej vedeli, kdaj grem. Tko da vcasih ni problem biti fer do delodajalca, ampak obratno

Verjamem, ja, saj gre odnos z obeh strani.
Tako kot gremo zenske rade kar brez razloga na bolnisko, tako zna biti tudi na drugi strani.

Je bilo pa v tvojem primeru verjetno tezje vse pravocasno urediti glede na to, da je bila oseba izven Slo?

Sama ugotavljam, da sem imela kar lepo sreco s sodelavci :).
Oni pa z mano user posted image .

(odgovor članu april09)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2008 20:10:56   
ajam27
Tudi jaz sem se tresla preden sem vodilnim povedala za svojo user posted image . Pa niso sprejeli nič kaj vspodbudno.  Malce je bilo zavijanja z očni in podobno. Ker imam določene težave sem šla z 20. tednom na bolniško.
V službi so se do sedaj že nekako sprijaznili z neizogibnim in mojo odsotnostjo tako, da sedaj nimam nobenih težav.
Je že res, da mora vsakdo najprej pogledati nase in na svojega user posted image . Kaj mislijo drugi je pač postranskega pomena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.11.2008 21:57:31   
april09
Je bilo pa v tvojem primeru verjetno tezje vse pravocasno urediti glede na to, da je bila oseba izven Slo?

hmmm niti ne user posted image  moje nadomestilo je bilo znano ze dober mesec pred odhodom, samo sef je odlasal s predajo, torej direktivo naj se to zacne. Un pa tud ni imel interesa prevzemat prej preden mora... Jaz sem bila pa bubara tiho, ker se mi je zdelo samoumevno, da bo to  sprozil sef.. in tedni in dnevi so minevali ... user posted image  Pac lekcija  zame... celo zivljenje se ucimo a ne user posted image

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?