april09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: april09 Te cist stekam... Jaz sem sprejela vodstveno pozicijo in skoraj istocasno zvedla za prvo nosecnost... Po cez pol leta odsla na porodnisko. Prisla nazaj na isto pozicijo in po 1m zanosila, tko da bom spet sla po pol leta... Pa se nadomestila ne najdejo ustreznega. Ampak sprejeli so kul, verjetno so kaksne opazke zadaj, ampak to ni moj problem.. Mi je bilo pa obakrat zelo zoprno povedat, ampak mi je pol ornk skala padla od srca. So me pa prvic do konca pustili delat brez nadomestila, tko da sem bila cist fertik in sem rabila najprej cas, da sem se pobrala od sluzbe. In noben mi ni hvala reku, da sem bila tok pridna do konca. Tokrat bom jaz poskrbela najprej zase... Joj, jaz sem tudi v taki situacija, prišla na vodstveno delovno mesto, kjer je zelo težko najti zamenjavo in praktično še isti mesec zanosila. Prej smo se pa matrali dolgo časa. Zelo se bojim povedati v službi, dvomim, da bodo razumeli. Že na razgovoru so me spraševali o teh stvareh, pa sem se jim spretno izognila, saj vem, da tega ne smejo spraševat. Mogoče se sliši sebično, ampak tako je. Če ni službe, ni plače, za pikico pa bi radi vse najboljše. Sem v 8t. G mi je že predlagal bolniško, saj sem bila prej že 2x noseča, pa ni bilo nič. Zaenkrat še delam, trudim se vsaj še malo zdržat, vendar je vse težje. Slabosti so se že začele. Res ne vem, kaj naj naredim. Po drugi strani pa mi je moja pikica prioriteta. Kaj menite???? no jaz bi pa delala.. jaz sem imela tokrat 2x krvavitve, komot bi sla v bolnisko, tudi slabe izkusnje za sabo... ampak ravno v prvem trimestru ne bi sla na bolnisko, ker je prevec riskanten izid in v bistvu se kaj dost ne da narest - no v takem primeru, da gres preventivno na bolnisko. (praksa pa je ja, da te dajo v bolnisko..) Jaz imam opcijo za delo od doma. In sem jo izkoristila. Na tvojem mestu bi pocakala do NS in pol povedala in se poskusila zmenit za optimalno varianto tvojega dela. ce bi bilo pa prehudo pa pejt itak na bolnisko, saj na bolniskem listu ne pise zakaj - pac imas virozo, whatever. IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Meni se pri vsem skupaj zdita pomembni dve stvari. Ena je, da ne igras laznih bolnisk samo zato, ker si noseca, ampak da si s svoje strani fer. Druga pa je, da predas korektno svoje delo in ne cakas do zadnjega trenutka, ce je to mogoce. Mic, jaz nikoli nisem izkoriscala bolniskih, se bolna sem delala od doma. Ampak tokrat bom ziher zadnji mesec na bolniski - ker so me izkusnje naucile, da sem lahko se tok korektna, fer ,... rezultat je bil samo ta, da sem bila jaz psihicno unicena - predajo dela sem imela, ko sem bila ze na dopustu s tem, da oseba, ki me je nadomestila, ni locirana v sloveniji in je bila imenovana na mojo mesto en teden po mojem odhodu, ceprav so v naprej vedeli, kdaj grem. Tko da vcasih ni problem biti fer do delodajalca, ampak obratno
|