Ivek
|
Pozdravljena debeluška! Veš, tvoji dvomi obhajajo tudi mene. Moja hčerkica je prišla zato, ker sem ugotovila da dolgo čakanega pripravnišva še ne bo, pa nekakor sem začutila da je trenutek pravi...zelo težko ti bo kdorkoli dal odgovor na tvoje vprašanje. Imeti otroka je odločitev, ki mora priti od znotraj...finance se že nekakor uredijo. Nisi povedala, ali je vzdrćževanje otroka lahko problem, če ne bi delala, ali bi se odločila za službo zaradi financ, ali pa gre bolj za lastno uresničitev tudi na delovnem mestu...zato bi ti rada povedala to: mnogi želijo otroka imeti, pa ne morejo. Hoditi v službo in imeti novega, malega otroka nikakor ni lahko...tudi starejši otrok potrebuje skrb...zato je dobro biti doma, po eni strani in resnično lahko otroke, vsaj v teh nežnih letih, nenehno spremljati. Uživati v prvih nasmeških, korakih... Vprašati se moraš tudi, ali je za tebe boljše in bolj sprejemljiva večja, ali manjša razlika v letih med otrokoma? Zelo lepo je, ko v mlajših letih lahko "oddealmo" fizično bolj naporen del materinstva (nosečnost, prva mesece..), menim da je lažje prej, kot slej. Sploh pa ko smo enkrat v službi in navajene na en ritem življenja, se težje odločamo na ponovne plenice in vse kar pač sledi majhnemu otroku.... Mislim da bi morala poslušati svoj notranji glas. Če ti pravi, da je čas, imej otroka, razen če bi to tvegano zaradi finančnega bremena vzdrževanja otrok brez službe...oz. bi le ztežka shajali...če pa to ni tak problem, moje mnenje je: IMEJ OTROKA PREJ, DOKLER SI MLAJŠA, DOKLER LAŽJE PRENAŠAŠ NOSEČNOST, IMAŠ VEČ ŽIVCEV IN POTRPLJENJA---pa še tvoj prvi bo imel družbo....boš pa kasneje bolj uživala!!! Upam da sem ti kaj pomagala...sama bi jih zaporedoma imela 3, če mi ne bi bilo treba hoditi v službo!!! Ivek
|